Napisano 13 Październik 200717 l Nowy projekt, nad którym aktualnie pracuję. Samolot F-111F. Ma już kompletne wnęki podwozia i komorę uzbrojenia w kadłubie. Będzie miał kompletne (co do przycisku - takie wymagania) wnętrze kabiny. Mechanizacja płata, mechanizmy podwozia itd mają być przygotowane do animowania (ustawienia osi obrotów etc.; na szczęście wymóg dostosowania modelu do dystrybucji w różnych formatach wyklucza riggowanie, IK itd). Roboty na pół roku, ale muszę skończyć do 27 października. Kapitalizm Aktualny stan prac:
Napisano 14 Październik 200717 l szkoda ze współczesne latadło...wole twoje zabytki:) ale zacnie jak zawsze:)
Napisano 14 Październik 200717 l Modelujesz jeden z ciekawszych samolotów:) Bardzo ładnie. Czekam na tą kabinę. Pozdrawiam
Napisano 14 Październik 200717 l Bardzo podoba mi sie ten model dużo detalu pracuj dalej bo fajnie wygląda
Napisano 15 Październik 200717 l ...jeeeee - swietny samolot !!! - rzadko sie go widuje - btw bardzo fajne masz zlecenia :D
Napisano 20 Październik 200717 l Autor Stan prac na wczoraj. Dzisiaj siedzę nad fotelami i startuje ze wskaźnikami, ekranami, gałkami itp. Panele dla nich (te czarne czworoboki) są prowizorycznie porozkładane, żeby zakomponować wnętrze. Docelowo będą pełne rózności...
Napisano 21 Październik 200717 l pieknie :) -powiedz wiecej co bedzie sie dzialo w przyszlosci z tym modelem - to na potrzeby jakiejs publikacji ?
Napisano 21 Październik 200717 l Autor pieknie :) -powiedz wiecej co bedzie sie dzialo w przyszlosci z tym modelem - to na potrzeby jakiejs publikacji ? Nie mam pojęcia :) Klient sie nie zwierzał, ale mogę go nadal dla siebie wykorzystywać w niekomercyjnych projektach. Jak czas pozwoli to parę scen z nim zrobię, Szkoda by było go nie pokazać w akcji.
Napisano 2 Listopad 200717 l Autor Mały update. Skończyłem zabawę z wnętrzem kabiny. Termin mnie goni więc się nie rozpisuję, do niedzieli musze skończyć całość. i jeden z przenoszonych przez F-111 pocisków AGM-69
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor Dzisiaj, o godzinie 9.30 nastąpił finał. Tzn, klient zatwierdził com zbudował. Ja zamierzam jeszcze zrobić parę scenek, bo mi modelu szkoda :)
Napisano 11 Listopad 200717 l Pełen respekt dla ciebie. Naprawdę podziwiam twoją cierpliwość. Niestety w tym tygodniu czeka mnie coś podobnego :( masę przycisków itp. Nie będzie to samolot ale też wiązane ze sprzętem wojskowym. Jeszcze raz wielkie brawa :)
Napisano 12 Listopad 200717 l Marek..no co ja moge napisac...w te klocki nie ma od ciebie lepsiejszego w tym kraju:)
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor Dzięki za miłe słowa:) Z tym F-111 to jest taka historia, że jak go rano skończyłem i posłałem wszystko na FTP klienta, to postanowiłem go sobie wyrenderować - tak roboczo, bez zabawy w shadery itd. Proste ustawienia "just for show". Zapuszczam renderek i d..pa.Tekstury wcięło, coś sie zzieleniało, coś sie wykrzaczyło i mi napisało, że mu pamieci zabrakło na tekstury. A mam ci ja tego 2GB, więc wydawałoby się dosyć. Tylko że sam kadłub to 12 tekstur 2048x2048 (plus 12 analogicznych bump i 12 specular) Dodajmy skrzydła, stateczniki, silniki, to co w środku.... Żeby to pieroństwo wyrenderować zjechałem z czym sie dało do 1024x1024. Tylko diffuse zostało po staremu, bo się za dużo z napisami namęczyłem, żeby je tracić :)
Napisano 12 Listopad 200717 l model super, ładne texturki szkoda, że jakiś zadrapań nie ma itp, czekam na finalne rendery,
Napisano 2 Grudzień 200717 l Mareczku praca fantastyczna, już 3 raz do niej wracam, poprostu chce się ją oglądać...