Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rewelacja, choć na drugim troche pusto,

Napisz więcej jak powstał ostatni widoczek

---edit

ale co jest 3D - tylko budynek a reszta połączona w szopie ?

Napisano

ostatni powształ najszybciej. oświetlony model 3 światłami z różnych stron każde o innym kolorze. W środku kilkadziesiąt świateł photometric free point też o różnych kolorach. w 3d jest tylko budynek

Napisano

Bardzo ładnie wkomponowany render w zdjęcie, trzeba się długo przyglądać, żeby być pewnym co jest vizz a co fotką. Gratuluje świetnej pracy

Napisano

Mi sie najbardziej podoba drugi, bo odbicia wszybach budynkow na fotkach sa podone jak na modelu, ale w reszcie wydaje mi sie ze szklo w modelu powinno troche inaczej odbijac? nie powinno byc bardziej niebiesko hmm, ale to tlyko taka mysl.... mieszkam na wsi to wiezowcow na oczy nie widzialem hahaha.

Napisano

podoba mnie się - a teraz takie male pytanie, jak robisz taki wiezowiec, modelujesz pietra? (tzn podlogi miedzy pietrami ) czy jest pusty w środku i tylko zewnetrzna czesc jest wymodelowana? (nie chodzi mi o windy i inne duperele w srodku) - bo nie wiem jak sie do czegos takiego zabrac jesli idzie o oswietlenie wlasnie później (te wewnetrzne swiatla)

Pozdrawiam

Napisano

Wnetrze jest modelowane, nie jest ono skomplikowane i w wiekszosci powtarzalne na kolejnych pietrach. Stropy miedzy pietrami tez sa.

pozdrawiam

• Like 1
Napisano

no ja je*** ja je*** wieeeelkie brawa za ten projektl .... zrobiles jeden wiezowiec a reszte zlozyles na ps'ie ?? genialne... jak chodze po tym forum to coraz bardziej mysle zeby z tąd pojsc ;)

Napisano
wspaniałe!!! Podziel sie jak to zrobiles!

W sumie nic wielkiego. Oświetlenie direct, renderowane vrayem. Sporo testowania, zmieniania, dopasowywania kolorów, materiałów itp. Dużo PS, korzystałem z wyrenderowanych masek np. dla szyb, żeby w szopie łatwiej było kręcić i dopasowywać do zdjęcia. Oryginalny rozmiar to 5906x4136. Ujęcie nocne opisałem wyżej.

Dzięki za komentarze

pozdrawiam

Napisano

nic innego nie moge napisac jak GRATULACJE Projekt wyczesany w kosmos jak hulk na sterydach :D

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności