pionix Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 Witam Wizualizacja domu nad którą ostatnio pracowałem Zapraszam do komentowania i oceny zwłaszcza wizualizacji bo projekt nie mój;) Nowa wersja: Stara wersja:
Bonifatz Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 Bardzo dobra wizka. Trawa i "enviroment" najbardziej mi sie podobaja. Dom jak dom ... kazdy widzi ;) Jedyne co mi jakos nie pasuje to niebo ... chyba odrobinke za jaskrawe.
mity Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 Polak potrafi:) Mi sie bardzo podoba. Spojnie i przyjemnie. A mozesz powiedziec co nie co o renderze? Trawka to jakis "fur" czy displacement? V-ray czy mental?
pionix Napisano 12 Listopad 2007 Autor Napisano 12 Listopad 2007 Bonifatz - z tym niebem to chyba masz racje, mozna by dopieścić mity - dzieki;) Soft: 3D MAX 9, V-Ray i odrobina Photoshopa Trawa: Displacement Oświetlenie: VRaySun + VRaySky Kontrola ekspozycji: VRayCamera + Color mapping: Reinhard
Kub@ Napisano 13 Listopad 2007 Napisano 13 Listopad 2007 fajny render, podoba mi się taka łagodna kolorystyka. Jak drzewko robione ?
pionix Napisano 13 Listopad 2007 Autor Napisano 13 Listopad 2007 Drzewka te z bliska to modele 3D od was :) A plan dalszy to 2D
hcpiter Napisano 13 Listopad 2007 Napisano 13 Listopad 2007 bardzo fajna kolorystyka, tak przytlumione kolorki super pasuja :) Fajnie fajnie ! Pozdro
Kedzior Napisano 13 Listopad 2007 Napisano 13 Listopad 2007 Bardzo fajna stonowana fachowa vizka, aczkolwiek architektura zupełnie nie moim guście.
pionix Napisano 29 Listopad 2007 Autor Napisano 29 Listopad 2007 Jako że zaistniała konieczność zrobienia wersji z kamieniem aktualizuję wizualizację. Dorzuciłem też mały "bajer";)
MaGuu Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 O wiele lepiej by sie prezentowało jak by garaż był w drewnie tak jak i ta część balkonowa:) Kosiarka RZĄDZI!:D
chudy Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 hehehehhe dobre dobre...fajna wizka, ale zgodze się z MaGuu, że garaż powinien też być obłożony drewnem
bahus Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Bardzo fajne renderki:) Jedyne co mi się nie podoba to na pierwszym okładzina kamienna tzn nie pasuje ale to zapewne jedna z wersji jaką chciał klijent ten drugi render lepiej się prezętuje ale to takie marudzenie z mojej strony ogólnie całość bardzo dobra.
Skateforlife Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Pieknie.. :D super wizka. :) tylko cos przod domu taki pustawy :).Suepr render.i trawa bardzo ajan . Yo.
pionix Napisano 29 Listopad 2007 Autor Napisano 29 Listopad 2007 Dzieki za komenterze Co do kamienia to tak to wygląda z drugiej strony. A szykuje się jeszcze wersja z większą ilością kamienia. Takie zlecenie i nie mam prawa głosu ;)
MaGuu Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Ło szit...zdecydowanie tam powinno być drewno :) Ja ciągle jestem pod wrażeniem Twoich trzecich planów...jak robisz to ze one nie są takie wypłowiałe i jednocześnie bardzo słodko łącza się z trawą? Wszystko to PS, czy może coś jest w maxie wstawiane?
pionix Napisano 29 Listopad 2007 Autor Napisano 29 Listopad 2007 MaGuu - w Photoshopie dopieszczam tylko kontrast i kolorki. Tło w tym przypadku to drzewa 3D a za nimi bitmapa z kanałem alpha na cylidrze bez dołu i góry), który otacza całą scenę. I to wsio:) I jeszcze niebo dodaje w photoshopie.
Zbychowaty Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Pionix motyw z kosiarą jest mocny!!! :D Piękne światełko i reszta również. Zresztą kurde...Ty zawsze foteczki walisz :) Bardzo ładnnie spasowane perspektywą tło z domkiem:)
Rekomendowane odpowiedzi