Napisano 24 Marzec 200816 l Elektrybałt trochę ze starą maszyną do szycia mi sie kojarzy , trochę za mało w tym Lema imho . Wpadnę na Wietrznie to pogadamy , pozdrawiam kom. (iGi)
Napisano 25 Maj 200816 l no styl masz swoj, oryginalny, nietuzinkowy i wlasny:) Bardzo fajnie, widac progress nawet na przestrzeni prac z tego tematu. Ewidentnie masz skillsy i siekasz fajne kompozycje z dobrze przemyslanymi perspektywami/kątami widzenia (cos z czym ja np. mam olbrzymi problem zawsze). Przyczepilbym sie tylko do kolorow w niektorych pracach, czasem sie nie trzymaja kupy ale moze to kwestia smaku. A, no i jeszcze nie wiem, czy ktos to juz wczesniej zauwazyl, ale mysle ze dobrze by wyszlo gdybys w tych intensywnie kreskowanych liniami pracach, dal odrobine grubsze albo bardziej rozmyte kreski w w mniej waznych fragmentach, zeby praca mogla troche odetchnac (Bo tak to czasami jest wrazenie jakbys wszystko przejechal filtrem ostrosci i nie wiadomo na czym sie skoncentrowac). Alek Ogolnie bardzo, BARDZO na plus:)
Napisano 29 Maj 200816 l Autor kurcze jakis ja slepy wipa z "pilotem" nie widze.Trudno wkładam wersje , która w tym formacie jakos sie broni.
Napisano 29 Maj 200816 l pogratulowac skrótow i anatomii przede wszytskim ;) pilot mojim faworytem - pozdrawiam
Napisano 11 Listopad 200816 l Autor wreszcie nowy komp i portret żony Ani na Live Edytowane 11 Listopad 200816 l przez Thx
Napisano 11 Listopad 200816 l Coś Ci się kopnęło z tymi linkami :D Miło zobaczyć, że jeszcze coś tworzysz.
Napisano 14 Listopad 200816 l No i mistrz bryły i mocnej perspektywy powrócił :) Gdzie byłeś jak cię nie było?
Napisano 26 Listopad 200816 l nie za malo kreseczek? ;-D fajne kolorki, bedzie cos wiecej czy to final? btw masz odemnie pare gwiazdek. Nie zabij tego watku :)
Napisano 28 Listopad 200816 l Podpisuje sie pod ortheza... wiecej wrzucaj i zaskakuj, bo za spokojny watepk sie zrobil, a prace warte pokazania, wiec czekamy ...
Napisano 1 Grudzień 200816 l Autor od szczegółu do ogółu....http://img508.imageshack.us/img508/3213/2ate7.jpg' alt='2ate7.jpg'> [/img]
Napisano 1 Grudzień 200816 l Ja mam wrazenie, ze tablet/photoshop nie daje jednak tutaj rady, jakby - nie zasluguje na Ciebie. Jakby na tym etapie juz Cie ograniczal. Ja bym te ostatnie prace widzial w jakis technikach metalowych, z bogatsza materia, z jakims drazniacym pulsowaniem i z "happy accidents", ktore daja techniki tradycyjne. A moze wystarczy wrzucic jakis niebanalny grain/noise i juz mi niczego nie bedzie brakowalo ;)
Napisano 6 Grudzień 200816 l Autor najlepszych prezentów http://img381.imageshack.us/img381/51/4detalacr5.jpg' alt='4detalacr5.jpg'> [/img]
Napisano 9 Grudzień 200816 l Wcześniej w twoich pracach czasami denerwowała mnie chaotyczna kreska.. teraz już nie denerwuje a fascynuje.Jedyne co mi nie pasuje to białe obrazeczki pod każdym twoim obrazem z napisem Jedziesz do przodu. Pozdrawiam Kuba
Napisano 13 Grudzień 200816 l Autor dzieki Jakub a tu takie wymęczyłem na bitewkę na digu, pozdro http://img136.imageshack.us/img136/2706/10bxr4.jpg' alt='10bxr4.jpg'> [/img]
Napisano 13 Grudzień 200816 l Autor a smoczek wydaje mi sie najbardziej sensowny http://img136.imageshack.us/img136/6097/smoczekgy8.jpg' alt='smoczekgy8.jpg'> [/img]
Napisano 13 Grudzień 200816 l Wyglądają na zgraną paczkę niezłych porąbańców ;) Swietnie rysowane/malowane. I klimacik jakiejs psychodeli. Troche tylko szkoda, ze jakos teatralnie wyszlo, nie czuc dalekiego planu. Ja mam wrazenie, ze smok jest tuz za nimi i ma wielkosc jamnika. Gdyby osadzic to bardziej w jakiejs przestrzeni to mysle, ze mozna by łatwiej uwierzyc w istnienie takiego zakreconego swiata.
Napisano 13 Grudzień 200816 l ychym...no nie czuć skali tak jak leander napisał...troszkie roboty w szopie i dodałbyś jakieś śwatło i cienie do sceny....dodałoby to uroku. Pozdro
Napisano 13 Grudzień 200816 l "Zdjęcie rodzinne" :D Stawiam że ta przerysowana skala jest zabiegiem umyślnym, popatrzcie na tego zielonego smoczka z pierwszego planu po prawej ;) Dla mnie bomba :D No można by jeszcze pomyśleć o "krwawej Marry" z parasolką i słomką dla matki Whistlera po kuracji hormonem wzrostu po lewej :D Już dawno przejrzałem cały temat, dla mnie THX wymiatasz konkretnie. Fajnie się to ogląda, szczególnie w kontekście mega przylizanych fotorealizmów, które obecnie są co raz to częściej spotykane w sieci. Przy czym nie mówię, że fotorealizm jest czymś złym, wręcz przeciwnie - ale powiedzmy - jest bardziej rzeczą użytkową. No bo ostatecznie jeśli małpio naśladujesz naturę, to zostawiasz sobie bardzo mało miejsca na własną interpretację. A w tym topicu jest dużo własnej interpretacji i charakteru. Jak to teraz młodzież mówi - ogólnie daje radę... :D
Napisano 14 Grudzień 200816 l Autor dzięki, to w podziękowaniu za dobre słowo pokażę obrazek przy którym poległem, był taki zmyślny szkic sytuacyjny a takie guw.....mi wyszło aż się robić nie chce dalej ...to i pokazuje http://img81.imageshack.us/img81/5492/a3amb9.jpg' alt='a3amb9.jpg'> [/img]
Napisano 14 Grudzień 200816 l bo troche z kolorami przesadzasz;] zastanawiam sie czasem czy te kolory to zamierzony efekt czy po prostu walisz bez zastanowienia...sadze ze to opcja #1, ale naprawde czasami az chce sie krzyczec gdy widzi sie te kombinacje kolorystyczne. Pierwszy szkic szykowal raczej cos mrocznego,, ciemne barwy,drobne akcenty jasnego swiatla ,a obrazek w kolorze to wesole miasteczko-troche kolory bez przemyslenia walneite...i niewiem skad te pomysly na kolory bierzesz- scena w kolorach czerwieni/zolci/pomaranczy a swiatlo na skorze postaci fioletowe,blekitne..? wierze ze to jest efekt specjalny/zamierzony,ale jakos nie czuje jego uzasadnienia w niektorych obrazkach... Aha, i zrob drugie podejscie bo naprawde szkic jest wysmienity
Napisano 14 Grudzień 200816 l Nicponim, jestem jednak skłonny myśleć że jest to efekt zamierzony, Thx przy każdym rysunku stosuje takie kolory :) Noga i ręka wydają mi się trochę za bardzo wyolbrzymione
Napisano 14 Grudzień 200816 l A nie myślałeś może, żeby podciągnąć jeszcze troche ten szkic i zostawić to w takiej formie? Bo szkic imo jest genialny i niesamowicie stylowy/ oryginalny, a w kolorze gdzieś te piękne niuansiki poginęły. Jakbyś troche ugrzecznił to tło to dla mnie rysun bylby mistrz! pozdrówki :)
Napisano 14 Grudzień 200816 l Autor z tym szkicem...a na razie dokonałem czegoś co już od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie. Stworzenie klasycznej pracowni w cyfrowym wydaniu. Ona pozuje a ja ja portretuje na 37 calowym lcd full hd( jeszcze jak dla mnie mały ekran) http://img293.imageshack.us/img293/8787/aniportretolejamiivagt3.jpg' alt='aniportretolejamiivagt3.jpg'> [/img]
Napisano 14 Grudzień 200816 l Nicponim - może ten gigant ze szkicu jest niebieski dlatego, że dopełnia pomarańczowe tło ? A może to tylko moja nadinterpretacja :) ... Ostatni portret - jeśli chodzi o barwy - trudno mieć tu jakieś zastrzeżenia. Raczej dość spora wiedza się za tym kryje, nie tylko obserwacja. Strasznie mi jednak brakuje śladów tradycyjnego pędzla w takiej malarskiej pracy. THx, próbowałeś pracować w artrage ? BTW - Zarzucisz może jakąś martwą naturą ? Nie chcę nic narzucać, ale ciekaw jestem jak by to wyszło w twoim wydaniu...
Napisano 14 Grudzień 200816 l sbt77-tez tak myslalem ale w takim razie po co te ciemne brazowe stalagmity i stalaktyty? nie lepiej bylo to dac w odcieniach pomaranczy? zreszta niech autor sie wypowie;]
Napisano 14 Grudzień 200816 l Autor nic mądrego powiedzieć nie mogę, ponieważ tło jest tylko rozmazane i nic specjalnie tam jeszcze nie ustawiałem, mnie tylko mierzi w swojej robocie sztywność wszystkiego
Napisano 19 Grudzień 200816 l ten szkic zaciekawil mnie najbardziej , w kolorze bardziej sie rzuca ta stópka krzywa , ale kolorystyka i te proporcje rozjechane podobaja mi sie
Napisano 24 Grudzień 200816 l Autor WESOŁYCH ŚWIĄT http://img444.imageshack.us/img444/3594/5azz5.jpg' alt='5azz5.jpg'> [/img]
Napisano 2 Styczeń 200916 l Autor Pozdrowienia w nowym roku...miałem zrobić oddzielny wątek z wipem ale doszedłem do wniosku ,że troszkę jeszcze podciągnę i będzie finisz. Tytuł:" Samozwańczy dobrodziej" http://img246.imageshack.us/img246/4330/ksidzmciciel1kx4.jpg' alt='ksidzmciciel1kx4.jpg'> [/img]
Napisano 2 Styczeń 200916 l co ty masz w tych swoich wypocinach że mi tak to tak do gustu przypada... daj prosze wyżej to co mają tam księża na szyi, jeśli to ma być ksiądz oczywiście...
Napisano 3 Styczeń 200916 l co ty masz w tych swoich wypocinach że mi tak to tak do gustu przypada... Ja mam na to swoją teorię... Im więcej widziałeś i im więcej pracowałeś nad grafiką, tym więcej umiesz zauważyć i zrozumieć. To tak jak z jedzeniem - niemowlę jest w stanie zjeść jedynie kaszki i mleko, bo nie wymagają przeżuwania i gryzienia. Dopiero kiedy człowiek dorośnie można powiedzieć czy woli czasem pogryźć twardego suchara czy dalej obstaje przy spożywaniu papki. Tak samo jest ze sztuką - niedoświadczona widownia często odrzuca ją nie dla tego że jej się faktycznie nie podoba, lecz po prostu nie umie się przez nią "przegryźć"... Im wyższy poziom abstrakcji, albo inaczej - im bardziej przedstawienie jest nasycone wizją artysty i tym samym odbiega od stuprocentowego realizmu - tym trudniej zrozumieć przedstawianą scenę. Po jednej stronie barykady jest tu realizm akademicki - po przeciwnej - wszelkie nurty abstrakcjonizmu... Ostatnia praca zapowiada się nieźle, niby to tylko postać a fajnie czuć przestrzeń, ciekawe jak teraz rozwiążesz tło :D
Napisano 3 Styczeń 200916 l Autor dzięki SBT77 za miłe słowa a co do tła , no cóż traktuję ten maziaj jako lekki concept, pozdro http://img134.imageshack.us/img134/6889/samozwaczydobrodziej3asa9.jpg' alt='samozwaczydobrodziej3asa9.jpg'> [/img]
Napisano 3 Styczeń 200916 l moim skromnym zdaniem te szarosci w jego szatach sa za malo nasycone kolorem.. generalnie wiecej nie mozna zarzucic panie ;) fajnie, ze masz swoj styl i orginalnosc kip yt ap pozdrawiam Edytowane 4 Styczeń 200916 l przez Dann.G
Napisano 4 Marzec 200916 l Autor okładeczka do nowej płyty THE GROWLIG STONES www.myspace.com/thegrowlingstoneswww.myspace.com/thegrowlingstoneshttp://img22.imageshack.us/img22/7764/okadka7a.jpg' alt='okadka7a.jpg'> [/img].............................jeszcze dokręcam tu i tam,pozdro Edytowane 4 Marzec 200916 l przez Thx