mrys Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Nowy projekt, nad którym aktualnie pracuję. Samolot F-111F. Ma już kompletne wnęki podwozia i komorę uzbrojenia w kadłubie. Będzie miał kompletne (co do przycisku - takie wymagania) wnętrze kabiny. Mechanizacja płata, mechanizmy podwozia itd mają być przygotowane do animowania (ustawienia osi obrotów etc.; na szczęście wymóg dostosowania modelu do dystrybucji w różnych formatach wyklucza riggowanie, IK itd). Roboty na pół roku, ale muszę skończyć do 27 października. Kapitalizm Aktualny stan prac: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 szkoda ze współczesne latadło...wole twoje zabytki:) ale zacnie jak zawsze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 super model, jak zawsze, detal podwozia ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Modelujesz jeden z ciekawszych samolotów:) Bardzo ładnie. Czekam na tą kabinę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Bardzo podoba mi sie ten model dużo detalu pracuj dalej bo fajnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 14 Październik 2007 Autor Share Napisano 14 Październik 2007 No to jeszcze trochę detali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 ...jeeeee - swietny samolot !!! - rzadko sie go widuje - btw bardzo fajne masz zlecenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 20 Październik 2007 Autor Share Napisano 20 Październik 2007 Stan prac na wczoraj. Dzisiaj siedzę nad fotelami i startuje ze wskaźnikami, ekranami, gałkami itp. Panele dla nich (te czarne czworoboki) są prowizorycznie porozkładane, żeby zakomponować wnętrze. Docelowo będą pełne rózności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 pieknie :) -powiedz wiecej co bedzie sie dzialo w przyszlosci z tym modelem - to na potrzeby jakiejs publikacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 21 Październik 2007 Autor Share Napisano 21 Październik 2007 pieknie :) -powiedz wiecej co bedzie sie dzialo w przyszlosci z tym modelem - to na potrzeby jakiejs publikacji ? Nie mam pojęcia :) Klient sie nie zwierzał, ale mogę go nadal dla siebie wykorzystywać w niekomercyjnych projektach. Jak czas pozwoli to parę scen z nim zrobię, Szkoda by było go nie pokazać w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 Mały update. Skończyłem zabawę z wnętrzem kabiny. Termin mnie goni więc się nie rozpisuję, do niedzieli musze skończyć całość. i jeden z przenoszonych przez F-111 pocisków AGM-69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Piękna robota, bardzo lubię oglądać Twoje prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 ja tez lubie ogladac Twoje prace :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 ale przycisków, aż chce się coś wcisnąć, bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 kosmos niema co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 11 Listopad 2007 Autor Share Napisano 11 Listopad 2007 Dzisiaj, o godzinie 9.30 nastąpił finał. Tzn, klient zatwierdził com zbudował. Ja zamierzam jeszcze zrobić parę scenek, bo mi modelu szkoda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 fotele jakies niewygodne :D ogolnie kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Pełen respekt dla ciebie. Naprawdę podziwiam twoją cierpliwość. Niestety w tym tygodniu czeka mnie coś podobnego :( masę przycisków itp. Nie będzie to samolot ale też wiązane ze sprzętem wojskowym. Jeszcze raz wielkie brawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Marek..no co ja moge napisac...w te klocki nie ma od ciebie lepsiejszego w tym kraju:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 Dzięki za miłe słowa:) Z tym F-111 to jest taka historia, że jak go rano skończyłem i posłałem wszystko na FTP klienta, to postanowiłem go sobie wyrenderować - tak roboczo, bez zabawy w shadery itd. Proste ustawienia "just for show". Zapuszczam renderek i d..pa.Tekstury wcięło, coś sie zzieleniało, coś sie wykrzaczyło i mi napisało, że mu pamieci zabrakło na tekstury. A mam ci ja tego 2GB, więc wydawałoby się dosyć. Tylko że sam kadłub to 12 tekstur 2048x2048 (plus 12 analogicznych bump i 12 specular) Dodajmy skrzydła, stateczniki, silniki, to co w środku.... Żeby to pieroństwo wyrenderować zjechałem z czym sie dało do 1024x1024. Tylko diffuse zostało po staremu, bo się za dużo z napisami namęczyłem, żeby je tracić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 model super, ładne texturki szkoda, że jakiś zadrapań nie ma itp, czekam na finalne rendery, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berry Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Mareczku praca fantastyczna, już 3 raz do niej wracam, poprostu chce się ją oglądać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Wow do czego to ma w ogóle być . Jakaś reklama pokazówka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi