pawel Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Fajnie wyszla hatka, ale moze troche za ostre te krawedzie przy fonntanie. Nie ze sie do niej przyczepilem, czy cos:)ale jest na pierwszym planie i drudno jej nie zauwazyc. Moze jakis mech... i jest jescze cos co zawsze zdradza jak sie stosuje ten trick:) Zrobiles mozna tak powiedziec \"noc amerykanska\" zdjacie zrobione w dzien przerobiles na nocke:) brakuje Ci czegos na tym niebie:) moje jakies gwiazdki?
ftorek Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 hej no jest juz calkiem dobrze - ale nie pasuje mi oswietlenie - niebo ciemne jak w poozny wieczor, cienie ostre jak zyleta, budynek jasny prawie jak w dzien... - nic tu do siebie nie pasuje...
Master Kiełbaster Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 niebo postaram się znaleźć jakieś ładniejsze a oświetlenie na ostatnim obrazku jest takie by bylo cos widać i jeszcze je zmienie
Master Kiełbaster Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 malutki utpade z bluszczem. renderowało się 2 godziny i nadal marnie wygląda oświetlenie.
Archangel Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 bluszcz fajny ale jakby troche za dobrze utrzymany...tekstura ziemi troche za bardzo rozciagnieta i monotonna (tego sie jeszcze nie czepialem :) nad fontanna dadal trzeba popracowac zrob na niej w wielu miejscach pekniecia i rysy tekstura tez jest nie najlepsza za bardzo zielona (za duzo zaciekow) nie pasuje do domu Moze zastosuj podobny material jak na dom tez moga wystawac gdzie niegdzie cegly itp..
pawel Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Master, moze sprobuj pobawic sie ze zmiana temeratury barwnej swiatla? jak noc to troche to kolory za cieple.:) pozdrawiam:)
Master Kiełbaster Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 bluszczu chyba nie trzeba utrzymywać ,nad fontanną jeszcze popracuję. Na tej scenie kiężyc świeci białym światłem plus jest jeszcze niebieski sky light.
Master Kiełbaster Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 Oziębiłem światło, zaniedbałem bluszcza i dorobiłem beta wersję trawki:
Obywatel Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Eheh chyba to drzewo postawiles na tym aswalcie, zeby ladny cien dawalo na dom. No i pod dachowkami chyba powinny byc co jakis czas te deski? a nie sciana z desek. Poza tym przy dwoch gornych oknach jest jakby dodatkowa warstwa tynku, widac ze ja tam specjalnie umiesciles, ale to nie ten efekt. Ladne tlo A i co to za jupiter swieci tak nisko? ;]
Mateusz Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 no... niewiem... oświetlenie nadal jest kiepskie... leciutki DOF z ostroscia na domek bylby chyba wskazany... Pozdrawiam i czekam na updaty... P.S. ten cien na drzewie jest dla mnie fatalny... ;)
Kuciel Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 nio cien za ostry a trawa jakas tez za gesta jak dla mnie bardziej zolta bym wysuszona zrobil i jakis skalniak z uschnietymi kwiatkami :D
Master Kiełbaster Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 Drzewko nie rośnie wcale na asfalcie, DOFa dodam a z oświetleniem obrazek lepszym troche długo się renderuje. Po godzinie renderowania doszło do trawki i dalej przejść nie chciało. Updade:
ftorek Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 fajjne fajne - coraz fajniejsze - a co to takiego w tyl prawym ooknie - to takie zielone??
Pionier Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 bardzo ladnie, ale popraw oswietlenie bo wszystko psuje. ps. jak ta trawke robiles?
Archangel Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 no podloze zdecydowanie lepsze, i bluszcz fajny jak nie jest taki jaskrawy !! fontanna prawie OK. Teraz musisz dopracowac oswietlenie....ja tez jestem ciekawy co to takiego to zielone w oknie ??
Master Kiełbaster Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 to zielone w oknie to dyskoteka zombich ;) Mialo to dodawać tajemniczego klimatu. trawkę zrobiłem Scatterem z teksturką z mapą przezroczystości. Oswietlenie z dofem i z light tracerem renderowało by mi się ze 2 dni:( więc będzie problem je zrobić.
Pablo Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Moglo byc zdecydowanie ciemniej....i jak juz to swiatelko..to moze niech daje jakies zielone odbicie na podlozu pozdr
Master Kiełbaster Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 premiera ciemnego rendera :) te zielone światło swieci na ziemie ale widać to jak się ukryje trawke.
Master Kiełbaster Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 Nikt nic nie powie?? Tzn że render jest tak genialny że nie ma się czego czepić?
Pionier Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 Originally posted by Master Kiełbaster Nikt nic nie powie?? Tzn że render jest tak genialny że nie ma się czego czepić? ekhmm sakd ja to znam? ;). Co do renderow, niby jest dobrze ale czegos mi brak? nie wiem czego... .Poprostu od tak taka scenka ktora niezapada na dluzszy czas w pamiec. To tylko moje zdanie... Pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Napisano 2 Styczeń 2004 Może ktoś ma pomysł co zmienić w tej pracy by nie była tak beznadziejna ??
Christian Noir Stein Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 - ja bym jednak zmienił niebo na gwieździste - wywalić zielone światło - można dodać Kota :P - w jednym oknie może się świecić świeczka - najlepiej jakieś na wpół zabite (okno of koz) wtedy możesz dodać volumetryczne efekty - większy najazd na chatę (by mniej było tej drogi widoczne) - drzewo można dać w kadrze, księżyc dać za domem (oczywiście większy aniżeli widujemy go z okna - a la love story :)), który rzuci back light\'a zaś z przodu umiejscowić 2 latarnie (jedna może wogóle nei świecić) - możesz też pokusić się (co zwykle wystepuje w tego rodzaju scenach) o opady deszczu To moje uwagi.
Anonymous Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Scenka ma niezly klimat...ale rowniez mam pare rad: zmiejsz rozmycie tej fontanny bo jakos to nienaturalnie wyglada Sproboj zrobic ten asfalt (?) popekany i z dziurami (czyli zuzyty i zapomniany ;) Co do oswietlenia to jednak mysle ze lepiej by wygladalo jakby zrodlo swiatla np. ksiezyc byl z lewej aby cienie kladly sie na prawo... Achhh...i sproboj cos zrobic z krawedzami scian budynku bo sa zbyt idealne i sie zbytnio odcinaja.... Ciekawa sprawo byloby mysle umieszcenie jeszce paru nagrobkow z lewej i przesunac dalej ten plotek. P.S.: A co do kota i swieczki uwazam to za swietny pomysl :)
Anonymous Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 a i jeszcze jedo z tym jasniejszym niebem wyglada lepiej niż tym granatowym...wtedy te wyblakle kolory scenki wydaja sie bardziej realistyczne
Master Kiełbaster Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Napisano 2 Styczeń 2004 kot na deszczu na tle niezasłoniętego przez chmóry księżyca jest niezbyt możliwy :). Jeżeli przysunę kamerę to już nie będę miał gdzie wcisnąć latarni.
Kuciel Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 a mi sie podoba wszystko za wyjatkiem tej wewnetrznej dyskoteki :D
Master Kiełbaster Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Napisano 2 Styczeń 2004 Policję nasłałem i dykoteki już nie ma :D
Pionier Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 ee narazie nie ma jak dla mnie zadnego klimatu :( jezel moge cos zasugerowac: http://www.azazel.f2o.org/salemslot.html Pozdrawiam
Archangel Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 a moze mgielka co ?? nie musialbys przejmowac sie dalszymi planami i przyslonila by troche obiekty no i moze klimat by sie poprawil....nie wiem czy DOF to dobry pomysl jakos dziwacznie wyglada Nawet jezeli koniecznie chcesz go zostawic zwieksz zdecydowanie glebie ostrosci
honzik Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 brrrrr ..... fajny klimat.... troszke przypomina mi to książke(horror) \"Miasteczko Salem\", którą gorąco polecam, a co do pracki to .....jest niezła- - - - pozdrowionka
Por@szek Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 moze powinienes bardziej zrujnowac fontanne, dac wiecej odlamkow. Dodatkowo sadze ze powinienes jakos bardziej zaznaczyc cegle, np dac wiecej kontrastu, bo cegle masz na texturce wiece ja bardziej wyostrzyc, bo jest za bardzo rozmyta.
Rekomendowane odpowiedzi