serio Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Jak zaczynałeś czarne sylwetki? Jakiś action-line na początek czy od razu plama? Jakościowe pracki, tylko się dziwie czemu ten wątek nie doczekał się jeszcze 5 gwiazdek? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Coraz lepiej Panie Farvus coraz lepiej :) Muszę się zmobilizować do większej pracy widzę. Enviro świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 @serio juz ma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 selfu - A dzięki. Nie pomyślałem o plamie na nosie. Tobie też życze powodzenia :). serio - Przy sylwetkach od razu malowałem plamą. vrocker - Dobrze wiedzieć że coraz lepiej. Ja tego nie zauważam. Coyote - Hehe. Nie czuje się jakoś 5 gwiazkowy ale dzięki. Namalowałem gwaszem nieco losowych tekstur do wzbogacenia environmentów. Skanowanie tego zajmie mi troche czasu. Tymczasem podsyłam kolejne próby z akwarelami. Zazwyczaj kończy się porażką ale już zaczynam łapać jak tym malować :). Jeszcze musze się nauczyć jak kontrolować ostrość krawędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 "zlapac", jak tym malowac to nie takie proste panie - pewnie dobrze o tym wiesz...ale technika jedna z najbardziej szlachetnych- nie da sie ukryc...fajna lezaca i stojaca pani pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 a mi te dwie ostatnie przypadły do gustu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Sliczne:) Mnie najbardziej pomaranczowe wlosy (mega) i z ostatnich trzecie (glowka) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 Przedostatnia główka rules, trzeba mieć niezłe wyczucie do tej techniki. Trzymasz dobre tempo i widać efekty, oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 7 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2009 selfu - Nie pisałem że już wszystko umiem. Akwareli można się całe życie uczyć. Coyote - Ciesze się :). Reanimator - Thnx. masz)rum - Dzięki. Niestety skończył mi się papier do akwareli. Kontynuuje jak kupie nowy. Podsyłam 3 nowe prace malowane z fotek. Ostatnia nie do końca wyszła tak jak chciałem ale poprawianie tylko pogarszało sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 git, szanuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 świetne, szczególnie te z poprzedniego postu mi sie podobają ;] chociaż ostatnie też rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 Dzięki. Podsyłam nowe enviro. Nie wszystko wyszło tak jak chciałem ale przynajmniej wypróbowałem nowe tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Fajne kolorki, na pierwszy rzut oka myślałem że to korytaż ze szklanym dachem ale później dojrzałem kolesia w rogu i się pozmieniało ;P Twoje digitale zalatują twardo analogiem, to jako komplement. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Też miałem takie pierwsze wrażenie. Chociaż dalej twierdze że jest szklany dach i mam troche dziwne odczucie do prawej strony za to błękit na drzwiach bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Namalowane bardzo fajnie, ale faktycznie cos dziwnego sie ze skalą stalo. Te ludziki wygladaja jak liliputy w swiecie olbrzymów. Moze przez te motywy arch. jak otwor przypominajacy proporcjami drzwi, ta skrzynka, przypominajaca skrzynke na listy i dalsze motywy kojarzace sie z drzwiami, oknami. W tej sytuacji malymi ludzikami raczej nie obronisz skali, którą sobie założyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2009 masz)rum - Dzięki. Elvans - Troche namieszałem i wyszło mało jednoznacznie. Promieniom światła chyba dałem za ostre krawędzie i czyta się to pewnie jako odblaski na szybie. leander - Dzięki. W sumie masz racje. Zazwyczaj nie poprawiam speedpaintów ale tym razem zrobiłem wyjątek. Szybka zmiana skali :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 13 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2009 Przy tym starałem szkicować częściowo z fotki i częściowo z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2009 Troche różnych szybkich prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Te szkice z dwóch ostatnich postów kopią tyłek boleśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Fajne te ostatnie szkice. Postacie rysowane plamami sa super (az by sie chcialo zobaczyc je skonczone :P) No i ten szkic z czaszka wyglada intrygujaco - klimat Doom'owy to jest to co lubie najbardziej :) Dziewczyna w tlumie wyglada jakby byla zbyt wysoka w stosunku do pozostalych ludzi na obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2009 thirdeye - Dzięki. Postacie malowane plamami prawdopodobnie skończe. Ten z czaszką chyba też. Przyznam że w taką klasykę klasyki jaką jest Doom nigdy grałem ale lubie mieszać elementy Sci-fi i fantasy :). Na politechnice teraz mam sesje i oddaje różne referaty, eseje i inne pierdoły stąd wole nie angażować się w jakieś mega projekty. Malowałem jedynie z fotek i posemaniacs różne sylwetki postaci dla lepszego wyczucia niektórych proporcji. Wyszło mniej więcej jeden rządek dziennie :). Twarze z wyobraźni szkicowane w open canvas. Miejscami zerkałem na fotki bo mi za bardzo losowe wychodzą i czasami zbyt kreskówkowe (szczególnie w przypadku kobiet). Oprócz tuszu moim drugim ulubionym narzędziem jest gumka. Bardzo lubie wszystko przerabiać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 wow, swietnie ci idzie Farvus, bardzo dobre proporcje... w ile malujesz jedna postac? chodzi mi o te "czarne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 2 Luty 2009 Autor Share Napisano 2 Luty 2009 DrOcK - Dzięki. Jędną czarną postać maluje w mniej więcej 5 minut. Żeby zrównoważyć wszystkie śmiertelnie poważne autoportrety dzisiaj podsyłam coś mniej poważnego - auto-karykatura. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 Świetne szkice, bardzo fajne sylwetki i szacun za twarze z głowy - sam muszę do tego przysiąść, bo z głowy zawsze mi wychodzą podobne facjaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Fajna karykaturka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 5 Luty 2009 Autor Share Napisano 5 Luty 2009 aspenboy - Czasami po prostu wystarczy poeksperymentować z wyglądem. thirdeye - Dzięki. Wrzucam kolejną serię ćwiczeń żeby was zanudzić. Sylwetki wyglądają niepozornie ale wiele się od nich ucze. Dłonie z Burna Hogarta. I na koniec coś z głowy. Eksperymentowałem z odcieniami skóry i wyszła taka ciekawa twarz. Nie upiększałem zbytnio żeby zachować indywidualny charakter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 Bardzo wypaśne dłonie, wiele osób ma z nimi propblemy, ciekawie potraktowałeś palce, takie chude ale przez to zyskały na ekspresji, sylwety też całkiem pro proporcje można szybko przyswoic nie zaprzątając sobie głowy detalem i cieniowaniem, zapewne bardzo pomocne przy twozeniu wiekszych scen z postaciami w oddali. Co do spida to twarz ciekawa, chociaż pod wzdgledem technicznym najmniej mi sie z całości podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 jak już eksperymentujesz z kolorem skóry to zacznij od mniej nasyconych odcieni. Teraz jej twarz jest jak żarówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 5 Luty 2009 Autor Share Napisano 5 Luty 2009 (edytowane) masz)rum - To są dłonie przerysowane z książki o anatomii dłoni. Ja tylko trzymałem się proporcji. Morbid Karbid - Faktycznie. Może troche zapędziłem się z tym kontrastem i za dużo różu. Przyda mi się ta informacja jak będe chciał zrobić świecącą twarz :). Spróbowałem różne inne wersje (dzięki suwaczkom w Photoshopie :) ) Edytowane 5 Luty 2009 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 10 Luty 2009 Autor Share Napisano 10 Luty 2009 Ostatnio ołówkiem szkicowałem spory czas temu. Troche kichowato wyszło. Na papierze gruboziarnistym jakoś zlewają się pojedyńcze kreski i traci dynamizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Jeśli chodzi o twarz, to dolny lewy róg się najlepiej prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 10 Luty 2009 Autor Share Napisano 10 Luty 2009 Marduk - Dziękuje za pocieszenie :). Szkice ołówkiem akwarelowym. Można czasami ciekawe efekty uzyskać. Wszystko na wyczucie z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Ostatnie szkice niezłe, czuć coraz pewniejszą łapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 fajnie ci idzie z glowy Farvus, musze sprowac tego olowka akwarelowgo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 11 Luty 2009 Autor Share Napisano 11 Luty 2009 vrocker - Dzięki. Ciesze się że jest jakiś postęp :) DrOck - Polecam. Musisz mieć tylko odpowiedni papier i dodatkowo jakiś pędzel do akwareli. Coś niewiele dały dłonie z Burna Hogartha. Postanowiłem troche zmienić styl uczenia się ich. Czarne to rysowane z różnych źródeł a przy niebieskich próbowałem troche z głowy i nieco podpatrywałem czy dobrze rysuje. Potem zmieniłem styl rysowania na taki jak przy mechanicznym rysunku konturowym (prawy dolny róg) i jakoś dwa razy łatwiej szło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 dajesz rade Farvus, massiveblack czeka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 ja to bym chcial zeby na mnie Double Negative czekal ;) Dobrze ci ida te lapki, ja sam wkrotce jakies raczki bede musial zaczac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 12 Luty 2009 Autor Share Napisano 12 Luty 2009 ttaaddeekk - Heh. Do kolesi z Massive Black to mi jeszcze bardzo daleko (zarówno geograficznie jak i pod względem umiejętności) stąd nawet nie rozważałem takiej opcji. Jakiś czas temu jednak prawie spadłem z krzesła jak zobaczyłem że Jason Manley przegląda na forum CA mój temat ze szkicownikiem (a on bardzo rzadko odwiedza szkicowniki). Zastanawiam się czy coś go właściwie zaciekawiło w moich pracach czy to może jakiś przypadek. Dr0cK - Dzięki. Dłonie to można latami męczyć i efekt będzie mało satysfakcjonujący stąd polecam ćwiczyć regularnie. Niestety nie mam czasu na szkicowanie. Podsyłam tylko WIP do jednej broni - jednoręczny pistolet maszynowy. Straciłem w połowie ochotę na wykończenie i prawie zapomniałem że mam to na dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 Spust jest przy kciuku? Raczej nieporęczne podejście:) Ogólnie fajny design:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 12 Luty 2009 Autor Share Napisano 12 Luty 2009 (edytowane) To jest jednoręczny pistolet maszynowy stąd troche nietypowa broń pod względem kształtu. Tył broni za rączką przyczepiany jest do przedramienia. Spust natomiast jest w tym małym uchu tuż pod lufą. Odległości i proporcje są w miarę dobre bo nawet powiększyłem broń na swoim monitorze do skali 1:1 i przykładałem ręke. W profilu tego nie widać ale magazynek też jest nietypowy bo przczepiony na płasko u góry i okrągły jak w tommy gunie. Pozdrawiam. Edytowane 12 Luty 2009 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 Bardzo fajna ta broń, szkoda że nie chcesz kończyć. Ogólnie to w twojej teczce jest tyle pracy własnej, że aż się człowiekowi samemu chce zacząć coś robić, bo się głupio robi na własne lenistwo :) To musi przynosić efekty - i przynosi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 Oj racja, teczka wyjatkowo imponujaca i inspirujaca, czesto mi sie zdarza do niej wracac! Bardzo fajna bron, noiprox chyba ja odwrotnie odczytal, w realu mogloby to miec potworne konsekwencje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 tak, co do caosci teczki to wielki podziw dla Ciebie. Widac ze sporo czasu i pracy wlozyles w rozwijanie umiejetnosci. Przewertowalem tylko teczke, ale mysle ze nie raz jeszcze tu zagladne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 Ups sorki Farvus, chyba faktycznie źle popatrzyłem na ten karabin :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość siersciak Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 super, teczka, jestem pod dużym wrażeniem. Super ludzie i ilość szkiców jest imponująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 Ups sorki Farvus, chyba faktycznie źle popatrzyłem na ten karabin :) Heh.. No dość szybko byś popełnił takim karabinkiem samobójstwo Noiprox. Bardzo fajna koncept :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Twoje akwarele robią na mnie duże wrażenie, zwłaszcza te z postaciami kobiecymi. jakoś tak delikatnie kładziesz te plamy i się tak pięknie razem zgrywają, a jednocześnie widać takie zdecydowanie w tych pociągnięciach :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Fajnie wychodzą te koncepty broni. Ja z tej ostatniej pewnie sam bym sie postrzelił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColHerbal Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 No no, Twoja teczka daje naprawdę dużego kopa do rysowania :) Wiele przydatnych linków, które teraz trzeba przestudiować :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Świetne wyczucie koloru. Studium dłoni naprawdę udane. Jak wyżej - daje kopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi