serio Napisano 6 Październik 2008 Napisano 6 Październik 2008 wow! Krawat na gołą klate włożył -niezły freak!
Dann.G Napisano 6 Październik 2008 Autor Napisano 6 Październik 2008 hehe nie wiem do konca kto ustawial poze, bo mnie nie bylo chwile, ale pan Jan to niezly numer jest ;]
Mortom Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 Ten siedzący koleżka z krawatem bez kozuli troszkę przypomina mi Leppera po wyborach: blady, goły no i niewesoły :) Pozdrawiam o ten:
yookeer Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 Hahah fakt :) a to wlasnie dziwnie ci wyszlo ... pan Jan jest w rzeczywistosci strasznie opalony :> ale to przez te jasne tlo tak wyszlo, przynajmniej tak mi sie wydaje :) tez z checia raz bym wzial tablet na akademie :) ale i3 a5 do plecaka brac nie chce, a nawet laptoka nie mam :D
Dann.G Napisano 13 Październik 2008 Autor Napisano 13 Październik 2008 heh no dzieki za wizyte chlopaki ;] tym razem dorzucam prace z CC (bez tych sztywniejszych ;] ) : i takie szkice stópek: pozdro
serio Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 Szkicowałeś Hellboya z natury?!? Noo waaaayyy!! Stopy cool wyszły.
Dann.G Napisano 14 Październik 2008 Autor Napisano 14 Październik 2008 hellboya z bańki ;) bazgroly..bleeeh ;] maly update- taki zaczety obraz (zdjecia z komorki takze cienka jakosc): i troche moich wypocin z pracowni rysunku: 100x70cm, technika: tusz, gwasz, akryl "Weeeeenieeee maaaan" ;) i takie na szybkosci..
Łukasz Misztela Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 selfu pan Janek na obrazie wygląda jak gigant:) i jak by ten obraz miał z 4x4m:) pan biała kiełbaska mam nadzieje ze go dokończysz pozdro
Dann.G Napisano 14 Październik 2008 Autor Napisano 14 Październik 2008 heheh zapomnialem dodac, ze obraz na plycie pilśniowej i ma 100x50cm bodajze..wiec spokojnie- nie jest to gigant ;) a mr.paroova jest szkicem na a4 wiec TEN nie bedzie skonczony, gdyz nowy zaczety jest na 100x70cm.. ;) pozdro
Dann.G Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 (edytowane) nowa pracka.. z nowej pracowni- technika to tusz na papierze kredowanym: Edytowane 17 Październik 2008 przez Dann.G
Dann.G Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 martwa natura...troche ponad 2 godziny
leszek_lenia Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 szkoda ze nie farbkami ta martwa :) tradycyjne znacznie lepiej Ci wychodza! :) pozdro
serio Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 Mi się podoba, jest spoko..Zwłaszcza torba i czapeczka.
Dann.G Napisano 28 Październik 2008 Autor Napisano 28 Październik 2008 (edytowane) leszek - dzieki, postaram sie jakos uzupelnic braki z normalnymi pracami ;) serio - thanks ;] tymczasem nowy sprzet na chacie zagoscil...i oto efekt: a tu maly progress: Edytowane 28 Październik 2008 przez Dann.G
Uriel Napisano 29 Październik 2008 Napisano 29 Październik 2008 ładne kolorki, i ubiór fajny, jako całość świetna.
Dann.G Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 dzieki uriel maly update- butelka z martwej..: i ghost rider z CC:
prrrszalony Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 Buteleczka pikna! szczególnie jej górna połowa :) Wcześniejszej pani twarz się lekko rozjechała, prawa strona jest tak jakby podniesiona do góry i przesunięta w prawo. Za to jej ciuszek i zakończenie na dole pierwsza klasa :D
Dann.G Napisano 4 Listopad 2008 Autor Napisano 4 Listopad 2008 prrrszalony - dzieki za uwage, faktycznie jest cos nie tak z prawa strona twarzy...moze pozniej cos poprawie.. tymczasem poza akrylem na kartonie łączonym (100x140cm):
rosikowski Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 "Nowy sprzęt, zagościł" trochę dwuznacznie to zabrzmiało, tak czy owak bardzo mi się podoba tamten portrecik,...:D martwa ostatnia też mi się podoba... i butelka
Dann.G Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 nowy sprzet to bamboo a6 wide...zeby nie bylo dwuznacznosci- pozdro ;)
JmTm00 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 ....twoja stara to bamboo....we are making progress arent we :>? super stary jest, normalnie nie poznaje :] jak zaloze firme (o ile nie przepije kasy) to masz u mnie "place to work in" :]
Dann.G Napisano 15 Listopad 2008 Autor Napisano 15 Listopad 2008 dzieki stary ;) ale jeszcze dluga droga przede mna i jestem tego swiadom.. tymczasem syntetyczny troche szkic martwej z pracowni
Dann.G Napisano 20 Listopad 2008 Autor Napisano 20 Listopad 2008 (edytowane) portret mojej pani...ze 3,5 godziny, photoshop edit: i taki godzinny szkicyk przed pojsciem spac wczoraj: Edytowane 21 Listopad 2008 przez Dann.G
QbisieQ Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 Portret mógłby być trochę bardziej dopracowany (twarz ). Piesek bardzo sympatycznie wyszedł :)
Lacedemon Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Te shopowe tekstury (np:canvas) nie siedzą tu. Są za naiwne i sztuczne. Unikaj takich banałów. Barzo dobra jest ta szara martwa, w kolorze, kompozycji. Dociągnij ją , bo warto( wali się stół). Portrecik ładnie zaczęty. Coś w nim warto dopieścić: oczy , nosek, błysk światła na włosach w odpowiednim miejscu ( ustawisz tym zabiegiem bryłę głowy), kieszonka, guzik, rzut światła na rękawi( ustawisz przestrzeń).
Dann.G Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 QbisieQ - dzieki! Lacedemon - dzieki za wizyte i konstruktywna krytyke; sprawa wyglada tak, ze szukam caly czas jakiejs drogi do uzyskania efektu malarskosci ale w cyfrowym "jezyku"... i z ta faktura z portretu to rozne opinie napotykam, a to, ze siedzi, a to nie siedzi..takze do konca juz nie wiem jak to jest...rowniez ciezko mi konczyc prace, ale z portretem moze jeszcze powalcze, natomiast z szara martwa juz nie, gdyz obecnie stoi juz inna, zdjecia nie mam a z bani nie bede tego konczyl. Tymczasem wstawiam pare szkicow wrazeniowych z refek i pozdrawiam!
Dann.G Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 szkic z rzezby (kopiki): szkic z pozy z rysunku(tablet): oraz taki portret z refy (tablet):
leszek_lenia Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 joł ostatni malunek zacny! wiecej takich :) apropo...przegladalem ostatnio jakies prace malarskie w pracowni i natknalem sie na Twoje... tylko pogratulowac warsztatu.... pzdr
Dann.G Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 a dziekowac leszku ;] , choc to i tak nie jest to czego jeszcze oczekuje od siebie upload ze szkicami z refek: i jeden z bani:
noiprox Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 a dziekowac leszku ;] , choc to i tak nie jest to czego jeszcze oczekuje od siebie Tylko to pcha nas do przodu :) Więc lepiej żebyś nigdy nie spełnił swoich oczekiwań ;> Za to nie przestawaj spełniać oczekiwań innych. Bardzo fajne prace :)
Dann.G Napisano 2 Grudzień 2008 Autor Napisano 2 Grudzień 2008 dzieki za dobre slowo ;) karykatura samego siebie w sai' u: pejzaz z refy PS: kubek z natury w sai' u: i jakas sluzba porzadkowa z baśki, rowniez w sai' u:
Elvans Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 Fajna ta służba początkowa z poprzedniego posta portret rudej pani też mi przypadł do gustu. Ale w ostatniej pracy ten detal skały okropnie przyciąga moją uwage. Nawet jak nie chce to po chwili na niego zerkam. I własnie to mnie razi.
leszek_lenia Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 widze ze zaczales uzywac w wiekszym stopniu miekkich brushy :) bardzo fajnie sie to prezentuje. :)zrezygnowalbym jedynie z tego wyostrzania....razi troszke.. :] btw wesolych swiat i owocnego w arty roku!.;)
Dann.G Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Napisano 31 Grudzień 2008 dzieki za zyczenia- oczywiscie wzajemnie i zycze wszystkiego the best w nadchodzacym roku dla wszystkich ;) do miekkiego okraglaka przekonalem sie bardziej jak zaczalem rysowac na DS'ie w COLORS! , gdzie ma sie tylko okraglaka-albo twardego albo miekkiego...i ma sie ograniczone srodki wyrazu..wydaje mi sie, ze pomocne takie ograniczenie....i undo nie ma :)
rosikowski Napisano 31 Grudzień 2008 Napisano 31 Grudzień 2008 te dwa portrety piegowatej ładnej pani... to ta sama pani ~? świetne są
serio Napisano 31 Grudzień 2008 Napisano 31 Grudzień 2008 No niezłe szkicki i niech ci jak najszybciej wymieniają ten ekran dotykowy (staruszka z ds-a supa). ;D
Dann.G Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Napisano 28 Styczeń 2009 rosikowski - owszem, to ta sama serio - wymienili ekran ale przyciski powpychali na chama tak, ze dziala tylko"A" ;] jutro odsylka ... a tymczasem pomiedzy zaliczeniami a sesja rozgrzewam akwarele
serio Napisano 28 Styczeń 2009 Napisano 28 Styczeń 2009 Coyote - lol Mi z kolei ta postać nr #2 przypomina http://www.moviesonline.ca/movie-gallery/albums/Halloween-2007/halloween1.jpg :)) . Świetne pracki.
Dann.G Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 heh no dzieki chlopaki...tymczasem uzupelniam troche odgrzewanymi kluchami... chc: szkice: i martwa:
JmTm00 Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 tyyyy no...co jest? nie masz co robić ??:D mega wypas!
lordbiernac Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 odgrzewane nie odgrzewane, ale dobrze to wyglada zestawione do kupy i dopiero teraz widac jak fajnie Ci idzie:) najbardziej podoba mi sie nr.2, bo ma mnostwo charakteru mimo szkicowosci (a moze wlasnie dzieki niej....):)
serio Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 W sumie te portreciki miałem okazje widzieć już na CA i się podobają (piegi to jest to ;). Jedynie u pani z epoki brązu te linie idące od płatków nosa w okolice górnej wargi, sprawiają wrażenie zbyt wyraźnych.
noiprox Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 @serio - w sumie nie musiałeś nawet na CA uciekać z tym, Selfu wszystko wrzucał na bieżąco na max3d - w różnych tematach:)
Urbanboogie Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 suuuuper prace, najbardziej podoba mi sie ta brazowa ze wzgledu na ujecie i nastepna po niej, ma fajowe swiatlo, piegow nie szczedzisz widze :)
telthona Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 martwa natura z redbullem mnie totalnie rozwaliła :D to się nazywa hiperrealizm współczesny :D uwielbiam takie "wylizane" martwe natury. Ktoś mi kiedyś zarzucił, że "przecież DZISIAJ nie ma uzasadnienia do malowania realistycznego "czosnku i butelek" ponieważ to było DAWNO" i w tym momencie, jak widzę tą Twoją martwą, to aż z uśmiechem wspominam tamtą rozmowę :D To trochę tak, jakby akademickim, "starym" okiem patrzeć na nowe, współczesne przedmioty. Bardzo mi się to spodobało w tej pracy :D Świetny też jest portret tej piegowatej dziewczyny. Naprawdę, faktura jest świetna. Myślę, że nawet warto byłoby jeszcze trochę nad tym popracować, żeby ta praca funkcjonowała jako samodzielne dzieło :). no i pierwsze dwa szkice tych kobiet, które strasznie mi przypominają gry RPG z pewnością bym kończyła. zwłaszcza pierwszy. Jest ciekawy ze względu na ten wiatr i kompozycję :D
Dann.G Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 dzieki wszystkim za odwiedziny i dobre slowo, tymczasem zapraszam cale grono szanownych forumowiczow na wystawe:
Rekomendowane odpowiedzi