Napisano 25 Październik 200717 l Pod tym hasłem, w listopadzie i na początku grudnia, odbywać się będzie ogólnopolskie roadshow firm Corel, Eizo, Epson i Wacom skierowane do osób profesjonalnie zajmujących się grafiką. Podczas spotkań omówione zostaną m.in. proces kalibracji monitora - organizatorzy postarają się przekonać, że kalibracja zarówno monitorów, jak urządzeń peryferyjnych (np. drukarek) w dużym stopniu eliminuje proces proofingu, przez co upraszcza i przyspiesza pracę z kolorem. W tym celu porównane zostaną wydruki realizowane za pomocą profesjonalnych drukarek EPSON z linii Stylus Pro UltraChrome K3 z obrazem widocznym na monitorach EIZO ColorEdge dysponujących sprzętowym wsparciem kalibracji. Organizatorzy zachęcają do zabrania ze sobą własnych prac aby wyniki były najbardziej miarodajne. Uczestnicy będą mogli ponadto przekonać się w praktyce, jak wygodnym narzędziem i doskonałym uzupełnieniem warsztatu pracy grafika i projektanta jest tablet. Zaprezentowanie zostanie ponadto, w jaki sposób można tworzyć i edytować grafikę przy pomocy oprogramowania graficznego firmy Corel - CorelDRAW Graphics Suite X3, Paint Shop Pro Photo XI oraz Painter X. Po serii sesji technicznych przewidziany jest czas na warsztaty podczas których będzie można sprawdzić działanie poszczególnych urządzeń i uzyskać odpowiedzi na pytania dotyczące prezentowanych zagadnień. Spotkania będą odbywać się od 6 listopada do 4 grudnia, kolejno w Poznaniu, Wrocławiu, Gdańsku, Warszawie, Rzeszowie i Katowicach. Udział w nich jest bezpłatny, jednakże z uwagi na ograniczoną ilość miejsc organizatorzy proszą o uprzednią rejestrację. Źródło: Dobreprogramy.pl
Napisano 25 Październik 200717 l No i świetnie, proponuje żeby osoby, które się wybierają wpisywały się poniżej (z uwzględnieniem miasta), ja żadnego takiego eventa nie odpuszam jeśli jest w okolicy, więc 4 grudnia będę w katowicach :) tutaj macie bezpośrdni link: http://www.tabletywacom.pl/roadshow/
Napisano 25 Październik 200717 l Podobno często po takich imprezach można odkupić po taniości tablety na nich używane. Będzie tym razem tak?
Napisano 27 Październik 200717 l Dlaczego oni nie robią eventów w weekend!!! W Wawie w czwartek, bez sensu troche. Będę jak się uda..
Napisano 28 Październik 200717 l Dokładnie, ostatnio też tak było podobnie. Też był czwartek i całość się kończyła bodajże o 18.
Napisano 31 Październik 200717 l nie wiem kto.. ustala grafik tej prezentacji ! w ciągu tygodnia na dodatek w godzinach pracy! bez sensu
Napisano 26 Listopad 200717 l Ja przypominam :) Może się gdzieś tam ustawimy w Katowicach? Wszak to we wtorek za tydzień.
Napisano 26 Listopad 200717 l Wtorek ? Wykład z statystyki matematycznej mnie ominie, OJEJ... ;P Ja przyjde od razu do qubusa, bo na pierwszy wykład ambitnie idę (trzeba gdzieś świeżą prase poczytać, a na zewnątrz zimno ;) ) I pytanie do ludzi co byli wcześniej - jakie wrażenia ? Ciekawe to to ?
Napisano 28 Listopad 200717 l proponuję około 9:15 przed fontanną żabką :) nie wiem jak daleko jest do qubusa i jak tam trafić ale do 10tej chyba zdążymy ;)