claude Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 mam BENQ FP91GP całkiem fajny monitor ja za tą cenę czy wato kupić drugi, bo coraz częściej brakuje mi miejsca jak robie w maxie i muszę przeskakiwać z okna do okna pracuje dużo na tablecie i boje się że dwa monitory będą źle współpracowały z tabletem albo będę miał bardzo zwężone pole tabletu tak aby jak w panoramie obsługiwał dwa monitory albo jakoś będę przeskakiwał z jednego na drugi podobno da się tak zrobić ale nie wiem czy wygodnie a i jeszcze monitor ten sam co mam mogę kupić za około 700zl czy się opłaca
Vorek Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 krótko - warto :) z tabletem nie ma żadnych problemów.
siwy Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 kiedyś chciałem mieć 2 . dokupiłem 24 calowy i 17-stka poszła do szafy. Przy dużym ekranie nie zawsze drugi jest potrzebny
floo Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 dobrze mieć jeden monitorek 22, może i więcej cali + monitorek do texturowania, czy jak kto woli... grafik jest skazany na dużą powierzchnię roboczą... teraz nie wyobrażam sobie pracy bez drugiego monitora, now chyba że taki 24 cale to by stykło... czy sie opłaca za 700zł to zależy... może i na początek tak... jeśli będzie pracował bardzo długo, to zadbaj o dobrą gwarancje, bo z tym różnie bywa... powodzenia!
pionix Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 Nie wyobrażam sobie pracy na jednym monitorze ;) polecam
claude Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Napisano 18 Styczeń 2008 ja mam 19 i jakoś nie chce mi się wydawać 2000 lub więcej na 24 cale a mogę w miarę niedrogo mieć taki sam za 700 i dużo powierzchni tylko ciekawe czy będzie wygodnie tak machać tabletem czy to myszka z jednego na drugi a może zbierać na dużego...? na pewno do takich rzeczy jak teksturowanie to nie ma o czym mówić, że drugi jest potrzebny czym więcej opinii tym lepiej dzięki!
hcpiter Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 Na 2 owiele przyjemniej i latwiej, jeden pomocniczy a drugi full na modelowanie czy co tam chcesz. POLECAM :D
Master Kiełbaster Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 kup 21'' z rozdziałką 1600x1200, jak dobrze poszukasz to dostaniesz coś używanego/po przejściach/"leżaka" za te 900zł. na drugi monitor najgorszy złom z media markotu sie nada.
claude Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Napisano 18 Styczeń 2008 kup 21'' z rozdziałką 1600x1200, jak dobrze poszukasz to dostaniesz coś używanego/po przejściach/"leżaka" za te 900zł. na drugi monitor najgorszy złom z media markotu sie nada. a ja gdzieś przeczytałem że najlepiej dwa takie same modele mieć i właśnie drugi taki sam chce sobie kupić, bo jestem z mego benq zadowolony, ma duży kont widzenia i matryce mva :) tylko rozdzielczość nie powala ale mi wystarcza
Destroyer Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 ja też mam 2x 21' i jak miałbym wrócić do jedengo to bym sie pochastał, jeśli nawet robie coś co nie wymaga refek, programów lub paneli na drugim monicie to zawsze jakiś gorszy film sobie można puścić, modelować i zerkać jak coś ciekawszego się dzieje :D generalnie warto:)
streaker Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 krótko mówiąc: warto, jeśli miałbym wybierać jeden duży a dwa troche mniejsze, to wezme dwo mniejsze co do tabletu, to był wątek dotyczący przełączania się między monitorami (generalnie jeśli masz intuosa, to przełączanie jest w sterownikach, graphire i volito są problemy)
JmTm00 Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 absolutnie nie pakuj sie w dwa rózne monitory, ważne też jest coby miały ten sam kolor obudowy bo taka "mieszanka" szybko męczy a nie o to chodzi ;)
Ardeni Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 Warto napewno, miałem, już nie mam i teraz płacze po kątach :/
illy Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 pracujac w aae bym sie pochlastal z jednym monitorem
masater Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 a ja proponuję 4 monitory :) prawda taka, że mimo wszystko lepiej mieć ten dodatkowy ekran, nawet jeżeli one 2 są mniejsze niż jeden duży. Oczywiście jeżeli mowa o zastosowaniu w grafice czy przy pracy w roli studia muzycznego. Zazwyczaj nie ma problemów z różnymi monitorami, aczkolwiek na windowsie nie miałem więcej monitorów. na moim boxie z linuxem i solarisem mam podpięte 3 CRT, 2x17'' raz 15'' i jeden 14'' LCD
claude Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Napisano 19 Styczeń 2008 chyba dałem się namówić, mam nadzieje że zakup się szubko uda
szeyker89 Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 no jasne że warto mieć dwa monitory ponieważ wtedy lepiej jest modelować czy to nakładać tekstury. nie ma takiej gmatwaniny i wszystko jest przejrzyste
pixelangel Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 Potwierdzam , czym więcej ,tym lepiej. Sam od 5 - 6 lat pracowalem przy 2 lcdkach ,teraz to bedzie x3. Poprostu czysta wygoda.
Rekomendowane odpowiedzi