Napisano 2 Wrzesień 200816 l Autor wziąłem przykład z Farvusa i trochę częściej ćwiczę :) z cgtalka jakies foty mozliwe ze kojarzycie seria draw forest draw 90 sec szybciej nie daje rady :P i takie ło trosiki dla ćwiczenia
Napisano 6 Wrzesień 200816 l Są postępy widać że się przykładasz. Co do kobitki nos jest za wysoko. Najlepiej póz i proporcji uczyć się na szkielecie. Przyjrzyj się twarzy oczy powinny znajdować się na środku twarzy nie nos. Tak trzymaj.
Napisano 6 Wrzesień 200816 l Są postępy widać że się przykładasz. Co do kobitki nos jest za wysoko. Najlepiej póz i proporcji uczyć się na szkielecie. Przyjrzyj się twarzy oczy powinny znajdować się na środku twarzy nie nos. Tak trzymaj.
Napisano 6 Wrzesień 200816 l Autor dzieki serdecznie za zainteresowanie tak w gwoli ścisłości do babeczki w różowym http://user.img.digart.pl/data/users/p/zdjecie/159129.jpg zdjecie z którego malowałem :) staram sie dużo ćwiczyć bo mam coraz mniej czasu i nie chce go marnować :) bo tylko idiota nie uczy sie na swoich błędach nie chce pluc sobie w brode ze kolejny rok nic nie robie...
Napisano 6 Wrzesień 200816 l Autor dzieki serdecznie za zainteresowanie tak w gwoli ścisłości do babeczki w różowym http://user.img.digart.pl/data/users/p/zdjecie/159129.jpg zdjecie z którego malowałem :) staram sie dużo ćwiczyć bo mam coraz mniej czasu i nie chce go marnować :) bo tylko idiota nie uczy sie na swoich błędach nie chce pluc sobie w brode ze kolejny rok nic nie robie...
Napisano 6 Wrzesień 200816 l To dlatego że ona unosi głowę na twoim rysunku nie było cieniowania pod brodą i cieniowanie nosa się kończyło zbyt wcześnie dlatego nie widać tego uniesienia sugerują to tylko dobrze widoczne dziurki nosa ale równie dobrze może mieć zadarty nos. Nawet nieźle i tak uchwyciłeś tą babeczkę, mogę ci poradzić że jak coś narysujesz to to zostaw i nie tykaj nawet kijem przez dzień czy 2 zobaczysz po tym czasie już nie będzie ci się tak podobało i wprowadzisz więcej zmian w pracy z pewnością korzystnych. Pewien wielki starożytny pisarz czy filozof (nie pamiętam dokładnie) rodził by po skończeniu swojego dzieła odłożyć go na polkę i po 7 latach poprawić. To byłby dobry sposób by uniknąć wprowadzania nowych wydań tej samej książki co rok :D
Napisano 10 Wrzesień 200816 l Autor moze to nie magiczny update farvusa ale staram sie ćwiczyć :P REGULARNIE codziennie ^_^ żeby sie wyrobił miły nawyk...
Napisano 13 Wrzesień 200816 l Autor na digarcie startną konkurs można se tablet wygrać "co sie bede jak se moge" pewnie i tak nie zajmę żadnego miejsca ale pobawić sie można :P WIP c&c welcome :)
Napisano 11 Październik 200816 l Autor i juz po konkursie nie miałem neta i nie dokończyłem w miedzy czasie 10xA4 kartek z anatomią plus 6 brystoli zarysowanymi prostymi kreskami bez linijki dla wyrobienia reki na dużym formacie :) no i jedno auto średnio wyszło bo pierwsze tak dla odświeżenia teczki i taki drugi z dziś "coyote wyciągnięty z kreskówki" Edytowane 11 Październik 200816 l przez Coyote
Napisano 12 Październik 200816 l Autor no i za takie coś sie wziąłem za bardzo nie mam pomysłu co zrobić z budynkiem ogólnie co zrobię to mi nie leży... jestem zadowolony z koloru(bez budynku) oraz z gór w tle :) czekam na sugestie i ciągnę dalej...
Napisano 12 Październik 200816 l a ja bym te gorki troszke zroznicowal...:) bardziej bym widzial cos w stylu wielkiego kanionu i tych okolic... a co do budynku to przede wszystkim okresl sobie gdzie jest horyzont (co widzimy z dolu, a co z gory), bo na razie nie wiadomo, przez co dosc ciezko sie czyta co jest czym... a zamiast tych slupow krzywych moze fajnie by bylo zrobic jakas jedna potezniejsza noge- moze jakas taka mechaniczna troche, jakies kola zebate, ze sie moze obracac to obserwatorium, albo nawet przemiszczac...?? i moze obnizyc troszke kadr? tak doslownie odrobinke, bo ciasno troche... takie mi rzeczy do glowy przyszly..:) pozdrowki i powodzenia:)
Napisano 12 Październik 200816 l Autor dziękuje serdecznie za odzew :) pomyślę nad radami ogólnie muszę cały budyneczek wypieprzyć bo odstaje od reszty :)
Napisano 17 Październik 200816 l Autor wychaczyłem ostatnio książkę o dynamicznym rysowaniu i tak sobie próbuje... plus jakieś tam sylwetki przechadzające sie :)
Napisano 17 Październik 200816 l Autor kolejny etap wywaliłem domek i jakoś babram sie z tłem i nadal zastanawiam sie nad designem budynku :) propozycje mile widziane...
Napisano 17 Październik 200816 l Ja bym proponował ćwiczenie podstaw i, jeśli już, to w kolorze tylko to, co możesz zobaczyć. Ciężko wyczuć co jest bliżej, a co dalej (przydałby się jakiś detal i intensywniejsze kolory na tym, co jest bliżej widza). Brakuje perspektywy atmosferycznej, im coś dalej tym "chętniej" przechwytuje kolor nieba. Dół tych górek sprawia, że wyglądają jak wycięte z papieru. Ta mocno ograniczona paleta kolorów też nie służy. Edytowane 17 Październik 200816 l przez prrrszalony
Napisano 17 Październik 200816 l Niepotrzebnie wywaliłeś domek, on nadawał sens rysunkowi :) Góry za to świetnie nadają się na tło dla niego... Poza tym ten szkic budynku który znajdował się w pierwszej wersji moim zdaniem był fajnym punktem wyjścia. Pobudzał wyobraźnię. Tylko, dokładnie jak napisał lordbiernac, perspektywa i jakieś ciekawe mechaniczno - steampunkowe klimaty. Powodzenia życzę :)
Napisano 4 Listopad 200816 l Autor tak dla odkurzenia jesienie podziękowanie dla regnara za brushpack ;)
Napisano 4 Listopad 200816 l nie za ma co :p Z rad to dam ci taka ze troche rzadziej mogles dac liscie bo sie teraz posklejalo :P i dol ciemniejszy :p
Napisano 5 Listopad 200816 l Teraz będziesz zbytnio polegał na brushach :P okrąglaki rządzOM :P http://www.pandemoniumart.net/brushes/ tu masz 4 najpopularniejsze paczki :)
Napisano 6 Listopad 200816 l omen będzie zachwycony :D troche większy detal by się przydał i rozdziałka :D
Napisano 7 Listopad 200816 l Autor już kiedyś miałem na to pomysł :P przed tym jak to omen wrzucił ale to przecież bez różnicy... w sumie nie można tego nazwać rysunkiem a fotomanipulacją bo to moje ryło zostało użyte do tego i trochę podkolorowane pomieszane i wogóle...
Napisano 7 Listopad 200816 l Autor bo w sumie ostatnio nic nie ćwicze chce od podstaw znowu koejny raz... martwa z natury...
Napisano 11 Grudzień 200816 l Autor długo nie miałem komputera teraz wracam i dalej cisne tego przewodnika mimo ze konkurs się skończył :) C&C welcome :)
Napisano 11 Grudzień 200816 l No fajnie, ta nowa wersja lepsza w kolorze, czystszy ten kolor. Ten tragarz na dole bardzo charakterny, gorzej z tym na gorze. Ja go osobiscie jakos nie czuje. I chyba za duzy lub za gruby - ciezko uwierzyc, ze daleko razem zajda. Tak mi przyszlo do glowy, ze moglby trzymac lupe/lornetke w reku. Dodaloby to jakas sugestie przestrzeni, ktora musza przebyc.
Napisano 16 Grudzień 200816 l Autor danke Leander :) lekka zmiana koncepcji mozolnie mi idzie masa innych rzeczy ale staram sie tego nie zostawiać :)
Napisano 20 Grudzień 200816 l Hm na moje półślepe oko, mając ustawione ręce w taki sposób było by mu przynajmniej 'niewygodnie' trzymać coś ciężkiego na plecach, tym bardziej jeśli robi to dłużej niż 15min. Lewa ręka zielonego jest sporo dłuższa - a dłoń ułożona tak, jak by się czegoś trzymał - chociaż nie bardzo ma za co złapać. Szyja - przy tak dużej głowie względem ciała - jest za gruba - coś tam 'nie halo'. Nie bardzo rozumiem co niesie na plecach - jeśli to krzesło/tron - to czemu zielony siedzi mu praktycznie na głowie?
Napisano 22 Grudzień 200816 l Autor thx good wygoda nie wygoda trzymać musi ^_^ mam dość tej pracy więc zostawiam tak ja jest :)
Napisano 23 Grudzień 200816 l moim zdaniem ziomek, skoczyłeś na głęboką wodę, praca cię mocno zmęczyła ponieważ nie masz dostatecznego skilla do jej skończenia... ale przynajmniej ładnie kolorki dobrałeś... jedziesz dalej :D
Napisano 3 Styczeń 200916 l Autor mam takie same zdanie... święta i wolne bez neta w rozjazdach teraz biorę się powoli do roboty mam masę szkiców z dworca ludzi siedzących w Fuckdonaldzie etc. ale nie ma sensu tego wrzucać coś nowego niebawem :)
Napisano 4 Styczeń 200916 l Autor w sumie tylko te dwa są godne uwagi wszystko. Szybcy ludzie szybko jedzą i idą na pociąg dlatego jest lekko chaotycznie. Ten goblin który chce naklejki to tak naprawdę żul zbierający od ludzi opakowania po kawie w macu, na których są naklejki za 8 można dostać darmową kawę... trzeba sobie jakoś radzić ^_^ drugi rysunek koleżanka z jadąca razem zemną do wrocławia :) [edit]total żenada [/edit] Edytowane 8 Luty 200916 l przez Coyote
Napisano 24 Styczeń 200916 l w sumie tylko te dwa są godne uwagi wszystko. Szybcy ludzie szybko jedzą i idą na pociąg dlatego jest lekko chaotycznie. Ten goblin który chce naklejki to tak naprawdę żul zbierający od ludzi opakowania po kawie w macu, na których są naklejki za 8 można dostać darmową kawę... trzeba sobie jakoś radzić ^_^ drugi rysunek koleżanka z jadąca razem zemną do wrocławia :) Powiedziałeś lekko chaotycznie... nieprawda... Jest strasznie chaotycznie.
Napisano 24 Styczeń 200916 l Powiedziałeś lekko chaotycznie... nieprawda... Jest strasznie chaotycznie. To prawda. Generalnie zgadzam się z tą opinią - chaotycznie i chyba dość słabo póki co. Ale za to szczerze. A - i wrzucił na prośbę innego użytkownika - sam początkowo nie chciał - ale spełnił prośbę. Wszystko zależy od tego jak kto traktuje swoją teczkę - prezentowanie słabszych prac gdy ktoś próbuje się wylansować na rynku byłoby komercyjnym samobójstwem. Gdy ktoś liczy na rady innych i traktuje to tylko jako szkicownik i próbę samodoskonalenia - szczera prezentacja swojego poziomu jak najbardziej ma sens. Co do ostatniej pracy - Coyote, jesteś pewny że jesteś już gotowy żeby próbować matte ? Nie wiem jak ty, ale ja bym wolał mieć naprawdę mocne podstawy zanim zacznę brać się za takie zadania... No ale to ja - ty zrobisz jak uważasz... Owocnych eksperymentów :)
Napisano 24 Styczeń 200916 l Autor te szkice to totalna żenuła wiem... co do matte chciałem spróbować no cóż wyszło jak wyszło... biorę się za kolor i anatomie...(po raz kolejny -,- ) pozdrawiam