Napisano 5 Październik 200717 l Wersja Finalna ilustracji do książki "Autobahn nach Poznań" wymiary: 30x20,5 cm 300dpi Ilustracja przedstawia najemników przeczesujących pustkowia na miejscu których w dawnych czasach była część Wrocławia. Postać na pierwszym planie to jeden z głównych bohaterów książki: Wagner. oraz link do wersji w oryginalnym rozmiarze: http://i192.photobucket.com/albums/z139/thalion_art/anpv3_finished_fullsize-1.jpg --------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------- Wersja finalna konceptu na etap 2: ------------------------------------------------------------------------------------- Mój koncept otoczenia to w przede wszystkim tunel/wjazd do Wrocławia do którego wjeżdżają bohaterowie w pierwszej części udostępnionego nam fragmentu. wersja finałowa I etapu: ---------- Komentarze i rady mile widziane!:)
Napisano 5 Październik 200717 l Na razie nie ma na czym oka zawiesić, ale widać dobrą rękę;) Układ całkowicie odciąga oko w prawą stronę obrazka, więc chyba tam się powinno znaleźć coś interesującego. W tym też momencie próba zainteresowania widza również stroną lewą może wywołać zeza:p Jeszcze nie rozumiem tego paska na ziemi, co to i do czego służy. pozdrawiam ziomka!:D
Napisano 6 Październik 200717 l Autor Dzięki za miłe przywitanie:) Lewus- to że w prawą stronę odciąga wzrok to zamierzony efekt, gdzieś w regulaminie pisze że głowny element powinien znaleźć się po tej stronie:) mam nadzieję że w miarę postępów nad pracą koncept spodoba się jeszcze bardziej ;) dzięki za komentarz.
Napisano 6 Październik 200717 l Coraz lepiej :) Sugerowałbym lekko domalować tak troszeczkę ścianki z prawej bo wzrok naprawdę się męczy ;) Lewus - pasek na ziemi? może szyny? Pozdrawiam.
Napisano 6 Październik 200717 l Jeśli to są szyny to imo mizerne jakieś:p Jeśli ten tunel jest taki wielki, jak szyny są małe, to nie widać tego..
Napisano 7 Październik 200717 l Jeśli to są szyny to imo mizerne jakieś:p Jeśli ten tunel jest taki wielki, jak szyny są małe, to nie widać tego.. To sa linie pomocnicze ktore przy szkicowaniu pomagaja zalapac perepektywe
Napisano 13 Październik 200717 l Na razie nieco ubogo. (ale pewnie skończy się fajnie :D) Brakuje mi tutaj skali, jak to się ma w odniesieniu do człowieka. Fajnie by też było jakoś bardziej rozrzeźbić ten tunel i wrzucić do środka coś przejeżdżającego :)
Napisano 17 Październik 200717 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze:) wrzucam kolejny niewielki progress i już wyjaśniam wątpliwości:) Teraz mam nadzieję widać nieco więcej, więc te "pasy" to nie szyny, była to poprostu przymiarka do pasów na pustynnej jezdni. zapraszam do komentowania:)
Napisano 17 Październik 200717 l Jak mam się przyczepić to ten dolny pasek na ścianie się nie za bardzo zbiega przy samym wyjściu. Zapowiada się bardzo fajnie, ciekawym czym nas zaskoczysz:)
Napisano 26 Październik 200717 l Autor efekt końcowy pierwszego etapu, na tym zakończę prace nad konceptem z pierwszego etapu: i wersja czarno-biała: i jeszcze pytanie: Czy efekt końcowy trzeba umieścić w pierwszym poście?
Napisano 26 Październik 200717 l Możesz umieścić, na pewno ułatwi to przeglądanie. Bardzo fajnie wyszło, może trochę za bardzo wzrok ściąga na prawo ;) Pozdrawiam.
Napisano 27 Październik 200717 l Autor Dzięki:) co do ściągania w prawo to był zamierzony efekt, nie wiem może nieco przesadziłem ;) ale kombinowałem z tym nieco i wydaje mi się że tak najlepiej wygląda:)
Napisano 27 Październik 200717 l perspektywa siadla ;/ popraw te pasiaki dwa co w tunelu sa,bo sie nie zbiegaja;/
Napisano 29 Październik 200717 l Ladnie malowane! Nie sprobowalbys dodac wiecej zycia, historii do malowidla? Troche tam pusto a opowiesc jest bogata. Mysle za jakas ciezka maszyneria by sie sprawdzila, troche pary... Powodzenia!
Napisano 22 Listopad 200717 l Jako że czasu coraz mniej ;), a na przedłużenie ETAPU 2 szans nie ma, Proszę o działania idące w kierunku ukończenia prac/pracy zgodnie z zawartością opisów znajdujących się w pliku, jak również o zmianę nazwy wątku na właściwy, wzór podany jest tu. //Pozdrawiam i Życzę Powodzenia.
Napisano 25 Listopad 200717 l Autor mam i jak narazie będę mieć małe problemy z łącznością z internetem, nie wiem czy zdołam wrzucić wipy, ale finalny koncept powinien zjawić się przed końcem terminu:)
Napisano 7 Grudzień 200717 l Autor Wersja finalna konceptu Wagnera. Starałem się go ukazać jako żołnierza, który przywykł do podróżowania przez pustynny krajobraz. Zrezygnowałem z szaty wierzchniej która jest w opisie na rzecz munduru, którego wizję chciałem przedstawić. Mam nadzieję że się spodoba:) zapraszam do komentowania.
Napisano 29 Styczeń 200817 l Autor jako projekt okładki z początku planowałem otoczenie z 1 etapu i jeszcze jakąś postać, ale w (dość długim) czasie w jakim konkurs się ciągnie koncepcja zmieniała się wiele razy:) na początku miał widok na Wrocław: ... potem myślałem nad jakimś czołgiem parowym: aż w końcu zdecydowałem się na portret postaci z ruinami "starego świata" w tle i przy tym koncepcie jak mi się wydaje, bo czasu coraz mniej, już pozostanę: wip02:
Napisano 29 Styczeń 200817 l podoba mi sie ten drugi szkic z czołgiem, widac tam kilka postaci i ogolnie dobrze wyglada
Napisano 30 Styczeń 200817 l Zagadzam się, szkic z czołgiem konkretnie się zapowiada, fajny balans, dobra kompozycja i ten czołg ciekawie wygląda... w sumie to ostatnie też mi sie podoba, ładnie może wyglądac w finishu, ciężki wybór powiem ci ;P Pozdrawiam i powodzenia dalej ;]
Napisano 2 Luty 200817 l Autor zdecydowałem się na ostatnią koncepcję:) wrzucam kolejnego wipa i czekam na komentarze /rady:) nie wiem czy tylko mnie to nie pokoi ale jeśli dobrze liczę to dopiero trzy osoby zaczęły coś robić, a w finale jest nas nieco więcej?
Napisano 2 Luty 200817 l postac na pierwszym planie jest bardzo fajna, jeszcze jak ja podrasujesz to bedzie robic wrazenie. co do tla to wydaje mi sie ze lepszy byl by ten szkic z czolgiem(wiecej tam sie dzieje), w obecnym krajobrazie po prostu czegos brakuje. pozdr i życze owocnej pracy
Napisano 2 Luty 200817 l tak jak pisze bohater13, brakuje, nie wiem może faktycznie szkic z czołgiem tam wrzucić albo na drugim planie jakichś najemników przeczesujących pustynię ;] szykuje się ładnie
Napisano 4 Luty 200817 l Fajne lubie takie klimaty, tylko faktycznie pustawo, przypomina mi komiks 'Gone with the blaswave' pozdro
Napisano 12 Luty 200817 l Autor Dzięki za rady:) poszedłem za sugestią masz)ruma i domalowałem najemników... i geparda:) teraz pozostaje mi tylko praca nad szczegółami, chyba że macie jakieś ciekawe pomysły;)
Napisano 16 Luty 200817 l dla mnie cudeńko :] klimatycznie bardzo, tylko wzrok lata na wszystkie strony, moim zdaniem skoro dalsze plany są jednolite i ograniczone jeśli chodzi o kolor to na pierwszym mogło się pojawić więcej żywszego koloru, jakiegoś zróżnicowania, bo jest dosyć ciemno.