Napisano 12 Listopad 200717 l Witam Wizualizacja domu nad którą ostatnio pracowałem Zapraszam do komentowania i oceny zwłaszcza wizualizacji bo projekt nie mój;) Nowa wersja: Stara wersja:
Napisano 12 Listopad 200717 l Bardzo dobra wizka. Trawa i "enviroment" najbardziej mi sie podobaja. Dom jak dom ... kazdy widzi ;) Jedyne co mi jakos nie pasuje to niebo ... chyba odrobinke za jaskrawe.
Napisano 12 Listopad 200717 l Polak potrafi:) Mi sie bardzo podoba. Spojnie i przyjemnie. A mozesz powiedziec co nie co o renderze? Trawka to jakis "fur" czy displacement? V-ray czy mental?
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor Bonifatz - z tym niebem to chyba masz racje, mozna by dopieścić mity - dzieki;) Soft: 3D MAX 9, V-Ray i odrobina Photoshopa Trawa: Displacement Oświetlenie: VRaySun + VRaySky Kontrola ekspozycji: VRayCamera + Color mapping: Reinhard
Napisano 13 Listopad 200717 l fajny render, podoba mi się taka łagodna kolorystyka. Jak drzewko robione ?
Napisano 13 Listopad 200717 l bardzo fajna kolorystyka, tak przytlumione kolorki super pasuja :) Fajnie fajnie ! Pozdro
Napisano 13 Listopad 200717 l Bardzo fajna stonowana fachowa vizka, aczkolwiek architektura zupełnie nie moim guście.
Napisano 29 Listopad 200717 l Autor Jako że zaistniała konieczność zrobienia wersji z kamieniem aktualizuję wizualizację. Dorzuciłem też mały "bajer";)
Napisano 29 Listopad 200717 l O wiele lepiej by sie prezentowało jak by garaż był w drewnie tak jak i ta część balkonowa:) Kosiarka RZĄDZI!:D
Napisano 29 Listopad 200717 l hehehehhe dobre dobre...fajna wizka, ale zgodze się z MaGuu, że garaż powinien też być obłożony drewnem
Napisano 29 Listopad 200717 l Bardzo fajne renderki:) Jedyne co mi się nie podoba to na pierwszym okładzina kamienna tzn nie pasuje ale to zapewne jedna z wersji jaką chciał klijent ten drugi render lepiej się prezętuje ale to takie marudzenie z mojej strony ogólnie całość bardzo dobra.
Napisano 29 Listopad 200717 l Pieknie.. :D super wizka. :) tylko cos przod domu taki pustawy :).Suepr render.i trawa bardzo ajan . Yo.
Napisano 29 Listopad 200717 l Autor Dzieki za komenterze Co do kamienia to tak to wygląda z drugiej strony. A szykuje się jeszcze wersja z większą ilością kamienia. Takie zlecenie i nie mam prawa głosu ;)
Napisano 29 Listopad 200717 l Ło szit...zdecydowanie tam powinno być drewno :) Ja ciągle jestem pod wrażeniem Twoich trzecich planów...jak robisz to ze one nie są takie wypłowiałe i jednocześnie bardzo słodko łącza się z trawą? Wszystko to PS, czy może coś jest w maxie wstawiane?
Napisano 29 Listopad 200717 l Autor MaGuu - w Photoshopie dopieszczam tylko kontrast i kolorki. Tło w tym przypadku to drzewa 3D a za nimi bitmapa z kanałem alpha na cylidrze bez dołu i góry), który otacza całą scenę. I to wsio:) I jeszcze niebo dodaje w photoshopie.
Napisano 7 Grudzień 200717 l Pionix motyw z kosiarą jest mocny!!! :D Piękne światełko i reszta również. Zresztą kurde...Ty zawsze foteczki walisz :) Bardzo ładnnie spasowane perspektywą tło z domkiem:)