Jump to content

Featured Replies

Posted

Witajcie:)

Wlasnie modeluje swoj pierwszy model auta wybralem Audi TT wiem ze to nie za orginalny wybor:) ale auto mi sie podoba i wydaje mi sie ze nie jest ciezkie do wymodelowania.

Prosze o komentarze:

ttye5.jpg

ttsiatkaxk0.jpg

• Replies 18
  • Views 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

trochę krzywo. na dole i przy nadkolu. tak na szybko to to najbardziej mi się w oczy rzuciło. jest to twoja pierwsza praca także życzę ci skończenia tego modelu :P powodzenia w dalszej pracy ;)

Witam :) O to moich pare uwag co do pracki. Brakuje chamfera kolo nadkola ale domyslam sie ze zrobisz. A wiec tak :) :

ttye5vo3.jpg

Pozdrawiam.

Po siatce widać że jest w miarę prosto ale na tych jasnych renderach cały bok wydaje się bity.

• Author

Juz nie mam sil do tej TT-tki udalo mi sie zrobic tyle:

audi.jpg

Skoro masz juz tyle to warto by bylo skonczyc bo za duzo do roboty nie zostalo :]

niechce Cie martwic ale TT to tutaj chyba najczesciej robiony samochodzik...

wiec czytajacy znaja go praktycznie perfekt

TT jest okragly..ale nie az tak

co za "obly" mi sie wydaje:/

napewno cos jest nie tak z frontem

nie spiesz sie z modelingiem bo Ci to tylko zaszkodzi

kolejny TT...ciekawe czy ktoś kiedyś to auto skonczy... bo chyba jeszcze nikt nie dał rady :P

• Author

Wydale mi ze jest dobrze pokazuje widok z blueprintem:)

leftsz2.jpg

Nie moge skonczyc tego aulta bo nie mam pojecia jak zrobic swiatla sa bardzo skomplikowane i nie mam pojecia jaki material na nie nalozyc zeby wygladalo realistycznie

273440015el8.jpg

W takim przypadku chyba nie ma co się męczyć, tylko wyciąć booleanem, a potem troszkę poprawić. Pewnie mnie za to zaraz zjadą :-)

szczeże mówiąc to bolkiem bedzie ciężko, ale można jak sie uprzeć. Najlepiej cutem, ale chyba te światła masz już zrobione. Pytałeś o materiał, to zależy w jakim rendku. Daj szybę która mocno odblaskuje i do tego coś mat, co do samych lamp doj coś znowu bardziej chromowanego, lub przypominającego chrommmmmm...

cutem bedzie najlepiej, ale bolkiem tez mozesz sprobowac bo wyciecia sa w okragle. niestety z tego co kojarze to na zadnych blueprintach TTki nie ma wyrysowanego srodka swiatel, no coz, bedziesz musial zrobic na podstawie zdjec.

http://www.hofele.com/design/en/Audi_TT/img/Audi_TT_Single-Frame_Front_frontal.jpg

i nie mow "nie moge skonczyc tego auta bo element x jest zbyt skomplikowany". sam tak sobie przez jakis czas mowilem, i zwykle zaczynalem fure od maski, po czym konczylem na zderzaku, bo jakis błachy element byl za trudny. -.- rob jak potrafisz, ale nie poddawaj sie.

powodzenia w dalszej pracy

juz nie przesadzaj ze to skomplikowane swiatla co:P?

BTW

badz twardy i skoncz go;)

powodzenia

Nienawidzę bolearnu ... shit taki że poezja... niszczy siatki... ja bym ci radził cutem to zrobić...

p.s te światła są dość łatwe... 2 dziury (durza i mała) + kolejne 2 dziury w dużej dziurze z małą przegródką ... ;]

polon -> tniesz poly tak żeby wyszło coś na kształt jaki chcesz uzyskać potem zaznaczasz i extrude :) . 4/5 boków wystarczy , jak dasz MS lub TS to ci zaokrągli

• Author

dzieki za komentarze.Postanowilem skonczyc to TT-tke,moze sie uda:)