Napisano 18 Marzec 200817 l Witam. W przerwie nad innym modelm zrobiłem sobie ten dziwny bombowiec. Modelowanie trwało jeden dzień, a materiały i render to jakieś 2-3 dni, 3ds max + V-Ray + Photoshop. Render można by było dopracować, ale to model "na szybko" i nie chciałem na niego poświęcać zbyt dużo czasu. [EDIT] Oto kilka renderów z matowym lakierem:
Napisano 18 Marzec 200817 l hmm trudno oceniac tu materialy, powiem ze pasuja ladnie. model chyba bez bledow. za to musze cie pochwalic za pshopwork:)
Napisano 18 Marzec 200817 l rendery ładne ale on nie może mieć połysku - ma być absolutnie matowy - głęboka czerń
Napisano 18 Marzec 200817 l model dobrze wkomponowany w tło... w pierwszej chwili pomyślałem że to jest foto... ;) BRAVO! pokaż siateczkę... ;)
Napisano 19 Marzec 200817 l Autor Dziękuję za opinie. Siatek nie pokazuję, bo po turbosmoth użyłem booleana i siatka jest zbyt gęsta. Do pierwszego posta dołożyłem kilka renderów z lakierem bez odbić.
Napisano 21 Marzec 200817 l Naprawde ladnie ;] Pierwsz rendery podobaja mi sie duzo bardziej ;] Ale faktycznie powiniem to byc b matowy kolor, tyle ze u Ciebie ten matowy wydaje sie jakos dziwnie niedoswietlony ? POzdrawiam
Napisano 21 Marzec 200817 l piksar napisał: rendery ładne ale on nie może mieć połysku - ma być absolutnie matowy - głęboka czerń Absolutnie NIE. Ma być półmatowy. Odbicia powinny być rozmyte ale stosunkowo mocne: Malowanie farbą matową zwiększałoby sygnaturę cieplną podczas lotu. To że modelarze tak zazwyczaj go malują, nie znaczy że tak jest w rzeczywistości
Napisano 21 Marzec 200817 l No Kimmi... widzę cały czas Twoje postępy, dużo się uczysz ostatnio i bardzo dobrze. Widząc to co robiłeś przez ostatnie pół roku myślę, że masz spore szanse w przyszłości dołączyć do tych najlepszych. Jakbyś poprawił jeszcze filmik z dominem, to bym Ci to wyrenderował w porządnej jakości... byłoby na prawdę czym się chwalić. A co do realizmu to szczerze, ale daleko temu modelowi do realizmu. Szczególnie szyby wyglądają nienaturalnie. Ale całościowo pozytywne wrażenie. :)
Napisano 21 Marzec 200817 l Autor Zrąbiłem taką szybę, bo była na kilku referkach np: Co do fotorealistyczności to wiem, że nie jest za dobrze, a szczególnie te 4 ostatnie matowe rendery. Nie jestem najlepszy w materiałach, ale jak kupię sobie kompa to poświęcę więcej czasu na próbne rendery.
Napisano 21 Marzec 200817 l takie coś może latać ;> ?? Rendery mnie przekonują, choć nie moja brocha , masz plusa za wkomponowanie modelu w tło.
Napisano 23 Marzec 200817 l fajne dla oka, lecz nie widac na tych zdejciach by to byl model super high definition, ale mimo tego bardzo ladnie.
Napisano 24 Marzec 200817 l Hynol ma rację co do lakieru: nie używa się matowych farb w lotnictwie. Natomiast co do integracji z tłem, to albo mam inny wzrok niż pozostali albo co, ale uważam, że nie jest dobra. Tylko na pierwszym renderze wygląda to w miarę; na pozostałych model odcina sie od tła. Nie ta ostrość, nie to nasycenie barw.
Napisano 30 Marzec 200817 l Siema mi się bardzio podoba :] gdzie niegdzie jedynie jest za ciemny albo zbyt bardzo rurzni sie od reszty ale ujdzie w tlumie :) P.S. Mozesz się podzielić blusami+refrkami ? :)
Napisano 31 Marzec 200817 l Autor Jeszcze raz dziękuję za komenty. Oto referki o które prosił D4D4L: http://www.speedyshare.com/461166630.html