Obywatel Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Przedstawiam Wam pracę nad którą pracowałem ostatnimi czasy. Do tematu bardziej chciałem podejść od strony plastycznej niż realistycznej. Soft: 3dsmax+Brazil R/S + Wings3D + Corel PhotoPaint + PS Proces powstawania można było oglądać w TYM wątku. Zapraszam do komentowania.
makbol Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Heh, myślałem ze to praca Ani (taka w jej stylu) :-P. Ogólnie ładnie tylko koniom brakuje trochę detalu.
DraB Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Konie ładne Otoczenie nudne Wydaje mi się, że ładniej wyglądałoby to z blekitnym niebem i soczyscie zielona trawka :) Pozdro
duck Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 bez podłoża wszystko fajne. jak dużo to obróbka ?
Gość ant-3d Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 biale kopyta u koni? az na googlu zaczalem szukac w obrazkach ale tez nie znalazlem takich koni z bialymi kopytami :) chyba ze zle szukalem to prosze o wyprowadzenie mnie z mojego bledu. Po za tym to jako caloksztalt pozytywnie wyglada i przyjemnie :)
Tomala Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Rzeczywiście te kopyta przydałoby się trochę przybrudzić no i trochę postrzępić te białe plamy na głowie i nad kopytami w końcu to też sierść. Koniki tak jak już pisałem bardzo klimatycznie wyglądają ale trawa nadal nie pasuje. Niebo o zachodzie jest pomarańczowo żółte od strony słońca a po przeciwnej stronie horyzontu jest ciemny błękit. Tutaj cienie trochę nie pasują do kolorów na niebie. Praca od strony plastycznej rzeczywiście bardzo ładna nadawała by się na obrazek :)
purple Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 no i nie poprawiłeś błędów anatomii..prawemu koniowi (temu całemu w kadrze) nadal się łamie noga, no i plamę mu brzydko pociągnąłeś-wygląda jak krecha rzucona w PS-ie podstawowym brushem, znowusz ten najprawszy;) ma też krzywą sztajfę, jakby się mu łamała, ten lewy (cały w kadrze) też ma przedziwne ustawienie przednich nóg, i przedziwny obojczyk(?)- no te mięchole co idą mu z przedniej nogi, no i otoczenie nie najlepsze (niedopracowane, jakby na szybcia), no i oczy wyglądają jak u kosmitów, albo coś, w ogóle nie końskie te gałki, jak szklane kulki, jedyne co naprawdę dobrze Ci wyszło to grzywy i łeb tego lewego z krzywymi sztajfami, oraz cały ten najlewszy;), który jest po części zakryty, no i sierśc jest przefajna- to Ci akurat wyszło:) reasumując-bólu nie ma, ale niedoprawcowane, ja bym jeszcze posiedziała w WIPie, albo na własną rękę jeszcze podziargała... pozdrawiam:)
Ania Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Szkoda że te kolory dalej nie grają, nie pasuje wszystko razem. Poświaty na trawkach też nie wyglądają zbyt przekonująco. Z ładnych modeli i tekstur dałoby się duuużo więcej wyciągnąć.
Obywatel Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 Wpadłem jeszcze na taki pomysł prezentacji tego: http://img264.imageshack.us/my.php?image=koniekr2.swf&width=1024 Wiem, że nie biegną po betonie ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego dźwięku : ) Obróbka to bardzo niewiele - tylko rozświetlenie kłosów. Dzięki za komentarze. Wiem, że można by to poprawiać w nieskończoność :) Ale spokojnie - wyciągam wnioski, następna praca będzie lepsza :) 1
zgred Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 mi nie podchodzi taki sposob prezentacji prac, ale plus za pomysl :)
Gość User190 Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 sposób prezentacji ciekawy, ale moje zdanie co do obrazka znasz.. :)
Orangegraphics Napisano 14 Październik 2007 Napisano 14 Październik 2007 calość ogólnie in plus, ale tak jak było mówione juz. poszczególne plany nie współgrają... jednak według mnie zielona trawa była by jednak lepsza;) ale ładnie i tak;)
kannu Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 serwus :) koniki są spoko. w pierwszym momencie myślałem że są malowane/rysowane. Z dzwiękiem -superowe :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
eco Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 szczerze mowiac inaczej sobie o wyobrazalem kiedy mowiles o swojej wizji finalnego obrazka - nieco takie to cukierkowe- moze to przez te przerysowane koniki- mi przywodzi na mysl reklame z tekstem "my little pony" -co do spodobu prezentacji z dzwiekiem....to wole sie nie wypowiadac ;) ale powiem jedno - nie wytrzymalem do konca sciezki dzwiekowej. Ogolnie podobal mi sie pomysl na prace i czekam na kolejna
Rekomendowane odpowiedzi