Master Kiełbaster Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Dzis z nudów wziełem sie za robienie domku:
l_lewandowski Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Witam! Narazie niewiele mozna o tym powiedziec! Ja powiem tylko tyle, ze jezeli te elementy wbudowane w dach (te z oknami, kurcze nie wiem jak to nazwac :P), ale wiadomo o co chodzi - to jesli one sie tak poprostu przenikaja to juz masz u mnie minus... Pozdrawiam!
Fafex Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Rzeczywiście, na razie to nie ma co oceniać. Powodzenia w dalszej pracy :) I_lewandowski: Może wytłumacz jeszcze dlaczego od razu minus??
Master Kiełbaster Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 ten dach przenika, moge to zmienic tylko nie wiem po co. Generalnie wzoruje sie na tym zdjęciu:
Master Kiełbaster Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 Wie może ktoś jak zrobić dachówki?
kowalski Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 spróbuj może modyfikatora displace (jakoś tak się nazywa), robisz jpg lub bmp z wzorkiem w jaki ma się układać przemieszczenie powierzchni dachu, nakłądasz ten modyfikator i wybierasz jak map przygotowany wcześniej plik graficzny
Master Kiełbaster Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 dzieki kowalski. mam następny update. model domu chyba juz skoncZylem
Batou Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Domek bardzo fajny. Tylko troszkę za bardzo się \"świeci\" ;)
Master Kiełbaster Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 mam utpade dorobiłem dzrzewko i kawałek uliczki: i co jeszcze dodac do tej sceny?
Master Kiełbaster Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 kochamy brazila lecz renderuje to scanlinem z light tracerem:p
Pablo Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Domek ladny...ciekawe jak bedzie z texturkami mam nadzieje ze wyjda ak ladnie jak model domu :) pozdr
Master Kiełbaster Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 tez mam taką nadzieję ;). Zrobilem płot i nie mam zabardzo pomysłu co jeszcze dodac do tej sceny.:
Tlaloc Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Moglbys dodac jakas rzezbe - fontanne posrodku tego okregu :)
Archangel Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Spoko klimat koncowy efekt moze byc bardzo interesujacy !! Powodzenia
Master Kiełbaster Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 kolejny update z fontanną z delfinem :): co jeszcze można umiescic po prawej??
Chris Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 A moze cos straszniejszego niz delfin, bo render w aktualnym (ciemnym) klimacie bardzo mi sie podoba
Dr. eA Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Scena ladna. Zaczyna nabierac klimatu. Tylko nie rozumiem tego cienia na budowli. Bierze sie z nikad, tak jakby to drzewo latalo. Pozatym cien wskazuje na to ze swiatlo jest b. blisko drzewa, czyli scene oswietla np. latarnia (?) Bo jak to ma byc np ksiezyc to cien musi byc miekszy i troche krotszy. Po prawej mozesz postawic jakies auto albo...latryne:)
Master Kiełbaster Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 chris moze fontanna z draculą bedzie pasowac :D andrea światło narazie jest nisko umieszczone, jeszcze je zmienie
MareG Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 No bardzo mi sie podoba osiagniety efekt - szczegolnie taki \"dramatyczny\" jak na ostatnim renderku :) Niczym z horroru Amityvile (z mojej mlodosci). Zaciekawil mnie takze sposob konstrukcji modelu tego domu - szybko, sprawnie i dosc wiernie to odwzorowales. Poprawilbym tylko te krawezniki, bo te wygladaja jak bagietki zatopione w ziemi:) Ale ogolnie wielki pozytyw !!! Mam nadzieje ze textury nie rozczaruja! pozdrawiam Marek
Master Kiełbaster Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Napisano 28 Grudzień 2003 mam nadzieję że tekstury za bardzo nie rozczarują:) czy ktos ma namiary wiekszej ilosci czegos w tym rodzaju :http://www.3dtotal.com/services/cd/dirt01.htm
illy Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Sciana po prawej stronie ponizej okna juaka pusta, moze jakby piwnica byla podmurowana a reszta tynk, moze zrob zeby cegly bylo widac na wysokosci piwnicy???
Christian Noir Stein Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Może jescze trochę więcej zacieków, odpadającego tynku? Gdyż jakoś to jednolicie trochę wygląda. Bump mapę mocną. Możesz bardzije wyeksponować to pęknięcie po lewej stronie poddasza. No i KSIĘŻYC bardziej wyeksponować , niech będzie \"motorem napędowym\" pracy :) Prezentuje się bardzo ładnie - czekam na dalsze efekty!
Mateusz Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 S U P E R, pracka ma klimat... cien drzewa jest zbyt ostry... oświetlenie scenki troszke kuleje, to nim można \"prosto\" uzyskac klimat. Pozdrawiam i zycze powodzenia...
Master Kiełbaster Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Napisano 28 Grudzień 2003 oświetlenia jeszcze zabardzo nie robiłem, tynk poprawię, do zacieków przydała by sie jakaś mapa dziś udoło mi się tylko jedną znaleźć:(. Narazie trochę go zdemolowałem.: dzieki za komentarze
ftorek Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 troche za nowy ten domek, tzn. texturka owszem kolorystycznie jest zniszczona ale bumpa nie ma wcale - zadnych zadrapan, dziur, popekanych murow i innych rys... no i oswietlenie do wymiany - ale skoro piszesz ze dopiero je ustawiasz wiec juz o tym wiesz :)
Master Kiełbaster Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Napisano 28 Grudzień 2003 zwiekszyłem bumpa 2x dodałem pod oknem odpadnietego tynku i loch ;) i troche pobrudzilem sciany
ftorek Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 loch jest w porzadku jeszcze te powybijane szybki bys poprawil - bo przeciez jak rozbijesz szybke to zostaja jej jakies kawalki we framudze - chyba ze ktos to robi bardzo metodycznie
Falcrum Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Teksturki chyba trochę rozciągnięte i niedokładne...,ale sam model domku jest dobry [piwo] Pozdr
klower Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 mi za maly sie wydaje ten dom, dodaj jeszczse skrzydla do niego. kto stawia fontanne przed tak malym domkiem. ?
Master Kiełbaster Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Napisano 28 Grudzień 2003 moze ludzie kupili fontanne i na duzy dom zabraklo :D kolejny utpade:
ftorek Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 szczerze moowiac to ta fontanna wcale mi tu nie pasuje...
Master Kiełbaster Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Napisano 28 Grudzień 2003 a co mozna dac w srodku tego kola?
ftorek Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 nie wiem :) moze np tak przesun to drzewo zeby bylo je widac w lewej krawedzi obrazka
Christian Noir Stein Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Oki to jeszcze pomarudzę jeżeli pozwolisz :) - prawy dolny róg, cegły do wymiany zbyt się zlewają i sa jakby za małe, ogólnie troche brzydko to wygląda - pas tuż nad kolumnami, złe mapowanie? strasznie rozciągnięte - \"wzbogać\" materiał całość się nieładnie zlewa, dodaj coś na schodach (brud, liście, cokolwiek), wzbogac trochę filary (może inny gat. kamienia?) - fontanna może zostać ale DELFIN niech wraca do oceanu :) Gargulec byłby OK - tekstura desek na przemiał (bije standardową tex. z 3ds i nieładnie się komponuje) - zniszczenia dachówek troche nierealne - dolne zabite okno, mało coś przekonujące, więcej może chaotyczności w przybiciu tych desek (po skosie np.) - nienaturalnie wyglada wykrzywiona część okna u góry po prawej - nie bój się BUMP\'a zwiększyć bo strasznie płaska jest pow. domu - nie widzę materiału na ulicy? - balkon aż prosi się o ładne zacieki - by zapełnić wolną ściane możesz posłużyc się naroślą, jedną z tych roślinek które pokrywają całe ściany starych dworków np. (mam nadzieję iż wiesz o co chodzi) To tyle.
Fafex Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 1. Uszkodź też trochę tego delfinka. 2. Wyglądał on lepiej gdy był do nas przodem. 3. Popraw jeszcze tę środkową część tekstur. (na górze) 4. Czemu te wszystkie tekstury są takie niewyraźne?? 5. Gdzie się podział Księżyc??
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Zmień trochę tekstury - zacieki na oknach i pod oknami... brudne rogi domu, okien... schody... ale ogolnie ql! ;)
Archangel Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Ja tez cos od siebie :) : - nie podoba mi sie tekstura fontanny zreszta w kilku miejscach zle mapowana - prawe okno na poddaszu jakos dziwnie wyglada z ta przekrzywiona belka - tekstura ogrodzenia nie pasuje do klimatu - tekstura dachu troche sie rozmazuje - popieram pomyslu o wypuszczeniu delfinka na wolnosc ;) Poza tymi kosmetycznymi uwagami dla mnie reweacja
Master Kiełbaster Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Napisano 29 Grudzień 2003 dzieki za komentaze chyba udalo mi sie troszke poprawic teksturki:
Christian Noir Stein Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Nooo znacznie lepiej :) A teraz dalej pomarudzę :P - dalej brak BUMP-mapy (albo jej praktyczne nie widać) - zacieki są dobre ale JECZE BARDZIEJ je wyeksponuj - schody trochę dziwnie wyglądają (sam nie wiem czemu) - mat. na fontannie mało przekonywujący - jeżeli nie wiesz co na niej dać, możesz przenieść to drzewo na jej miejsce- dodaj jescze może zacieki dla okien na poddaszu
Master Kiełbaster Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Napisano 29 Grudzień 2003 mam malutki update z oświetleniem: schody poprawię zaraz a zaciekami nie chciał bym przegiąć, dzrzewa lepiej nie przenosic :) a zacieki na oknach są tylko ze slabe.
Pablo Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Yeaah...jest klimat !!! moze jeszcez jakis z tylu ksiezyc? pozdr
Por@szek Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 jak dajesz takie ciemne oswietlnie to moze wogole zrob czarnego rendera, przeciez nic nie widac, a jeszcze oswiec mnie ile tam jest poly, bo nie zauwazylem czy pisales
Archangel Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Ksiezyc jest z przodu bo przeciez drzewo cien rzuca !! jak dobrze widze to odbija sie nawet w oknie.....nowe teksturki zdecydowanie lepsze !!! tylko ta na ogrodzeniu z tylu wyglada jak jakies plamy.... fontanna moze byc, zniszcz moze tylko troche ten otaczajacy ja okrag....a moze wrzucisz takiego zmasakrowanego chlopczyka z sikawka ;) bedzie dramatyczniej
Master Kiełbaster Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Napisano 29 Grudzień 2003 Dzięki za wyjaśnienie sprawy z księżycem. Jest może i trochę za ciemno, ale możesz sobie obrazek z autolevelować w photoshopie i zobaczysz wszystkie szczegóły. Faceów jest 173 599. Fontanne zaraz obtłukę. Kolejny update:
Master Kiełbaster Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Napisano 29 Grudzień 2003 totoszeczke połamałem fontanne:
Rekomendowane odpowiedzi