alchinus Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Mój nowy projekt stadionu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Super woda ! Jak ja zrobiles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 oj piter przesadzasz... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alchinus Napisano 14 Listopad 2007 Autor Share Napisano 14 Listopad 2007 To test seryjna tekstura wody. Przezroczystość ustawiona na 70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 hcpiter wcale nie przesadza;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 alchinus orientuj sie -lacha z ciebie ciagna.A mysle sobie ze Ty chyba hcpiter jakis z kompleksami jestes.Jaki masz interes w szydzerczym komentowaniu-podbudowujesz sie?Cwaniaczek widze wode zmien-sprobuj odpuscic teksture wody na difuse-ewentualnie daj na bump,zwieksz refract na maksa i tyle(mozesz jeszcze noise pokombinowac dla lepszego efektu)pozdro DALEJ MAPOWANIE LEZY_TRAWA!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 A ja mam takie pytanko: do czego to jest stadion? Bo kurde może wykonanie amatorskie, ale podoba mi się pomysł. Ja kiedyś zrobiłem 2 stadiony, ale bardzo do siebie podobne (też amatorka) http://images.upload2world.com/get-11-2007-upload2world_com_sgoqgu.jpg http://images.upload2world.com/get-11-2007-upload2world_com_rso.jpg Jeśli chodzi o pracę: trawa rzuca się w oczy. Jeśli koniecznie chcesz zrobić ją jedynie z teksturki, upewnij się, że nie będzie wyglądać jak kafelki. zmień te ławeczki na krzesełka, albo zrób je od nowa - żeby wyglądały jak ławeczki. Na "rogach" ewidentnie widać Twoje lenistwo - brak czegokolwiek do siedzenia (widzę tylko 40 miejsc na środku). A woda mi się podoba, tylko zmniejsz opacity i daj jakieś odbicie (reflection). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Ty chyba hcpiter jakis z kompleksami jestes.Jaki masz interes w szydzerczym komentowaniu-podbudowujesz sie?Cwaniaczek widze yhy ziomek wyluzuj bo cos widze poirytowales sie, ogolnie to moja sprawa co pisze i jak komentuje, wielki obronca sie znalazl lol ! A poza tym szkoda gadac. Jak masz problem to zglos to moderatorowi, a i licz sie ze slowami ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alchinus Napisano 14 Listopad 2007 Autor Share Napisano 14 Listopad 2007 hcpiter jak masz jakieś uwagi do pracy to je napisz i nie stresój sie. Sebastian Ozga świetne prace ten pierwszy to chyba stadion korony. A to jest stadion piłkarski jeszcze musze nad nim troche popracować. W najbliższym czasie popoprawiam co nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 No to poprawiaj i wrzucaj, postaramy się pomóc. Powodzenia! (Tak, wzorowałem się na stadionie Korony, ale jak widać odbiega od oryginału - początki są trudne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 yyy:D stadion pilkarski i 7 rzędów siedzen:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alchinus Napisano 14 Listopad 2007 Autor Share Napisano 14 Listopad 2007 Wiem mało miejsc. Jak zaczynałem robić ten stadion to nawet nie wiedziałem że go bede robił. Miałem zamiar tylko rozbudować boisko piłkarskie ,które kiedyś robiłem. Tak wyglądał: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Co wy z tą woda mi sie podoba efekt bo oświetlenie takie ponure to chyba jest noc a w nocy woda może tak wyglądać. Problem jest tylko w skali tejże wody. Tak jak pytał Sebastian Ozga do czego to jest stadion? bo szerokość płyty to niecałe trzy razy szerokość bramki a długość jakaś nieproporcjonalnie za duża. Na trybunach strasznie mało miejsca i jakby tak liczyć szerokość murawy na podstawie wymiarów krzesła to by wyszło że ma ona niecałe 10m. Tak więc proporcje niestety leżą. Co do trawy to wygląda jakbyś nałożył na nią texturę która swoimi wymiarami jest raczej zbliżona do kwadratu i dopasowując się do powierzchni obiektu rozciągnęła się ona i po zwiększeniu tilingu wyszły takie podłużne pasiaste powtarzające sie kawałki. Ustaw tiling proporcjonalnie do wymiarów boiska czyli dla jednej współrzędnej więcej niż dla drugiej tak jak długość boiska jest większa od szerokości. No chyba że miało tak być. W czym renderujesz? Jak w mentalu to możesz się pokusić o displacement do zrobienia trawy jest gdzieś tutorial o tym na forum. Będzie się o niebo lepiej prezentować szczególnie na bocznych renderach tak jak np ten pierwszy render wejścia do stadionu. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 ej chodzcie zrobimy tak: jak piter bedzie mowil jakies brzydkie slowa to udawajmy ze go nie slyszymy i lub nie widzimy OK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Szczerze to mnie trochę zatkało jak to zobaczyłem :) Total Oldskull, przypominają mi się czasy 3D Studio Max 3 :)))) alchinus - naprawdę musisz jeszcze dużo popracować, trochę drogi przed tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 hc piter ciekawe czy tam taki madry byles?NO ja sie nie unosze tylko zastnawiam jakie zle doznanania z dziecinstwa musialy sprawily ze jarasz sie tym ze zjechadziesz kogos kto wlaczyl maksa moze 2 razy a chce sie uczyc i czeka na rady.Uwazam na slowa bo pewno straszny kozak z Ciebie-przepraszazm Pana i juz sie uciszam WYBACZYSZ:P Takis we wszystkim dobry jest?Mnie tez zatyka ale co ??takie sa poczatki-nie trzeba zaraz sciagac do dna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 a z rad jeszcze do autora postu?zacznij moze od czegos prostszego a konkretniej polecilbym jakies tutoriale-zrob pare rzeczy tak jak w tutku i postep bedzie napewno.Oprocz tego wydaje mi sie ze jezeli sie do czegos bierzesz to rob to 2,3,4 tygodnie(niekoniecznie 2,3,4 godziny )ale staraj sie dopracowac bo zgadzam sie ze chyba w duzym stopniu lenistwo zadecydowalo jaki jest efekt finalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 No cóż, Oskara za efekty specjalne polki co nie dostaniesz ;) spróbuj po włączać cienie i zacznij sie interesować GI (global Ilumination). Sugeruje do nauki Menal Ray'a. Na forum jest sporo porad do tego typu rendera. A co do Stadionu (tego pierwszego) to chyba stadion do futbolu amerykańskiego... wnioskuję z długości i szerokości boiska :) Czeka cię długa i żmudna przeprawa przez "doliny" Globl Ilumination, "góry" materiałów i "spiętrzone wody" tekstur :) Ale nie poddawaj sie każdy z nas przez to przechodził. :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Reszta osób dobrze radzi, poucz się o renderingu. Całość wyglądała by dobrze w roku 1995. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 hc piter ciekawe czy tam taki madry byles?NO ja sie nie unosze tylko zastnawiam jakie zle doznanania z dziecinstwa musialy sprawily ze jarasz sie tym ze zjechadziesz kogos kto wlaczyl maksa moze 2 razy a chce sie uczyc i czeka na rady.Uwazam na slowa bo pewno straszny kozak z Ciebie-przepraszazm Pana i juz sie uciszam WYBACZYSZ:P Takis we wszystkim dobry jest?Mnie tez zatyka ale co ??takie sa poczatki-nie trzeba zaraz sciagac do dna za bardzo sie czepiasz i obrazanie kogos kogo sie nie zna jest nie na miejscu Piter napisal komentarz a ty rozdmuchales to jakby to bylo cos strasznego sam piszesz o kulturze pisanej a sam zachowujesz sie jak malolat i obrazasz osobe ktorej nie znasz :) kazdy ma prawo pisac co chce jezeli to nie obraza drugiej osoby ty chciales "bronic" sam nie wiem kogo i za co za pomoca obraziliwych tresci... tyle odemnie ;) jesli chodzi o prace to hehehe coz ja moge powiedziec ? :D Junior--> no nie ladnie tak przeciwko bratu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 nie bronie tylko zastanawiam sie jaki sens ma taki ironizowanie sie wylaczam juz ok-niech sie wyzywaja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Hmmm, co do kłótni to głosu nie zabieram - nie to miejsce raczej. A jeśli o samą pracę chodzi, to także mnie za pierwszym razem zatkało. I to podwójnie, bo na początku też pojawiła się totalna powściągliwość w krytyce. Od siebie dodam, że przed Tobą alchinus sporo pracy - polecam, tak jak przedmówcy, zacząć od czegoś łatwiejszego i generalnie porobić trochę tutoriali, bo nie okłamujmy się - praca słabiutka. Ale każdy od czegoś zaczynać - jeszcze nie urodził się taki co by od razu umiał 3DS'a itp. Ważne by ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, a na prawdę można zajść bardzo wysoko;] Trzymam kciuki i życzę powodzenia:] Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alchinus Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 Dzięki avant.garde. Za jakiś czas jak się tylko podszkole. Wezmę się za zrobienie tego stadionu do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaligraj Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 archicad zalatuje mi tu jak nic :) troche trzeba popracować nad stadionem :) bo 2012 tuż tuż :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alchinus Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 Do 2010 powinienem się wyrobić. Komisja federacji piłkarskiej ma przyjechać na kontrole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi