Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pamiętacie gre Fallout? No jasne, ze pamietacie :) - ta praca zapożyczyła nazwe od jednego z miast w tej grze. Mam nadzieje, ze sie komus spodoba.

jt.jpg

jt_mesh_r.jpg

Pozdro!

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

drazni mnie ciut to lekkie przeswietlenie na budynku w tle , oraz to ze ten duzy robocik ( wiem ze jest w ruchu ) wyszedl ciut niewyraznie - wyglada to jakby wyrazny byl tylko drugi plan ;/ ciut skrocilbym czas zeby wyszedl on wyraznie a jego nogi moglybybyc nierywazne

Napisano
  • Autor

Dzieki za komenty!

Ocząpląs rzeczywiscie, ale w miare celowy:>

pozdro!

Napisano

a co miał na celu ?:) straszliwy chaos, lepiej wygląda render z clayem, ja bym z tym powędrował do wipa i mocno popracował nad światłem i postem.

Pozdrawiam

Napisano

tragiczny napis na gorze obrazka... w tragicznym miejscu umijescowiony... prosze nie rob tego wiecej ;)... a obrazek nieco chaotyczny, ale technicznie fajny

Napisano

miejscami zupełnie czarne, miejscami przepalone. mam wrażenie, że te miejsca łącznie tworzą połowę powierzchni rendera.

wzrok powinna była przyciągać jedna z postaci? one zlewają się z tłem, właściwie tylko po rozmyciu można odróżnić. tylko wtedy znowu, czy faktycznie tło powinno być ostre, a główne elementy poruszone?

sam z siebie uwagę skupia tylko terminal, głównie kolorem. kontrast jest w całej scenie strasznie wysoki, więc światłem (lampki-oczy robota) nie zdziałasz. jeśli już masz dość kombinowania nad sceną, prostym "środkiem poprawiaczem" może być dym, mgiełka taka, na elementach tła.

napracowałeś się sporo, warto poświęcić jeszcze z godzinkę

Napisano

ten napis taki dziwny, ogólnie trochę mi sie nie podoba, nie można się połapać co jest gdzie, u góry strasznie jasno a na dole całe czarne ciebie, no i ogólnie modeling to same tuby, boxy i kule...

Napisano

napis- tragedia

a sam obraz no cóż...jedna wielka żółta plama? dopiero jak zobaczyłem bez tex to zauważyłem co tam jest...mi się nie podoba :)

Napisano

W zasadzie to zgadzam się z przedmówcami - myślałem, że troche lepiej tą prackę zrobisz, a w zasadzie z ciekawego pomysłu wyszła średnia pracka...

Napisano

Heh, wygląda na to, że jestem dziwny, bo wszyscy narzekają a dla mnie to jest bomba :D

Napisano
  • Autor

Hello!

Nikt nie jest dobrym sędzią we własnej sprawi - ale mi sie podoba:) no i patry (dzieki!). Skoro tak jednogłośnie sie wam nie podoba znaczy, ze spapralem :/ Sorry koledzy - nastepny post bedzie bardziej dopracowany. Szczegolne dzieki dla avenger za cenne pouczenia. Po to jest forum aby sie uczyc i dzielic wiedza, dzieki!

Dzieki wszystkim za krytyczne uwagi!

pozdro!

Napisano

Bardzo fajne są te twoje wycinki z niby-filmów. Super. :)

Napisano

Ładnie, ja bym dorobił więcej otoczenia i zrobił z nich jakąś animację :P

Napisano

brak kontrastu pomiedzy postaciami a tlem. dopiero jak spojrzalem na obrazek bez tekstur to zobaczylem ze tam jakies roboty sa.

ale tak ogolnie to pozytywnie

Napisano
  • Autor

Tnx za komenty!

ETA: w niedalekiej przyszlosci chce zrobic krotka animacje z ta scenka, trafiles w sedno!

Napisano

O to czekam na tą animacje ;), i życze powodzenia w tworzeniu.

Napisano
  • Autor

Animacja bedzie jak znajde siły i wolny czas:)

Master Kiełbaster: a dzieki za uwage, mowisz ze to nie ładnie im ucinac? Bede pamietał, tnx!

Pozdro!

Napisano
  • Autor

P3ter: dzieki! Te pomysly to wpadaj same do głowy, nie wiem sam jak. Zanim skoncze jedna prace mam głowe nabita trzema nastepnymi pomyslami i tak w kolko.

Napisano

generalnie zgadzam sie z przedmowcami, troche tez przesadziles z lowpoly(teraz to byle gra ma wiecej trojkatow ;) I jeszcze jedna wazna rzecz - to co jest wazne w scenie, pierwszy plan, zawsze pokazuj w swietle, nie w cieniu. mozesz tez uzywac wybijajacych sie kolorow, np. czerwonego. poczytaj tez o kompozycji w fotografii, wszystko to tez odnosi sie do cg.

pracuj

Napisano
  • Autor

GRiPi: dzieki za cenne uwagi. Szczegolnie zapamietam sobie to oswietle i nie pokazywaniu w cieniu glownego elementu - dzieki!

Napisano

przykro mi to mówić, ale dla mnie zbyt chaotyczne... na pierwszy rzut oka nie widać że jest tam jakikolwiek robot... ot plątanina rurek i tyle. To rozmycie też trochę denerwuje a sama praca jakoś nie ma zbyt wiele z falloutem wspólnego poza nazwą i wszechobecną rdzą.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności