Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nowy projekt, nad którym aktualnie pracuję. Samolot F-111F. Ma już kompletne wnęki podwozia i komorę uzbrojenia w kadłubie. Będzie miał kompletne (co do przycisku - takie wymagania) wnętrze kabiny. Mechanizacja płata, mechanizmy podwozia itd mają być przygotowane do animowania (ustawienia osi obrotów etc.; na szczęście wymóg dostosowania modelu do dystrybucji w różnych formatach wyklucza riggowanie, IK itd). Roboty na pół roku, ale muszę skończyć do 27 października. Kapitalizm

Aktualny stan prac:

9e8731a0922a8f51.jpg

05166e6d7ef399d2.jpg

449b7c2df8fa0b3e.jpg

ea76a3bb2f78e351.jpg

1d81e4da162943ba.jpg

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 4,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Modelujesz jeden z ciekawszych samolotów:) Bardzo ładnie. Czekam na tą kabinę.

Pozdrawiam

Napisano

...jeeeee - swietny samolot !!! - rzadko sie go widuje - btw bardzo fajne masz zlecenia :D

Napisano
  • Autor

Stan prac na wczoraj. Dzisiaj siedzę nad fotelami i startuje ze wskaźnikami, ekranami, gałkami itp. Panele dla nich (te czarne czworoboki) są prowizorycznie porozkładane, żeby zakomponować wnętrze. Docelowo będą pełne rózności...

8d11ceb00e50a3f9.jpg

805e4a617d326b4a.jpg

97faf228f1974cd2.jpg

e12a7ca44f5db010.jpg

Napisano

pieknie :) -powiedz wiecej co bedzie sie dzialo w przyszlosci z tym modelem - to na potrzeby jakiejs publikacji ?

Napisano
  • Autor
pieknie :) -powiedz wiecej co bedzie sie dzialo w przyszlosci z tym modelem - to na potrzeby jakiejs publikacji ?

Nie mam pojęcia :) Klient sie nie zwierzał, ale mogę go nadal dla siebie wykorzystywać w niekomercyjnych projektach. Jak czas pozwoli to parę scen z nim zrobię, Szkoda by było go nie pokazać w akcji.

Napisano
  • Autor

Mały update. Skończyłem zabawę z wnętrzem kabiny. Termin mnie goni więc się nie rozpisuję, do niedzieli musze skończyć całość.

dc6d5d720e6b0830.jpg

c1e016e18bdefb05.jpg

14acbaa86bf842ae.jpg

i jeden z przenoszonych przez F-111 pocisków AGM-69

a3b40cce52b0dead.jpg

Napisano
  • Autor

Dzisiaj, o godzinie 9.30 nastąpił finał. Tzn, klient zatwierdził com zbudował. Ja zamierzam jeszcze zrobić parę scenek, bo mi modelu szkoda :)

7153aff7e252baaf.jpg

2f1ff4a3086a5aab.jpg

002fc45a2b0b5098.jpg

7fc84187453d3597.jpg

Napisano

Pełen respekt dla ciebie. Naprawdę podziwiam twoją cierpliwość.

Niestety w tym tygodniu czeka mnie coś podobnego :( masę przycisków itp. Nie będzie to samolot ale też wiązane ze sprzętem wojskowym.

Jeszcze raz wielkie brawa :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za miłe słowa:) Z tym F-111 to jest taka historia, że jak go rano skończyłem i posłałem wszystko na FTP klienta, to postanowiłem go sobie wyrenderować - tak roboczo, bez zabawy w shadery itd. Proste ustawienia "just for show". Zapuszczam renderek i d..pa.Tekstury wcięło, coś sie zzieleniało, coś sie wykrzaczyło i mi napisało, że mu pamieci zabrakło na tekstury. A mam ci ja tego 2GB, więc wydawałoby się dosyć. Tylko że sam kadłub to 12 tekstur 2048x2048 (plus 12 analogicznych bump i 12 specular) Dodajmy skrzydła, stateczniki, silniki, to co w środku.... Żeby to pieroństwo wyrenderować zjechałem z czym sie dało do 1024x1024. Tylko diffuse zostało po staremu, bo się za dużo z napisami namęczyłem, żeby je tracić :)

7bb22b21966f202c.jpg

Napisano

Mareczku praca fantastyczna, już 3 raz do niej wracam, poprostu chce się ją oglądać...