Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

W przerwie nad innym modelm zrobiłem sobie ten dziwny bombowiec. Modelowanie trwało jeden dzień, a materiały i render to jakieś 2-3 dni, 3ds max + V-Ray + Photoshop. Render można by było dopracować, ale to model "na szybko" i nie chciałem na niego poświęcać zbyt dużo czasu.

1294642f4a5056fb.jpg

06a5d888e958bfd4.jpg

daca2c1bfb54bb31.jpg

f093fa8cf8b7d218.jpg

c69d777a7bf38a1f.jpg

a1a5077024aa3e0c.jpg

7594484be9ffcb12.jpg

[EDIT]

Oto kilka renderów z matowym lakierem:

868fbbdeb5bb5618.jpg

1e8f5b38e74b3c25.jpg

8bd3682bfc4b5ad5.jpg

7d9f14646a18ec56.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm trudno oceniac tu materialy, powiem ze pasuja ladnie. model chyba bez bledow. za to musze cie pochwalic za pshopwork:)

Napisano

rendery ładne ale on nie może mieć połysku - ma być absolutnie matowy - głęboka czerń

Napisano

model dobrze wkomponowany w tło...

w pierwszej chwili pomyślałem że to jest foto... ;)

BRAVO!

pokaż siateczkę... ;)

Napisano
  • Autor

Dziękuję za opinie. Siatek nie pokazuję, bo po turbosmoth użyłem booleana i siatka jest zbyt gęsta. Do pierwszego posta dołożyłem kilka renderów z lakierem bez odbić.

Napisano

Naprawde ladnie ;] Pierwsz rendery podobaja mi sie duzo bardziej ;] Ale faktycznie powiniem to byc b matowy kolor, tyle ze u Ciebie ten matowy wydaje sie jakos dziwnie niedoswietlony ? POzdrawiam

Napisano

Chciałem napisać dokładnie to samo co Bubu.Pozdrawiam :)

Napisano
rendery ładne ale on nie może mieć połysku - ma być absolutnie matowy - głęboka czerń

Absolutnie NIE. Ma być półmatowy. Odbicia powinny być rozmyte ale stosunkowo mocne:

b2_6.jpg

b2.JPG

B2%20over%20Forbes.jpg

Malowanie farbą matową zwiększałoby sygnaturę cieplną podczas lotu. To że modelarze tak zazwyczaj go malują, nie znaczy że tak jest w rzeczywistości

Napisano

No Kimmi... widzę cały czas Twoje postępy, dużo się uczysz ostatnio i bardzo dobrze. Widząc to co robiłeś przez ostatnie pół roku myślę, że masz spore szanse w przyszłości dołączyć do tych najlepszych.

Jakbyś poprawił jeszcze filmik z dominem, to bym Ci to wyrenderował w porządnej jakości... byłoby na prawdę czym się chwalić.

A co do realizmu to szczerze, ale daleko temu modelowi do realizmu. Szczególnie szyby wyglądają nienaturalnie. Ale całościowo pozytywne wrażenie. :)

Napisano
  • Autor

Zrąbiłem taką szybę, bo była na kilku referkach np:

b807f03f77ce63c0.jpg

Co do fotorealistyczności to wiem, że nie jest za dobrze, a szczególnie te 4 ostatnie matowe rendery. Nie jestem najlepszy w materiałach, ale jak kupię sobie kompa to poświęcę więcej czasu na próbne rendery.

Napisano

takie coś może latać ;> ??

Rendery mnie przekonują, choć nie moja brocha , masz plusa za wkomponowanie modelu w tło.

Napisano

fajne dla oka, lecz nie widac na tych zdejciach by to byl model super high definition, ale mimo tego bardzo ladnie.

Napisano

Hynol ma rację co do lakieru: nie używa się matowych farb w lotnictwie. Natomiast co do integracji z tłem, to albo mam inny wzrok niż pozostali albo co, ale uważam, że nie jest dobra. Tylko na pierwszym renderze wygląda to w miarę; na pozostałych model odcina sie od tła. Nie ta ostrość, nie to nasycenie barw.

Napisano

Siema mi się bardzio podoba :] gdzie niegdzie jedynie jest za ciemny albo zbyt bardzo rurzni sie od reszty ale ujdzie w tlumie :)

P.S. Mozesz się podzielić blusami+refrkami ? :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.