Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 294
  • Wyświetleń 105k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hehe nie wiem do konca kto ustawial poze, bo mnie nie bylo chwile, ale pan Jan to niezly numer jest ;]

Napisano

Ten siedzący koleżka z krawatem bez kozuli troszkę przypomina mi Leppera po wyborach: blady, goły no i niewesoły :)

Pozdrawiam

o ten:

janekszkic1.jpg

Napisano

Hahah fakt :) a to wlasnie dziwnie ci wyszlo ... pan Jan jest w rzeczywistosci strasznie opalony :> ale to przez te jasne tlo tak wyszlo, przynajmniej tak mi sie wydaje :) tez z checia raz bym wzial tablet na akademie :) ale i3 a5 do plecaka brac nie chce, a nawet laptoka nie mam :D

Napisano
  • Autor

heh no dzieki za wizyte chlopaki ;]

tym razem dorzucam prace z CC (bez tych sztywniejszych ;] ) :

hellboy1copycopy.jpg

SCAN0007.jpg

SCAN0006.jpg

SCAN0005copy.jpg

i takie szkice stópek:

SCAN0004.jpg

pozdro

Napisano

Szkicowałeś Hellboya z natury?!? Noo waaaayyy!! Stopy cool wyszły.

Napisano
  • Autor

hellboya z bańki ;) bazgroly..bleeeh ;]

maly update- taki zaczety obraz (zdjecia z komorki takze cienka jakosc):

DSC00080.JPG

i troche moich wypocin z pracowni rysunku:

100x70cm, technika: tusz, gwasz, akryl

DSC00083.JPG

"Weeeeenieeee maaaan" ;)

SCAN0008.jpg

i takie na szybkosci..

SCAN0009.jpg

Napisano

selfu pan Janek na obrazie wygląda jak gigant:) i jak by ten obraz miał z 4x4m:)

pan biała kiełbaska mam nadzieje ze go dokończysz

pozdro

Napisano
  • Autor

heheh zapomnialem dodac, ze obraz na plycie pilśniowej i ma 100x50cm bodajze..wiec spokojnie- nie jest to gigant ;) a mr.paroova jest szkicem na a4 wiec TEN nie bedzie skonczony, gdyz nowy zaczety jest na 100x70cm.. ;) pozdro

Napisano
  • Autor

nowa pracka.. z nowej pracowni- technika to tusz na papierze kredowanym:

SCAN0037.jpg

SCAN0038.jpg

Edytowane przez Dann.G

Napisano

Mi się podoba, jest spoko..Zwłaszcza torba i czapeczka.

Napisano
  • Autor

leszek - dzieki, postaram sie jakos uzupelnic braki z normalnymi pracami ;)

serio - thanks ;]

tymczasem nowy sprzet na chacie zagoscil...i oto efekt:

justyna.jpg

a tu maly progress:

just_progress.jpg

Edytowane przez Dann.G

Napisano

ładne kolorki, i ubiór fajny, jako całość świetna.

Napisano
  • Autor

dzieki uriel

maly update- butelka z martwej..:

butelka-1.jpg

i ghost rider z CC:

ghostrider2_color6.jpg

Napisano

Buteleczka pikna! szczególnie jej górna połowa :) Wcześniejszej pani twarz się lekko rozjechała, prawa strona jest tak jakby podniesiona do góry i przesunięta w prawo. Za to jej ciuszek i zakończenie na dole pierwsza klasa :D

Napisano
  • Autor

prrrszalony - dzieki za uwage, faktycznie jest cos nie tak z prawa strona twarzy...moze pozniej cos poprawie..

tymczasem poza akrylem na kartonie łączonym (100x140cm):

PB020137copy.jpg

Napisano

"Nowy sprzęt, zagościł" trochę dwuznacznie to zabrzmiało, tak czy owak bardzo mi się podoba tamten portrecik,...:D martwa ostatnia też mi się podoba... i butelka

Napisano
  • Autor

nowy sprzet to bamboo a6 wide...zeby nie bylo dwuznacznosci- pozdro ;)

Napisano

....twoja stara to bamboo....we are making progress arent we :>? super stary jest, normalnie nie poznaje :] jak zaloze firme (o ile nie przepije kasy) to masz u mnie "place to work in" :]

Napisano
  • Autor

dzieki stary ;) ale jeszcze dluga droga przede mna i jestem tego swiadom..

tymczasem syntetyczny troche szkic martwej z pracowni

martwanatura3copycopy.jpg

Napisano
  • Autor

portret mojej pani...ze 3,5 godziny, photoshop

_portretcopycopy4.jpg

edit: i taki godzinny szkicyk przed pojsciem spac wczoraj:

piesekcopycopyrh1.jpg

Edytowane przez Dann.G

Napisano

Portret mógłby być trochę bardziej dopracowany (twarz ). Piesek bardzo sympatycznie wyszedł :)

Napisano

Te shopowe tekstury (np:canvas) nie siedzą tu. Są za naiwne i sztuczne. Unikaj takich banałów.

Barzo dobra jest ta szara martwa, w kolorze, kompozycji. Dociągnij ją , bo warto( wali się stół). Portrecik ładnie zaczęty. Coś w nim warto dopieścić: oczy , nosek, błysk światła na włosach w odpowiednim miejscu ( ustawisz tym zabiegiem bryłę głowy), kieszonka, guzik, rzut światła na rękawi( ustawisz przestrzeń).

Napisano
  • Autor

QbisieQ - dzieki!

Lacedemon - dzieki za wizyte i konstruktywna krytyke; sprawa wyglada tak, ze szukam caly czas jakiejs drogi do uzyskania efektu malarskosci ale w cyfrowym "jezyku"... i z ta faktura z portretu to rozne opinie napotykam, a to, ze siedzi, a to nie siedzi..takze do konca juz nie wiem jak to jest...rowniez ciezko mi konczyc prace, ale z portretem moze jeszcze powalcze, natomiast z szara martwa juz nie, gdyz obecnie stoi juz inna, zdjecia nie mam a z bani nie bede tego konczyl.

Tymczasem wstawiam pare szkicow wrazeniowych z refek i pozdrawiam!

szkic3qr5.jpg

cosbwcopyws1.jpg

szkic1lo0.jpg

szkic2tz0.jpg

Napisano
  • Autor

szkic z rzezby (kopiki):

zrzezbyyt7.jpg

szkic z pozy z rysunku(tablet):

janek1ju1.jpg

oraz taki portret z refy (tablet):

nataszacopycopy5am4.jpg

Napisano

joł

ostatni malunek zacny!

wiecej takich :)

apropo...przegladalem ostatnio jakies prace malarskie w pracowni i natknalem sie na Twoje...

tylko pogratulowac warsztatu....

pzdr

Napisano
  • Autor

a dziekowac leszku ;] , choc to i tak nie jest to czego jeszcze oczekuje od siebie

upload ze szkicami z refek:

fajtercopycopywt1.jpg

modelkajakascopycopyyk5.jpg

modelkajakas2copycopyzb0.jpg

mariaa1copycopykc1.jpg

i jeden z bani:

kowbojcopycopykd1.jpg

Napisano
a dziekowac leszku ;] , choc to i tak nie jest to czego jeszcze oczekuje od siebie

Tylko to pcha nas do przodu :) Więc lepiej żebyś nigdy nie spełnił swoich oczekiwań ;>

Za to nie przestawaj spełniać oczekiwań innych. Bardzo fajne prace :)

Napisano
  • Autor

dzieki za dobre slowo ;)

karykatura samego siebie w sai' u:

karykaturarg5.jpg

pejzaz z refy PS:

1copy2mr4.jpg

kubek z natury w sai' u:

kubeksm9.jpg

i jakas sluzba porzadkowa z baśki, rowniez w sai' u:

61301304zs1.jpg

Napisano

Fajna ta służba początkowa z poprzedniego posta portret rudej pani też mi przypadł do gustu.

Ale w ostatniej pracy ten detal skały okropnie przyciąga moją uwage. Nawet jak nie chce to po chwili na niego zerkam. I własnie to mnie razi.

Napisano

widze ze zaczales uzywac w wiekszym stopniu miekkich brushy :)

bardzo fajnie sie to prezentuje. :)zrezygnowalbym jedynie z tego wyostrzania....razi troszke.. :]

btw wesolych swiat i owocnego w arty roku!.;)

Napisano
  • Autor

dzieki za zyczenia- oczywiscie wzajemnie i zycze wszystkiego the best w nadchodzacym roku dla wszystkich ;)

do miekkiego okraglaka przekonalem sie bardziej jak zaczalem rysowac na DS'ie w COLORS! , gdzie ma sie tylko okraglaka-albo twardego albo miekkiego...i ma sie ograniczone srodki wyrazu..wydaje mi sie, ze pomocne takie ograniczenie....i undo nie ma :)

tat2girl.jpg

obydwapierwsze.jpg

Napisano

No niezłe szkicki i niech ci jak najszybciej wymieniają ten ekran dotykowy (staruszka z ds-a supa). ;D

Napisano
  • Autor

rosikowski - owszem, to ta sama

serio - wymienili ekran ale przyciski powpychali na chama tak, ze dziala tylko"A" ;] jutro odsylka ...

a tymczasem pomiedzy zaliczeniami a sesja rozgrzewam akwarele

f_akwarelaszkm_c0daa43.jpg

f_akwarelaszkm_1d27a07.jpg

Napisano
  • Autor

heh no dzieki chlopaki...tymczasem uzupelniam troche odgrzewanymi kluchami...

chc:

_finisz.jpg

szkice:

gosia.png

malwi.jpg

jencopycopy2.jpg

ewaszkiccopycopy-1.jpg

i martwa:

_martwanabiurkucopycopy9900.jpg

Napisano

odgrzewane nie odgrzewane, ale dobrze to wyglada zestawione do kupy i dopiero teraz widac jak fajnie Ci idzie:) najbardziej podoba mi sie nr.2, bo ma mnostwo charakteru mimo szkicowosci (a moze wlasnie dzieki niej....):)

Napisano

W sumie te portreciki miałem okazje widzieć już na CA i się podobają (piegi to jest to ;). Jedynie u pani z epoki brązu te linie idące od płatków nosa w okolice górnej wargi, sprawiają wrażenie zbyt wyraźnych.

Napisano

@serio - w sumie nie musiałeś nawet na CA uciekać z tym, Selfu wszystko wrzucał na bieżąco na max3d - w różnych tematach:)

Napisano

suuuuper prace, najbardziej podoba mi sie ta brazowa ze wzgledu na ujecie i nastepna po niej, ma fajowe swiatlo, piegow nie szczedzisz widze :)

Napisano

martwa natura z redbullem mnie totalnie rozwaliła :D to się nazywa hiperrealizm współczesny :D uwielbiam takie "wylizane" martwe natury. Ktoś mi kiedyś zarzucił, że "przecież DZISIAJ nie ma uzasadnienia do malowania realistycznego "czosnku i butelek" ponieważ to było DAWNO" i w tym momencie, jak widzę tą Twoją martwą, to aż z uśmiechem wspominam tamtą rozmowę :D

To trochę tak, jakby akademickim, "starym" okiem patrzeć na nowe, współczesne przedmioty. Bardzo mi się to spodobało w tej pracy :D

Świetny też jest portret tej piegowatej dziewczyny. Naprawdę, faktura jest świetna. Myślę, że nawet warto byłoby jeszcze trochę nad tym popracować, żeby ta praca funkcjonowała jako samodzielne dzieło :). no i pierwsze dwa szkice tych kobiet, które strasznie mi przypominają gry RPG z pewnością bym kończyła. zwłaszcza pierwszy. Jest ciekawy ze względu na ten wiatr i kompozycję :D

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za odwiedziny i dobre slowo, tymczasem zapraszam cale grono szanownych forumowiczow na wystawe:

zaproszenie.JPG

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.