Thx Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 witam nieśmiało rozpoczynam nowe "LiveDigitalPaainting". Tytuł "Sztuka", pomału dokładnie nie mam ale co mi tam, grunt,że jest jakiś tam plan na ogólna kompozycje, pozdrawiam
OMAM Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 Prace masz odjechane, czekam z niecierpliwością na postępy. Poprzednia pracka mnie wgniotła w ziemię(z wrażenia oczywiście)
ortheza Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 dla porzadku dopisz w nazwie topic'a WIP2D: a pozatym to tez czkema na progressa :)
Thx Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 Ortheza, przepraszam bo jak zwykle zapomniałem.Juz poprawiłem
kubi Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Niezłe zestawienie kolorów. W ogóle to ciekawie je zestawiasz. Pracki bardzo charakterystyczne.
Thx Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 ...żona Ania odkąd zobaczyła "to" nad czym ślęczę, patrzy na mnie z niepokojem...
mant-raz Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 ta technika do mnie osobiscie nie przemawia - holduje metodzie od ogolu do szczegolu, no ale zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy =) kolory na razie ok.
Thx Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 podciągnąłem krew(potrzebuję dużej przestrzeni)
noiprox Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Żona Ania? Miłośniczka Shakespeara? ;) Kurcze, nie lubię takich psychodelicznych klimatów, ale oddałeś tak super perspektywę że... no rysunek jest genialny.
Thx Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 Plan jest taki: przedstawiam trans, stan upojenia, narkotyk w formie krwistego mięsa, które jak ciężkie burzowe chmury wypełniły przestrzeń karmiąc potępieńców niczym maciczny dewot ich najskrytszych pragnień. Tytuł: "CUPIDO" -żądza
Thx Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 to pandemonium , które sobie narzuciłem w lewej części robi sie niebotycznym zadaniem. W kolorze zakrawa na bombkę choinkową ale w takim "zagadnieniu" tematu teatralność wydaje mnie się niezbędna, pozdrawiam
Thx Napisano 21 Luty 2008 Autor Napisano 21 Luty 2008 myślałem , ze powoli zacznę zamykać całość. Mam wrażenie jednak ,że dzieje sie odwrotnie
grzegerz Napisano 21 Luty 2008 Napisano 21 Luty 2008 to jest świetne skończ to jak najszybciej. dodaj trochę detalu u góry po lewej i prawej stronie :>
Kruku Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 heh nice trochę dziergania jest tą techniką ale chyba warto :]
Gość Caspik Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 heh ja mysle ze "troche dziergania" to malo powiedziane...wyglada ciekawie i powiem szczerze xD pierwszy raz sie spotykam z taka technika ;p niezle Ci wyszla reka, najbardziej z calej pracy podoba mi sie wlasnie ona i te potworki w tle :) powodzenia :) i czymam kciuki
shadziu Napisano 23 Luty 2008 Napisano 23 Luty 2008 Pracka miażdży... ale cienie mi sie nie zgadzaja, ( nie wiem czy wypada mi wytykac błedy) z 1 reki, ok cień idzie normalnie, z 1 reki, ok cień idzie normalnie, wiec dlaczego zupełnie inaczej jest na 2 rece? ;p http://img443.imageshack.us/my.php?image=2000286435844381867rscoeo4.jpg mg, bo pewnie mało kto mnie zrozumiał.. cien chyba powinien isc tak jak jest ta niebieska strzałka... chyba, ja tam sie nie znam
Thx Napisano 23 Luty 2008 Autor Napisano 23 Luty 2008 shadziu pewnie masz racje. Muszę trochę odpocząć żeby spokojnie sobie przeanalizować te cienie. Generalnie pracuje intuicyjnie i specjalnie nie wnikam w to co robię. No chyba tylko kiedy jakiś element rażąco nie trzyma się "kupy" :). To Kolejny etap: dokładam detal i wynajduję "martwe punkty koloru", pozdrawiam
sammael_at Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 o ile te taki krwiste te na pierwszym planei co wychodza z buzi sa w porzadku, to to tlo, ten sufit, jakos taki nie pasujacy :)) ale ogolnie strasznie fajne ;P
Thx Napisano 25 Luty 2008 Autor Napisano 25 Luty 2008 dobra tak zostawiam , nie mam już zdrowia . Już nic nie widzę i muszę odpocząć od 'tego". Może kiedyś wrócę do tematu . podkręciłem trochę tylni plan, pozdrawiam
leander Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 Postac namalowana/narysowana niesamowicie. Wciaga i uzaleznia ten mikrokosmos sciegien, zmarszczek, faldek, zylek..
OmeN2501 Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 Zazwyczaj nie komnetuje takich prace bo sie nie znam zupelnie, ale czy nie warto by bylo zroznicowac troche dalszych planow (troche perspektywy powietrznej?) tak by pracka glebi nabrala? Nie wiem czy nie bez sensu sie pcham z moim realistycznym podejciem do takiej kreacji ale moze akurat sie przyda rada ;]
artursadlos Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 Jestem pełen podziwu dla tak oryginalnego podejścia do cyfrowych technik. Jest to coś co nie goni za iście popowym trendem grafik tabletowych które maja być kolorowe, jarmarczne i fotorealistyczne. Dla mnie THX podchodzi z klasa do tematu nie wpadając do rzeki klisz po wypromowanych autorach. Nie powiela ich co mnie bardzo cieszy. Po co komu kolejne Mullinsy? Jest jeden i starczy. Nie wspomniałem o makabrycznej i groteskowej wyobraźni która emanuje z prac. To widzi chyba każdy od pierwszego spojrzenia:) Pozdrawiam
maronski Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 ...bo znalazł dystans i siebie w tym cg/świecie. Świetne klimaty.
nicponim Napisano 27 Luty 2008 Napisano 27 Luty 2008 . Nie powiela ich co mnie bardzo cieszy. Po co komu kolejne Mullinsy? Jest jeden i starczy. Pozdrawiam Powielac mullinsa i robic cos tak dobrze jak on to tez trzeba miec tupet;] Jest jeden, bo wiecej to moze chcialoby nim byc ale talentu i umiejetnosci maja za malo;] Thx robi stylowe pracki, swietna anatomia, fajne klimaty, kolorystyka to juz kwestia gustu,mi osobiscie sie nie podoba-no ale taki styl,kaprys czy co tam, i nie mi ja oceniac;] a co do tych trendow- wiesz niektorzy tym niby "orginalnym stylem" chca zakrywac swoje braki umiejetnosci, np. u mnie chlop na roku wogole rysowac nie umie,i jak trzeba bylo zrobic 10 plenerowych prac o temacie "wioska",to nie rysowal jak wiekszosc swiatlowycieniowanych domkow podchodzacych pod fotoreal,a walna chatki na czarnym arkuszu biala fabra cos ala 5-latek,no i profesor uznal ze to jest artyzm i piateczke postawil. Trzeba wiec sie zdecydowac czy rysowac cos orginalnie,co jest kontrastem do trendow ,czy gonic te trendy, czesto nieudolnie i nazywac brak umiejetnosci "stylem". Oczywiscie thx dupa sie odwraca od trendow i swietnie mu to wychodzi;] pozdro! ;]
artursadlos Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 nicponim - zastanawiam sie czy Ty mnie zrozumiałeś w pełni. Operując popularnymi idolami: Justin Sweet jest zupełnie inny od Mullinsa. Ale równie dobry. Żaden sie nie kopiował bo mieli głowę na karku i talent w ręce. Taka postawę szanuję. Zajebisty warsztat plus oryginalność wizji i szczerość w pracach bez ściemniania. Jeśli chodzi o twój przykład z pleneru sa dwie opcje. Albo nie poznałeś sie na sztuce albo rzeczywiście ktoś kiche zrobił:) Pozdrawiam serdecznie
nicponim Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 no niby masz racje;] a co do tej osoby- to fakt, nie znam sie na sztuce i jej nie rozumiem, ale sadze( tak mi instynkt podpowiada;D) ze to raczej byla kicha;] Co innego gdyby swiadomie nasladowal styl przedszkolakow i to byloby czytelne w pracy,a co innego jak maluje kiche ktorą mozna porownac do malunkow dziecka;/ no ale skoro 5 dostal od niby cenionego w b-stoku profesora to kurde wychodzi na to ze sie nie znam;] dobra nie ma co zasmiecac watku- fajne pracki thx;]
miriam Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Jestem pod wrażeniem, Mr THX, teraz wiem po kiego tyle dziobania, niesamowite ... //Pozdr.,
Rekomendowane odpowiedzi