Kimmi Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 Witam. W przerwie nad innym modelm zrobiłem sobie ten dziwny bombowiec. Modelowanie trwało jeden dzień, a materiały i render to jakieś 2-3 dni, 3ds max + V-Ray + Photoshop. Render można by było dopracować, ale to model "na szybko" i nie chciałem na niego poświęcać zbyt dużo czasu. [EDIT] Oto kilka renderów z matowym lakierem:
deshu Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 hmm trudno oceniac tu materialy, powiem ze pasuja ladnie. model chyba bez bledow. za to musze cie pochwalic za pshopwork:)
piksar Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 rendery ładne ale on nie może mieć połysku - ma być absolutnie matowy - głęboka czerń
floo Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 model dobrze wkomponowany w tło... w pierwszej chwili pomyślałem że to jest foto... ;) BRAVO! pokaż siateczkę... ;)
Kimmi Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 Dziękuję za opinie. Siatek nie pokazuję, bo po turbosmoth użyłem booleana i siatka jest zbyt gęsta. Do pierwszego posta dołożyłem kilka renderów z lakierem bez odbić.
Bubu Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Naprawde ladnie ;] Pierwsz rendery podobaja mi sie duzo bardziej ;] Ale faktycznie powiniem to byc b matowy kolor, tyle ze u Ciebie ten matowy wydaje sie jakos dziwnie niedoswietlony ? POzdrawiam
Gość jymal Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Chciałem napisać dokładnie to samo co Bubu.Pozdrawiam :)
ETA Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Fajnie, ale mi wygląda na taki plastykowy model....
Hynol Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 rendery ładne ale on nie może mieć połysku - ma być absolutnie matowy - głęboka czerń Absolutnie NIE. Ma być półmatowy. Odbicia powinny być rozmyte ale stosunkowo mocne: Malowanie farbą matową zwiększałoby sygnaturę cieplną podczas lotu. To że modelarze tak zazwyczaj go malują, nie znaczy że tak jest w rzeczywistości
Wit Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 No Kimmi... widzę cały czas Twoje postępy, dużo się uczysz ostatnio i bardzo dobrze. Widząc to co robiłeś przez ostatnie pół roku myślę, że masz spore szanse w przyszłości dołączyć do tych najlepszych. Jakbyś poprawił jeszcze filmik z dominem, to bym Ci to wyrenderował w porządnej jakości... byłoby na prawdę czym się chwalić. A co do realizmu to szczerze, ale daleko temu modelowi do realizmu. Szczególnie szyby wyglądają nienaturalnie. Ale całościowo pozytywne wrażenie. :)
Kimmi Napisano 21 Marzec 2008 Autor Napisano 21 Marzec 2008 Zrąbiłem taką szybę, bo była na kilku referkach np: Co do fotorealistyczności to wiem, że nie jest za dobrze, a szczególnie te 4 ostatnie matowe rendery. Nie jestem najlepszy w materiałach, ale jak kupię sobie kompa to poświęcę więcej czasu na próbne rendery.
oo79 Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 takie coś może latać ;> ?? Rendery mnie przekonują, choć nie moja brocha , masz plusa za wkomponowanie modelu w tło.
ScarFace Napisano 23 Marzec 2008 Napisano 23 Marzec 2008 Poza tym ze sie za bardzo błyszczy jest OK!!
mowicz Napisano 23 Marzec 2008 Napisano 23 Marzec 2008 fajne dla oka, lecz nie widac na tych zdejciach by to byl model super high definition, ale mimo tego bardzo ladnie.
mrys Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Hynol ma rację co do lakieru: nie używa się matowych farb w lotnictwie. Natomiast co do integracji z tłem, to albo mam inny wzrok niż pozostali albo co, ale uważam, że nie jest dobra. Tylko na pierwszym renderze wygląda to w miarę; na pozostałych model odcina sie od tła. Nie ta ostrość, nie to nasycenie barw.
D4D4L Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Siema mi się bardzio podoba :] gdzie niegdzie jedynie jest za ciemny albo zbyt bardzo rurzni sie od reszty ale ujdzie w tlumie :) P.S. Mozesz się podzielić blusami+refrkami ? :)
Kimmi Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 Jeszcze raz dziękuję za komenty. Oto referki o które prosił D4D4L: http://www.speedyshare.com/461166630.html
Rekomendowane odpowiedzi