tytus3d Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Pierwszy mój post na tym forum, zatem powitać wszystkich. Na początek taki modelik chciałem pokazać. Mam ochotę zrobić całą serię takich starociów, może kiedyś się przydadzą do czegoś. Oceniajcie, tylko nie zmnieszajcie mnie z błotem za bardzo :)
Kuba Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Bardzo fajne auto. Patrząc na lampy i koła widać, że nie ma to być skrajne low poly. Możesz więc spokojnie dodać ze dwa podziały na dach, żeby nie miał tego "grzebienia". No i nie zapomnij o szybach, bo przeciąg będzie :)
Scottero Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 To co wyzej, no i na twoim miejscu powalczylbym jeszcze z kolami... jesli kolaa maja byc szprychowe to srodkowy face bym troche uwypuklil. Pozdro!
tytus3d Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 Dach się robi i szybki też. Co do kół to postawiłem na pełne. Takie białe wnętrza.
Scottero Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Dach się robi i szybki też. Co do kół to postawiłem na pełne. Takie białe wnętrza. No to i tak moglys pojechac bardziej w detal: http://www.classic-pedalcars.co.uk/pedalcars/Modeltsilver350.jpg http://www.hubcapmike.com/images/57_lancer_wheel.jpg powyzej masz przyklady jak ja bym widzial te kola, jesli chcesz zeby byly pelne :) Pozdro i milego tworzenia :)
tytus3d Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 v1.1 Taki środek kół miałem w zamierzeniu. Dach zrobiony, szybki też, nie zauważyliście braku rejestracji z przodu. Na szczęście wypatrzyłem brak zanim dostało mi się za to :). Co do tych zdjęć to ustosunkuje się (bez podtekstów) do tego różowego autka. Felasie ma zajefajne, ale niestety to są lata 60 a modelik to 30. Nie chcę aż tak mieszać tych stylów. 30 lat to troszku za duży przeskok byłby.
tytus3d Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 Aha no i zapomniałem zapytać, sorki za to że tak post pod postem. Jak dodać ten obrazek koło nazwy wątku? Łopatologicznie poproszę.
Por@szek Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Aha no i zapomniałem zapytać, sorki za to że tak post pod postem. Jak dodać ten obrazek koło nazwy wątku? Łopatologicznie poproszę. Zalacznik w pierwszym poscie ;)
tytus3d Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 Dzięki, jakoś poszło. Wersja druga troszkę przerobiony, szału nie będzie. Następny modelik już inny wygląd powinien mieć. Ale nie obiecuję :)
tytus3d Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 Teksturki będą jak uporam się z modelami. Na razie wrzucam kolejny modelik (coś mnie tak dzisiaj naszło na modelowanie). Wóź pocztowy. Kolej na jakąś ciężarówkę (albo kilka ciężarówek).
Levus Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Fajne samochodziki:) Mafia the game mi się przypomina od razu.
tytus3d Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 Nono teraz nic innego jak zrobić takich samochodzików ze 30, do tego z 5 lokalizacji wielkości Los Angeles, mase innego stuffu, znaleźć programiste i Mafia gotowa.
1nS Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 haha ten ostatni swietny :) fajnie by bylo jakby dach byl lekko szerszy niz dol karoserii jak autka karykaturowe np. w maniac mansion 2 the day of tentacle :)
Bruneq Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 pytal sie juz ktos ciebie skad bierzesz refki? jak ie to ja soe pytam!:)
tytus3d Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Pierwsza ciężarówka pytal sie juz ktos ciebie skad bierzesz refki? jak ie to ja soe pytam!:) http://www.oldcars.com/searchyear1930-1939.html http://classicads.greatoldcars.com/classifieds.php?a=5&b=173 i inne takie
tytus3d Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Nie wiem czy nie za dużo wam pokazuję, ale lubie wątki gdzie jest na co popatrzeć zatem sam się do tego muszę przystosować. Zatem po małych przeróbkach nastała wersja druga, większa ciężarówki.
Ardeni Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Bez texturek będą to tylko kolejne fajne modele, pokaż coś ciekawego :)
tytus3d Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Ależ proszę bardzo coś ciekawego ma być to jest: A tak na poważnie wolę najpierw porobić wszystkie modele, a dopiero potem teksturować. Ja po prostu tak mam, SORRY.
Scottero Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 HAha... zabijasz chlopie :D A ciezarowka fajna :)
Por@szek Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Hmm mam wrazenie ze idziesz lopatologicznie, jedenfront przeskalowany troche i masa tylow, w zwiazku z czym fury beda strasznie podobne - atak klonow. Imho powinienes troche zroznicowac przody. Za bardzo generycznie to wyglada. Widze takze ze to bardziej idzie w cartoon, wiec moze trzymaj sie wszedzie schematu malego samochodu z duza kabina tak jak to zrobiles tutaj ( imho nawet mozesz bardziej przeskalowac kabine, dodac zaokraglone drzwi itd.)
tytus3d Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 W cartoon to nie bardzo wzoruję się na samochodach z 1910-30. I tak jak ten śmiszny samochodzik jest zrobiony to podobną miałem referkę. Problem w tym że nie mogę jej teraz odnaleźć, ale rzucę inny model. Nie jest tak bardzo podobny bo to już model z początku lat 30' a tamta referka o ile mnie pamięć nie myli była z 24-25'. Ale ten śmieszny wygląd mnie w tym śmiesznym (drewnianym) samochodziku ujął i powiedział modeluj. http://www.oldwoodies.com/img/truck/fordmailrod_lindsay.jpg Co do przodów to fakt są bardzo podobne. Też mi to tak średnio leży natomiast takie były tamte samochody. Każdy inny model miał po prostu zmienione proporcje. Jak przedję do lat 30' to z pewnością się to zmieni. Były wtedy już bardziej zaokrąglone te przody, natomiast dużej różnorodności nie ma. Takie czasy, jak za komuny.
DiO Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 ojojoj , spojrzalem na referke tej ciezarowki....proporcje lezą i kwiczą:P maska za szeroka ,kola zamale,szyba zawsyoka :/ , wogole to trocha jak nie to....walcz dalej pozdro
Kuba Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Pozostałe auta też są fajne, ale wydaje mi się, że mógłbyś je jednak potraktować trochę z przymrużeniem oka. Kształty aut niby podobne, ale nie są wiernym odwzorowaniem, więc aż się proszą o fajną stylizację. A z teksturami tak czy tak będziesz mógł zaszaleć :)
Ardeni Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 pierwszy model był spoko (jako model) i wygladał nawet "realnie", reszta to jak Porasz wspominał, atak klonów ale biegnący w kierunku "toon"owym.
tytus3d Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Dobra juz nie bijcie za tego za wysokiego. Poprawiłem wygląda normalniej teraz.
tytus3d Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 Dorzucam dwa kolejne modele. Większy Chevrolet 1928 i Szawe 1920. Dla tych co będą krzyczeć o tex moge powiedzieć tylko, że jeszcze nie teraz.
Gość Marioza Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 furaki fajne, ten ostani mi sie nie podoba za bardzo jest low polowa buda a na krzesla dales troche wiecje poly jak masz limity jakies to ja bym zrobil odwrotnie, przynajmniemaske bym wyoblił na brzegach bo jest kanciata strasznie
naeq Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Super, naprawdę Extra LowPoly, nie wiem czy pobijesz te modele z GTA3 ale... ;)
tytus3d Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 Kolejne cuś, czyli American La France - wóz strażacki.
Bruneq Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 oj tym razem chyba proporcje to to teraz drastycznie zjechales... http://www.oldrhinebeck.org/collection/groundvehicles/american_la_france.jpg maska za wysoko po 1sze primo, nadkola z tylu nie obłe po 2gie secundo, a i jakis taki przykurcz sie wydaje!
Ardeni Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 wyglada jak z jakiejś dobranocki o strażaku, hydrauliku czy innej podobnej
AkkA Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Czesc, pierwsze modele bardzo fajne ale teraz to idziesz chyba na ilośc. Nieproporcjonalnie rozłożone poly, na siedzeniu jest chyba tyle co na polowie tego auta, no i proporcji brak (kierownica wielkości lampy). pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi