Rascal Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Hm... mi bardziej podchodzi w tym przypadku render FR :) spodnie i buty calkiem niezle, tylko ze te textury sprawiaja wrazenie jak by on sporo miedzy smola przebywal, te glebokie bruzy na spodniach to jak zaschnieta smola.
Swietlik Napisano 11 Czerwiec 2004 Napisano 11 Czerwiec 2004 hoho zajebiście mi się podoba hehe My całym teamem od pół roku kleimy miasto grzebiąc się jak żółwie a tu prosze jedna osoba wszystko robi i idzie jak burza :D Postawiłeś dużo więcej na texturki (tym się różnimy :D ), ale przy animacji powinno wyjść zajebiście :D:D:D czekam na następne renderki :D:D:D p.s. widze że wkońcu nie jestem tu sam więc powracam do starego awatarka :D made the ganja be with you :D:D:D
Ebor Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 Nie było mnie tydzień i zniknęły wszystkie moje obrazki z forum :(. Ale nic to już wróciłem i to wrzuciłem. w 70% skonczona ta scenka.
Gacu666 Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 Coraz bardziej mnie to przypomina Silent Hilla :D Fajowy ten ostatni render, zresztą reszta tez była gut:]
Gość User190 Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 To ja napiszę tylko tyle: QL!! Brudno, ciemno i do domu daleko - to, co Tygryski lubią najbardziej :)
Bacry Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Fajne tekstury! Nie wiem co więcej dodać może tylko tyle, że czakam na całość.
Ebor Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 Dzieki za wszystkie komentarze :). Teraz nowe rendery, oczywiście jeszcze popracuje nad oświetleniem i detalami...
Pionier Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 nie wiem czemu :]? ale na tych renderach gdzie widac kawalek ulicy wszystko wyglada jak maketa, tam gdzie nie widac ulicy jest ok.
Mulczas Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 coraz lapiej i coraz ciekawiej... po prostu pikne...
Ebor Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 dzieki za wasze opinie na temat mojej pracy. Myslalem ze zwrocicie mi uwage na kostke brukową. Zmniejszyłem ją nieco. Nizej zamieszczam porownanie starej i nowej kostki :). Pionier: hmm jak makieta ? ciekawe dlaczego... :)
kubi Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Chodniczek i kostka fajne. Natomiast naroza tych kamienic sa az nazbyt ponowe, zadnego zalamania...
Gość User190 Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Hmmmm.... zrobiło się monotonnie, czekamy na coś nowego :P Kontynuuj :P :) Liczę na rychły koniec :)
Ebor Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Ma być nudno i mdło... a tak powaznie to dynamiki nada ruch i glowna postac z sercem świecącym na czerwono, oswietlenie i cienie np. gałęzi drzew, ptaki, stare gazety, liscie jesienne itp. No i muzyka :)
Mulczas Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 mmm... zapowiada sie miodzio:) lewa kostka lepsza, na prawej jest bump za duzy.
Ebor Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 Główny bohater - serce :) . nie chcialem zeby bylo landrynkowe, milutkie.. ma pasowac do calosci - do miasta.
Ebor Napisano 29 Lipiec 2004 Autor Napisano 29 Lipiec 2004 Dawno mnie tu nie było i widze zmiany... Nie ma moich wcześniejszych obrazków :( i pewnie nikt już nie pamięta mojej pracy... :( . Mimo to pracuje dalej nad "Miastem" i zamieszczam głowe bohatera, który bedzie wystepował w tym filmiku.
Im@ginner Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Okejne. Razi trochę ucho i coś się dzieje z górną wargą.
Ebor Napisano 5 Sierpień 2004 Autor Napisano 5 Sierpień 2004 To twarz jedynej postaci w całym filmiku. Ci, którzy nie pamiętają klimatu scen, powiem tyle, że wszystko obraca się w atmosferze zniszczenia, brudu i ogólnej szarości... :). Będzie ubrany w czapke, tylko właśnie zastanawiam sie w jaką - może macie jakieś pomysły ?? ;)
Ebor Napisano 6 Sierpień 2004 Autor Napisano 6 Sierpień 2004 Beret za bardzo przypomina mi malarzy :P . Zrobilem taką czapke, akcja będzie rozgrywała się na jesień więc taka cieńka myśle, że będzie ok.
Krzysiek Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 A ja widze i wyglada to calkiem niezle, czekamy na wiecej. Pozdrawiam
Kris_R Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 szkoda że te ciuchy są takie płaskie i matowe... popracuj nad nimi jeszcze troszkę. Może w lepszym oświetleniu będzie się lepiej prezentować... bo kanał diffuse wygląda dobrze i myślę że tak może zostać...
Ebor Napisano 6 Sierpień 2004 Autor Napisano 6 Sierpień 2004 Tak to wszystko będzie jeszcze inaczej oświetlone - to jest oświetlenie "robocze" żeby zobaczyć jak się to prezentuje. Płaskie to jest ?? dzieki za wskazówke, bo jak się siedzi przy tym godznami to już nic sie nie dostrzega ;) popracuje jeszcze nad tym. A co do złamania nosa to nie chcę z niego robić skończonego menela hehe
Dr0cK Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 No no no...bardzo ladnie sie to wszytko zapowiada... Juz czuc klimat...:) Pozdorwienia
Gość User190 Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 czuć, czuć.. tylko czekać trzeba długo :P
black_gopher Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 Fajnie się zapowiada. Super teksturki. Coż, że czekać trzeba - efekty na pewno warte będą tego czekania.
Ebor Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Napisano 11 Sierpień 2004 Zdaje sobie sprawe z tego, że Ci którzy mnie już kojarzą mają już dość domków w moim wykonaniu ;) ale zamieszczam je dlatego, żebysicie w razie co wskazali mi jakies błedy, bo ja już tyle tego zrobiłem ( a będzie jeszcze wiecej ), że nie widze juz nic hehe. Koniec jest blisko ;)
illy Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 ja jeszcze w kwesti postaci: moze jakies paski na swetrzze, takie albo na ramienu albo na mankiecie i przy sciagaczu w pasie, np bialy i czerwony, rozwaz to...
Ebor Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Napisano 11 Sierpień 2004 Skilo: Właśnie nawiazaniem jakby do wzorkow na czapce są gwiazdki na swetrze (biale) a w okolo czerwone kreski, być moze za słabo jest to widoczne, postaram sie jakos to bardziej uwidocznić albo jak mówisz zobacze jak z paskami sweter wygląda.
Ebor Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 praca chociaż wolno to idzie do przodu
Marcin Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 gdzie cienie ? sztuczne przez to wyglada ... i Gie Ji by sie przydalo ..
Ebor Napisano 29 Sierpień 2004 Autor Napisano 29 Sierpień 2004 Cienie i GI teraz są. Tylko, że jak przyszły tekstury to praktycznie tego nie widać :/ Szkoda, że nikt jeszcze nie napisał tutoriala o oświetleniu fotonach w scenach na zewnątrz... ;) To ma być światło lampy ulicznej
Vorek Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 Co tam GI, texturki wszytko nadrabiają :) bardzo fajny klimat, to światło jest fantastyczne. Pozdrawiam
Salvator Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 klimat jest, ale wciąż wiele niedociągnięć. Kosze są identyczne, to widać bardzo. ściana nawet może być, ale rzuca się w oczy to, że tekstura jest ręcznie malowana, widać ewidentne pociągnięcia brusha. światło nie wiadomo skąd i dlaczego pada, jeśli to ma być lampa, to pod innym kątem i trochę szerzej...
Ebor Napisano 29 Sierpień 2004 Autor Napisano 29 Sierpień 2004 Salvador : pomijając kosze to te pociągnięcia brusha są celowe - scenka ma odbiegać od superrealizmu - nic trudnego zrobić cyfrówką zdj. i później nałożyć na obiekt ;). Ja chcę nadać całej pracy innego charakteru właśnie takiego rysowanego ( różnie mi to narazie wychodzi ) - zobacz na światło lampy - też jest jakby narysowane, narazie są to testy całej animacji. dzieki za wszystkie komentarze i podpowiedzi
Ebor Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 Kolejny domek :P jeszcze 4 i 70 % teksturowania "Miasta" wykonane. Dla przyponienia oto to miasto :)
Salvator Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 niom, widać hmmm... to miasto mi coś przypomina, tylko jeszcze nie wiem co....
KoMic Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 tak jak najbardziej, widac i widac ze to kawal dobrej roboty bedzie,,, szkoda tylko ze takie straszne tepo narzuciles: ], ale wiem ze warto czekac: ]
Ebor Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Napisano 4 Wrzesień 2004 Kolejny domek :P Penie juz co poniektorzy mają dosc moich budynkowa ;) jeszcze 3 i koniec. Te zamurowane okna mają swój klimat
little-ninja Napisano 4 Wrzesień 2004 Napisano 4 Wrzesień 2004 co do postaci to ten sweterek to takie 3 ruloniki...moze podciagnij mu rekawy albo zrob sciagacze co do spodni to tez wrazenie rulonikow ... pobaw sie jeszcze poz ...a domki wypas:)
Ebor Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 Poprawilem troche postać i ubranie. Pobawiłem sie Bipedem. Co o tym sądzicie ??
Rekomendowane odpowiedzi