Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hm... mi bardziej podchodzi w tym przypadku render FR :) spodnie i buty calkiem niezle, tylko ze te textury sprawiaja wrazenie jak by on sporo miedzy smola przebywal, te glebokie bruzy na spodniach to jak zaschnieta smola.

• Odpowiedzi 232
  • Wyświetleń 32,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hoho zajebiście mi się podoba

hehe My całym teamem od pół roku kleimy miasto grzebiąc się jak żółwie a tu prosze jedna osoba wszystko robi i idzie jak burza :D

Postawiłeś dużo więcej na texturki (tym się różnimy :D ), ale przy animacji powinno wyjść zajebiście :D:D:D

czekam na następne renderki :D:D:D

p.s. widze że wkońcu nie jestem tu sam więc powracam do starego awatarka :D

made the ganja be with you

:D:D:D

Napisano
  • Autor

Nie było mnie tydzień i zniknęły wszystkie moje obrazki z forum :(. Ale nic to już wróciłem i to wrzuciłem. w 70% skonczona ta scenka.

Napisano

Coraz bardziej mnie to przypomina Silent Hilla :D Fajowy ten ostatni render, zresztą reszta tez była gut:]

Napisano

To ja napiszę tylko tyle: QL!! Brudno, ciemno i do domu daleko - to, co Tygryski lubią najbardziej :)

Napisano
  • Autor

Dzieki za wszystkie komentarze :). Teraz nowe rendery, oczywiście jeszcze popracuje nad oświetleniem i detalami...

Napisano

nie wiem czemu :]? ale na tych renderach gdzie widac kawalek ulicy wszystko wyglada jak maketa, tam gdzie nie widac ulicy jest ok.

Napisano
  • Autor

dzieki za wasze opinie na temat mojej pracy. Myslalem ze zwrocicie mi uwage na kostke brukową. Zmniejszyłem ją nieco. Nizej zamieszczam porownanie starej i nowej kostki :).

Pionier: hmm jak makieta ? ciekawe dlaczego... :)

Napisano

Chodniczek i kostka fajne. Natomiast naroza tych kamienic sa az nazbyt ponowe, zadnego zalamania...

Napisano

Hmmmm.... zrobiło się monotonnie, czekamy na coś nowego :P Kontynuuj :P :) Liczę na rychły koniec :)

Napisano
  • Autor

Ma być nudno i mdło... a tak powaznie to dynamiki nada ruch i glowna postac z sercem świecącym na czerwono, oswietlenie i cienie np. gałęzi drzew, ptaki, stare gazety, liscie jesienne itp. No i muzyka :)

Napisano
  • Autor

Główny bohater - serce :) . nie chcialem zeby bylo landrynkowe, milutkie.. ma pasowac do calosci - do miasta.

Napisano
  • Autor

Dawno mnie tu nie było i widze zmiany... Nie ma moich wcześniejszych obrazków :( i pewnie nikt już nie pamięta mojej pracy... :( . Mimo to pracuje dalej nad "Miastem" i zamieszczam głowe bohatera, który bedzie wystepował w tym filmiku.

head.jpg

Napisano
  • Autor

To twarz jedynej postaci w całym filmiku. Ci, którzy nie pamiętają klimatu scen, powiem tyle, że wszystko obraca się w atmosferze zniszczenia, brudu i ogólnej szarości... :).

Będzie ubrany w czapke, tylko właśnie zastanawiam sie w jaką - może macie jakieś pomysły ?? ;)

twarz.jpg

Napisano
  • Autor

Beret za bardzo przypomina mi malarzy :P . Zrobilem taką czapke, akcja będzie rozgrywała się na jesień więc taka cieńka myśle, że będzie ok.

Bohater.jpg

Napisano

nos mu złam

Napisano

szkoda że te ciuchy są takie płaskie i matowe... popracuj nad nimi jeszcze troszkę. Może w lepszym oświetleniu będzie się lepiej prezentować... bo kanał diffuse wygląda dobrze i myślę że tak może zostać...

Napisano
  • Autor

Tak to wszystko będzie jeszcze inaczej oświetlone - to jest oświetlenie "robocze" żeby zobaczyć jak się to prezentuje. Płaskie to jest ?? dzieki za wskazówke, bo jak się siedzi przy tym godznami to już nic sie nie dostrzega ;) popracuje jeszcze nad tym. A co do złamania nosa to nie chcę z niego robić skończonego menela hehe

Napisano

No no no...bardzo ladnie sie to wszytko zapowiada...

Juz czuc klimat...:)

Pozdorwienia

Napisano

czuć, czuć.. tylko czekać trzeba długo :P

Napisano
  • Autor

Zdaje sobie sprawe z tego, że Ci którzy mnie już kojarzą mają już dość domków w moim wykonaniu ;) ale zamieszczam je dlatego, żebysicie w razie co wskazali mi jakies błedy, bo ja już tyle tego zrobiłem ( a będzie jeszcze wiecej ), że nie widze juz nic hehe.

Koniec jest blisko ;)

Napisano

ja jeszcze w kwesti postaci:

moze jakies paski na swetrzze, takie albo na ramienu albo na mankiecie i przy sciagaczu w pasie, np bialy i czerwony, rozwaz to...

Napisano
  • Autor

Skilo: Właśnie nawiazaniem jakby do wzorkow na czapce są gwiazdki na swetrze (biale) a w okolo czerwone kreski, być moze za słabo jest to widoczne, postaram sie jakos to bardziej uwidocznić albo jak mówisz zobacze jak z paskami sweter wygląda.

Napisano

gdzie cienie ?

sztuczne przez to wyglada ... i Gie Ji by sie przydalo ..

Napisano
  • Autor

Cienie i GI teraz są. Tylko, że jak przyszły tekstury to praktycznie tego nie widać :/ Szkoda, że nikt jeszcze nie napisał tutoriala o oświetleniu fotonach w scenach na zewnątrz... ;)

To ma być światło lampy ulicznej

kosze.jpg

Napisano

Co tam GI, texturki wszytko nadrabiają :) bardzo fajny klimat, to światło jest fantastyczne.

Pozdrawiam

Napisano

klimat jest, ale wciąż wiele niedociągnięć.

Kosze są identyczne, to widać bardzo. ściana nawet może być, ale rzuca się w oczy to, że tekstura jest ręcznie malowana, widać ewidentne pociągnięcia brusha.

światło nie wiadomo skąd i dlaczego pada, jeśli to ma być lampa, to pod innym kątem i trochę szerzej...

Napisano
  • Autor

Salvador : pomijając kosze to te pociągnięcia brusha są celowe - scenka ma odbiegać od superrealizmu - nic trudnego zrobić cyfrówką zdj. i później nałożyć na obiekt ;). Ja chcę nadać całej pracy innego charakteru właśnie takiego rysowanego ( różnie mi to narazie wychodzi ) - zobacz na światło lampy - też jest jakby narysowane, narazie są to testy całej animacji.

dzieki za wszystkie komentarze i podpowiedzi

Napisano
  • Autor

Kolejny domek :P jeszcze 4 i 70 % teksturowania "Miasta" wykonane.

Domy_inne.jpg

Dla przyponienia oto to miasto :)

miasto_all.jpg

Napisano

tak jak najbardziej, widac i widac ze to kawal dobrej roboty bedzie,,, szkoda tylko ze takie straszne tepo narzuciles: ], ale wiem ze warto czekac: ]

Napisano
  • Autor

Kolejny domek :P Penie juz co poniektorzy mają dosc moich budynkowa ;) jeszcze 3 i koniec. Te zamurowane okna mają swój klimat

inne.jpg

Napisano

Okna idealne :P LOL :)

Napisano

co do postaci to ten sweterek to takie 3 ruloniki...moze podciagnij mu rekawy albo zrob sciagacze co do spodni to tez wrazenie rulonikow ... pobaw sie jeszcze

poz ...a domki wypas:)

Napisano
  • Autor

Poprawilem troche postać i ubranie. Pobawiłem sie Bipedem. Co o tym sądzicie ??

WIP_1.jpg