Napisano 18 Styczeń 200421 l hmm postanowilem zrobic sobie fime, pozatym brat jeszcze mnie o to poprosil, jak byscie mogli mowcie jakie bajery gdzie moge dorobic, odrazu mowie ze na scianie po prawej stronie beda drzwi i duze okno z takimi podluznymi duzymi zaluzjami :)
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor szafki tez pojda do poprawy bo wydaja mi sie za grobe, ksero tez zrobie dokladniej :)
Napisano 18 Styczeń 200421 l projektowanie zaczyna sie od olowka i kawalka papieru, wizka to efekt koncowy..chyba zaczynasz od zlej strony
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor ja juz mam wszystko w mojej glowie a wzoruje sie na prawdziwym biurze :)
Napisano 18 Styczeń 200421 l glowa to cos wiecej niz papier... niema ograniczen... wiec mysle ze wszystko jest ok... malo kolorowo sie zaczyna... :) Pozdr. czekam na wiecej
Napisano 18 Styczeń 200421 l Skoro piszesz, że to jest istniejące biuro, to w takim razie mój post może być nie na miejscu, ale w razie czego tak na przyszłość, to przejrzyj sobie katalogi lub strony na temat mebli biurowych. Teraz robi się nowoczesne meble o bardzo różnych kształtach i materiałach, a w Twojej scenie stoją zwykłe drewniane klocki, których pełno jest w każdym urzędzie z epoki klikunastu lat wstecz. Być może wiesz o tym i tylko odwzorowujesz to, co istnieje, w takim razie nie traktuj tego jako czepianie się. A może tak przydałaby się modernizacja tego biura? Pozdrawiam.
Napisano 18 Styczeń 200421 l Oj ciuciu poslugujesz sie schematami. Najdrozsze meble biurowe w ogole. http://www.unifor.it/ `LESS IS MORE`
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor te meble stoja sobie narazie tylko, chce skonczyc pomieszczenie przedewszystkim, jest to projekt firmy (zle ze uzylem slowa biuro, moja wina) w ktorym na puleczkach znajduja sie rzeczy takie jak tusze, tonery, papier (zalozeniem jest firma skladajaca komputery, serwis sprzetu biurowego, sklep z czesciami i materialami eksploatacyjnymi) jesli przychodzi klient to tylko oddac cos do serwisu, odebrac lub z kserowac sobie cokolwiek bedzie chcial, nie jest to firma na skale microsoftu, mam nadzieje ze mniej wiecej wyjasnilem charakter :)
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor a i jeszcze jedno firma na ktorej sie wzoruje ma zupelnie inny ksztalt pomieszczenia ale biurka i polki ma wlasnie identyczne jak te ktore zrobilem :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor niemam zabardzo czasu na robienie, jestem w trakcie sesji, jak wam sie podobaja drzwiczki i okno, wiem ze sa za jasne w stosunku do sciany ale juz nie chcialo mi sie poprawiac, zreszta i tak wszystkie tekstury narazie sa po to aby pokazac zarys kolorystyczny, najbardziej zalezy mi na obiektach i dekoracji, milej nocki i czekam na sugestie :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Nawet mi się to wszystko podoba, tylko wydaje mi się, że teraz w biurach stosuje sie albo panele podłogowe lub duze dywany, rzadko spotyka sie kafelki :/. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Zreszta nie chce cie do niczego naklaniac bo to twoja koncepcja.
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor hmm a wiesz z tymi panelami to moze niebyc glupi pomysl, jak powiedzialem wczesniej teksturki na rysunku sa narazie probne :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Okno nieco bym wyżej umieścił...jakoś teraz jest za nisko...:| jeszcze kafelki do wymiany [lol2] i będzie spox ;) Pozdr
Napisano 21 Styczeń 200421 l z kolekcji mebli polecam Absolut\'a http://www.absolut.com.pl/pl/index1.php - duzy wybor, porzadne wykonanie i dobre modele na plytce: CAD-DWG 2d/3d - proste i dobrze zrobione...
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor dzieki, naprawde maja fajne mebelki, postaram sie wybrac ktores ze stronki :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor co sadzicie o takiej podlodze, zaczynam robic mebelki teraz w wolnej chwili:)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor zrobilem biurka na wzor jednego ze sklepu, jak wam sie widzi takie bo mi bardziej pasuje niz poprzednie, jeszcze tylko szafeczki zmienie aby pasowaly do biurek :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor i zblizenie na biurko, jesli stwierdzi ktos ze bardzie zaokraglic biurko to zrobie to, ale wydaje mi sie ze z daleka i tak zabardzo nie widac, jezeli cos nie pasuje to mowcie smialo :)
Napisano 22 Styczeń 200421 l Autor zrobilem szafeczke, jak myslicie lepiej z gorna czescia (oczywiscie zrobie ja od nowa i bedzie w tym samym jasnym kolorze) czy zrobic bez gornej czesci??
Napisano 22 Styczeń 200421 l Autor hmm... moze zmienie nazwe topica na \"Scena 3d : firma z golą babą\", albo jako awatarka wstawie swoje zdjecie tylko sobie jeszcze cycki sztuczne przyczepie, to moze ktos zwroci uwage .....
Napisano 22 Styczeń 200421 l Lepiej nie doklejaj tych sztucznych cycków:] A co do pracy, to mam troszke mieszane uczucia. To biurko nie pasuje mi do wnętrza firmy. Poza tym jest za pusto. To okno też jakoś nie tak wygląda.
Napisano 22 Styczeń 200421 l Kuciel cycki to ty zostaw w spokoju, przynajmniej nam ich nie pokazuj :D A co do twojej mordeki to nie wiem czemu ale jakoś kolor tych mebelek mi nie podchodzi, takie jakies zbyt zoltawe sa jak dla mnie. No i pusto w tym pomieszczeniu, ale tak to dla mnie narazie super. Dawaj wiecej renderow.
Napisano 22 Styczeń 200421 l Ooops, teraz cos zauwazylem. Co to jest to biale plaskie na suficie ? Czyzby to byla jakas lampa ? Jesli tak to zbyt plaska, albo z tego ujecia tak wyglada.
Napisano 22 Styczeń 200421 l niestety meble jak dla mnie do poprawki ... polki strasznie grube i jakies niewymiarowe. Co do blatow - kanciaste momentami ... troche smiesznie to wyglada ... moze faktycznie meble i szczegoly zostaw na pozniej a teraz zajmij sie samym pomieszczeniem.
Napisano 25 Styczeń 200421 l Zmien ustawienie kamery i kadr. Pokaz wiecej sufitu. W takich proporcjach wyglada jakby pomieszczenie mialo 200cm wysokosci, troche za malo, No chyba ze to garaz :)
Napisano 25 Styczeń 200421 l Kuciel normalnie jak narazie jeden z najbardziej ambitnych WIPow w tym forum (przynajmniej z tego co widzialem, nie pomijajac WIPa z scfi tunelikiem oczywiscie). Bardzo fajna dla oka i przyjemna pracka. Tak trzymaj (choc moze cos daj na srodek bo pusto troche :P)
Napisano 25 Styczeń 200421 l Autor dzieki wielkie, ale jak dla mnie najbardziej ambitnego WiPa ma i tak Saygon, a na sirodku pojawi sie cos juz dzis :)
Napisano 25 Styczeń 200421 l oj ladna ta Twoja pracka !! co do uwag to nie podobaja mi sie drzwi i to okienko...moim skromnym zdaniem calkowicie nie pasuja do firmy i calej reszty wystroju... Pozdrawiam
Napisano 25 Styczeń 200421 l IMHO nadal jeden z najbardziej ambitnych WIPow na tym forum. TAK TRZYMAJ :D
Napisano 25 Styczeń 200421 l No i widzisz jak to wszystko pieknie wyglada. Co do tego kadru to moze faktycznie trochu by ten sufit pokazac, no i ta lampe :D Wszystko jest pieknie i ladnie, fajny klimacik szczegolnie ta bardziej oswietlona praca, ale mnie jakos bardziej sie podobalo kiedy za dzwiami bylo cos widac, choc tak tez nie jest zle. Dawaj dalsze rendery i zrob cos z ta pustka na srodku.
Napisano 25 Styczeń 200421 l Autor zmiana lampek, zaraz dodam jeszcze jeden mebelek, i dorobie dziurki na monitorze :)
Napisano 25 Styczeń 200421 l Nooo \"progress\" jest imponujący. Nie sądziłem, że będzie to tak dobrze się rozwijać. Czekam na więcej.
Napisano 25 Styczeń 200421 l fajne oswietlenie, ale ciut za ciemno jeszcze jak na biuro :) lampy wlaczone? :)
Napisano 25 Styczeń 200421 l No z tymi lampami duzo lepiej :D Ale w dalszym ciagu jakos tak pusto (jak dla mnie) no i ciut jasniej tez by moglo byc.
Napisano 26 Styczeń 200421 l Autor hehe, za momencik zamieszcze kolejne wypociny moje i mojego procesora, tym razem zapelnie troszke srodek :)
Napisano 26 Styczeń 200421 l jezuu, architektonicznie to jest jakis koszmar. masz cos wspolnego z architektora czy wnetrzami czy tak sobie tylko dziubiesz ?