Thalion Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Wersja Finalna ilustracji do książki "Autobahn nach Poznań" wymiary: 30x20,5 cm 300dpi Ilustracja przedstawia najemników przeczesujących pustkowia na miejscu których w dawnych czasach była część Wrocławia. Postać na pierwszym planie to jeden z głównych bohaterów książki: Wagner. oraz link do wersji w oryginalnym rozmiarze: http://i192.photobucket.com/albums/z139/thalion_art/anpv3_finished_fullsize-1.jpg --------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------- Wersja finalna konceptu na etap 2: ------------------------------------------------------------------------------------- Mój koncept otoczenia to w przede wszystkim tunel/wjazd do Wrocławia do którego wjeżdżają bohaterowie w pierwszej części udostępnionego nam fragmentu. wersja finałowa I etapu: ---------- Komentarze i rady mile widziane!:)
Levus Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Na razie nie ma na czym oka zawiesić, ale widać dobrą rękę;) Układ całkowicie odciąga oko w prawą stronę obrazka, więc chyba tam się powinno znaleźć coś interesującego. W tym też momencie próba zainteresowania widza również stroną lewą może wywołać zeza:p Jeszcze nie rozumiem tego paska na ziemi, co to i do czego służy. pozdrawiam ziomka!:D 1
miriam Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Witam w Eliminatorze Całkiem, całkiem ;), Powodzenia //Pozdr
Thalion Napisano 6 Październik 2007 Autor Napisano 6 Październik 2007 Dzięki za miłe przywitanie:) Lewus- to że w prawą stronę odciąga wzrok to zamierzony efekt, gdzieś w regulaminie pisze że głowny element powinien znaleźć się po tej stronie:) mam nadzieję że w miarę postępów nad pracą koncept spodoba się jeszcze bardziej ;) dzięki za komentarz.
chveti Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Coraz lepiej :) Sugerowałbym lekko domalować tak troszeczkę ścianki z prawej bo wzrok naprawdę się męczy ;) Lewus - pasek na ziemi? może szyny? Pozdrawiam.
Levus Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Jeśli to są szyny to imo mizerne jakieś:p Jeśli ten tunel jest taki wielki, jak szyny są małe, to nie widać tego..
happy-angel Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Jeśli to są szyny to imo mizerne jakieś:p Jeśli ten tunel jest taki wielki, jak szyny są małe, to nie widać tego.. To sa linie pomocnicze ktore przy szkicowaniu pomagaja zalapac perepektywe
Ros1 Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 Na razie nieco ubogo. (ale pewnie skończy się fajnie :D) Brakuje mi tutaj skali, jak to się ma w odniesieniu do człowieka. Fajnie by też było jakoś bardziej rozrzeźbić ten tunel i wrzucić do środka coś przejeżdżającego :)
Thalion Napisano 17 Październik 2007 Autor Napisano 17 Październik 2007 Dzięki za wszystkie komentarze:) wrzucam kolejny niewielki progress i już wyjaśniam wątpliwości:) Teraz mam nadzieję widać nieco więcej, więc te "pasy" to nie szyny, była to poprostu przymiarka do pasów na pustynnej jezdni. zapraszam do komentowania:)
Levus Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 Jak mam się przyczepić to ten dolny pasek na ścianie się nie za bardzo zbiega przy samym wyjściu. Zapowiada się bardzo fajnie, ciekawym czym nas zaskoczysz:)
Thalion Napisano 23 Październik 2007 Autor Napisano 23 Październik 2007 czas biegnie, już niedługo kończymy więc kolejny update:
Thalion Napisano 26 Październik 2007 Autor Napisano 26 Październik 2007 efekt końcowy pierwszego etapu, na tym zakończę prace nad konceptem z pierwszego etapu: i wersja czarno-biała: i jeszcze pytanie: Czy efekt końcowy trzeba umieścić w pierwszym poście?
chveti Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 Możesz umieścić, na pewno ułatwi to przeglądanie. Bardzo fajnie wyszło, może trochę za bardzo wzrok ściąga na prawo ;) Pozdrawiam.
Thalion Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 Dzięki:) co do ściągania w prawo to był zamierzony efekt, nie wiem może nieco przesadziłem ;) ale kombinowałem z tym nieco i wydaje mi się że tak najlepiej wygląda:)
nicponim Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 perspektywa siadla ;/ popraw te pasiaki dwa co w tunelu sa,bo sie nie zbiegaja;/
artozi Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Ladnie malowane! Nie sprobowalbys dodac wiecej zycia, historii do malowidla? Troche tam pusto a opowiesc jest bogata. Mysle za jakas ciezka maszyneria by sie sprawdzila, troche pary... Powodzenia!
miriam Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Jako że czasu coraz mniej ;), a na przedłużenie ETAPU 2 szans nie ma, Proszę o działania idące w kierunku ukończenia prac/pracy zgodnie z zawartością opisów znajdujących się w pliku, jak również o zmianę nazwy wątku na właściwy, wzór podany jest tu. //Pozdrawiam i Życzę Powodzenia.
Thalion Napisano 25 Listopad 2007 Autor Napisano 25 Listopad 2007 mam i jak narazie będę mieć małe problemy z łącznością z internetem, nie wiem czy zdołam wrzucić wipy, ale finalny koncept powinien zjawić się przed końcem terminu:)
Thalion Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Napisano 7 Grudzień 2007 Wersja finalna konceptu Wagnera. Starałem się go ukazać jako żołnierza, który przywykł do podróżowania przez pustynny krajobraz. Zrezygnowałem z szaty wierzchniej która jest w opisie na rzecz munduru, którego wizję chciałem przedstawić. Mam nadzieję że się spodoba:) zapraszam do komentowania.
Thalion Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 jako projekt okładki z początku planowałem otoczenie z 1 etapu i jeszcze jakąś postać, ale w (dość długim) czasie w jakim konkurs się ciągnie koncepcja zmieniała się wiele razy:) na początku miał widok na Wrocław: ... potem myślałem nad jakimś czołgiem parowym: aż w końcu zdecydowałem się na portret postaci z ruinami "starego świata" w tle i przy tym koncepcie jak mi się wydaje, bo czasu coraz mniej, już pozostanę: wip02:
bohater13 Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 podoba mi sie ten drugi szkic z czołgiem, widac tam kilka postaci i ogolnie dobrze wyglada
masz)rum Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Zagadzam się, szkic z czołgiem konkretnie się zapowiada, fajny balans, dobra kompozycja i ten czołg ciekawie wygląda... w sumie to ostatnie też mi sie podoba, ładnie może wyglądac w finishu, ciężki wybór powiem ci ;P Pozdrawiam i powodzenia dalej ;]
Thalion Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 zdecydowałem się na ostatnią koncepcję:) wrzucam kolejnego wipa i czekam na komentarze /rady:) nie wiem czy tylko mnie to nie pokoi ale jeśli dobrze liczę to dopiero trzy osoby zaczęły coś robić, a w finale jest nas nieco więcej?
bohater13 Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 postac na pierwszym planie jest bardzo fajna, jeszcze jak ja podrasujesz to bedzie robic wrazenie. co do tla to wydaje mi sie ze lepszy byl by ten szkic z czolgiem(wiecej tam sie dzieje), w obecnym krajobrazie po prostu czegos brakuje. pozdr i życze owocnej pracy
masz)rum Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 tak jak pisze bohater13, brakuje, nie wiem może faktycznie szkic z czołgiem tam wrzucić albo na drugim planie jakichś najemników przeczesujących pustynię ;] szykuje się ładnie
SoAd Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Fajne lubie takie klimaty, tylko faktycznie pustawo, przypomina mi komiks 'Gone with the blaswave' pozdro
Thalion Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 Dzięki za rady:) poszedłem za sugestią masz)ruma i domalowałem najemników... i geparda:) teraz pozostaje mi tylko praca nad szczegółami, chyba że macie jakieś ciekawe pomysły;)
Thalion Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 myślę że będzie to już wersja finalna: zapraszam do komentowania!:)
Varmer Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 dla mnie cudeńko :] klimatycznie bardzo, tylko wzrok lata na wszystkie strony, moim zdaniem skoro dalsze plany są jednolite i ograniczone jeśli chodzi o kolor to na pierwszym mogło się pojawić więcej żywszego koloru, jakiegoś zróżnicowania, bo jest dosyć ciemno.
Rekomendowane odpowiedzi