Mylek Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Witajcie:) Wlasnie modeluje swoj pierwszy model auta wybralem Audi TT wiem ze to nie za orginalny wybor:) ale auto mi sie podoba i wydaje mi sie ze nie jest ciezkie do wymodelowania. Prosze o komentarze:
trosiek Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 trochę krzywo. na dole i przy nadkolu. tak na szybko to to najbardziej mi się w oczy rzuciło. jest to twoja pierwsza praca także życzę ci skończenia tego modelu :P powodzenia w dalszej pracy ;)
darkness87 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 Witam :) O to moich pare uwag co do pracki. Brakuje chamfera kolo nadkola ale domyslam sie ze zrobisz. A wiec tak :) : Pozdrawiam.
Tomala Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Po siatce widać że jest w miarę prosto ale na tych jasnych renderach cały bok wydaje się bity.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Znowu TT...??!! W niektorych miejscach troche krzywo ale idziesz w dobra strone
Mylek Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Juz nie mam sil do tej TT-tki udalo mi sie zrobic tyle:
Bubu Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Skoro masz juz tyle to warto by bylo skonczyc bo za duzo do roboty nie zostalo :]
M4rcus Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 niechce Cie martwic ale TT to tutaj chyba najczesciej robiony samochodzik... wiec czytajacy znaja go praktycznie perfekt TT jest okragly..ale nie az tak co za "obly" mi sie wydaje:/ napewno cos jest nie tak z frontem nie spiesz sie z modelingiem bo Ci to tylko zaszkodzi
D4D4L Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 kolejny TT...ciekawe czy ktoś kiedyś to auto skonczy... bo chyba jeszcze nikt nie dał rady :P
Mylek Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Wydale mi ze jest dobrze pokazuje widok z blueprintem:) Nie moge skonczyc tego aulta bo nie mam pojecia jak zrobic swiatla sa bardzo skomplikowane i nie mam pojecia jaki material na nie nalozyc zeby wygladalo realistycznie
goran Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 W takim przypadku chyba nie ma co się męczyć, tylko wyciąć booleanem, a potem troszkę poprawić. Pewnie mnie za to zaraz zjadą :-)
Yasutoco Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 szczeże mówiąc to bolkiem bedzie ciężko, ale można jak sie uprzeć. Najlepiej cutem, ale chyba te światła masz już zrobione. Pytałeś o materiał, to zależy w jakim rendku. Daj szybę która mocno odblaskuje i do tego coś mat, co do samych lamp doj coś znowu bardziej chromowanego, lub przypominającego chrommmmmm...
Kr3tz Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 cutem bedzie najlepiej, ale bolkiem tez mozesz sprobowac bo wyciecia sa w okragle. niestety z tego co kojarze to na zadnych blueprintach TTki nie ma wyrysowanego srodka swiatel, no coz, bedziesz musial zrobic na podstawie zdjec. http://www.hofele.com/design/en/Audi_TT/img/Audi_TT_Single-Frame_Front_frontal.jpg i nie mow "nie moge skonczyc tego auta bo element x jest zbyt skomplikowany". sam tak sobie przez jakis czas mowilem, i zwykle zaczynalem fure od maski, po czym konczylem na zderzaku, bo jakis błachy element byl za trudny. -.- rob jak potrafisz, ale nie poddawaj sie. powodzenia w dalszej pracy
M4rcus Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 juz nie przesadzaj ze to skomplikowane swiatla co:P? BTW badz twardy i skoncz go;) powodzenia
D4D4L Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Nienawidzę bolearnu ... shit taki że poezja... niszczy siatki... ja bym ci radził cutem to zrobić... p.s te światła są dość łatwe... 2 dziury (durza i mała) + kolejne 2 dziury w dużej dziurze z małą przegródką ... ;]
mileS Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 polon -> tniesz poly tak żeby wyszło coś na kształt jaki chcesz uzyskać potem zaznaczasz i extrude :) . 4/5 boków wystarczy , jak dasz MS lub TS to ci zaokrągli
Mylek Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 dzieki za komentarze.Postanowilem skonczyc to TT-tke,moze sie uda:)
Rekomendowane odpowiedzi