Elvans Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 (edytowane) Stare nowe kolorowe :P. Zapewne kilka prac już gdzieś widzieliście. Szczera krytyka dobra rada i tym podobne mile widziane ;). Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez Elvans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 proponuję rysować więcej z natury a mniej ze zdjęć próbować zauważyć ruch i kształt i osadzać postać czy cokolwiek, żeby nie lewitowała=) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 drapieżny ten jamnik... pazury jak u wilkołaka :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 5 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2008 Kolega mi truł o 1:05 żebym dodał coś i nie dał mi spać więc dla świętego spokoju dodaje :P Kto zgadnie skąd to wygrywa lizaka. Mówicie że też widzicie ten celownik po środku jakiejś pracy ale to tylko zwidy. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Nie ma spania! Ktoś musi wiosłować! xD Ja wiem skąd to... od razu pisze, że lubię truskawkowe :D Brakuje jakichś ćwiczeń bryły, rysunki wydają się takie płaskie, powinieneś poćwiczyć kreskowanie :) btw postuj częściej, potrzeba więcej pracy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Kto zgadnie skąd to wygrywa lizaka. Zglaszam sie, bo lizakiem nie pogardze, a obrazek wlasciwie z okladki ksiazki Bridgmana :) Swoja droga Frank Frazetta ponoc jak byl maly to przerysowal kreska w kreske calego Bridgmana. Proponowalbym troche z natury tez porysowac, bo takie przerysowanie cudzych prac, czy ze zdjec bywa pomocne, ale tez troche usztywnia i nie pozwala rozwinac wlasnych sposobow interpretacji swiatla, cienia, bryly, konstrukcji, miejsc istotnych, tych puszczonych, itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 Nie było adresów nie było lizaków :P. No cóż wróciłem po miesiącu pracy no i w między czasie kilka różnych prac zrobiłem zaczne od najnowszych (chyba). Kupiłem książki i się kształciłem. chyba krzywo się zeskanowalo. I jak zawsze wyszło nie pokolei no ale o to chodzi o ten nieład artystyczny xd dam taki mały dodatek który zrobiłem kreska w kreske prawie z carlosem i jego tutorialem który zachęcił mnie do zakupy tabletu bo jednak myszką to katorga http://i225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/Toporek15.jpg?t=1219691813 A tablet kupuje za tydzień albo dwa w końcu na cos musze wydać to co zarobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Kreska w kreska ? (nieee... na twoim miejscu bym tak nie robił, ja oglądałem te tutki i moim zdaniem dobrze jest tylko podłapać jakieś drobne pomysły co do techniki, dobierania barw, itp, [a co będzie, jak nauczysz się też jego stylu ;-p]...) co do rysunków, mam tą książkę, na początek dobra... Coś kiepsko ci poszły rysunki ze strony 85 (właśnie trzymam książkę na kolanach) szczególnie zgięte mięśnie brzucha u górnego kolesia, papierowy model też średniawka... już lepiej ci wyszły te pierwsze szkice, no i jeszcze te modeliki action-ludków z naszej książki. Chyba wiem co jest twoim błędem, jak to mi kiedyś prrszalony powiedział...: Obserwuj Uważniej ... o_O... 3mam kciuki i powodzenia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 18 Październik 2008 Autor Share Napisano 18 Październik 2008 Tak wróciłem żeby dać raptem kilka prac ;) Jako że w środe wpadł mi w łapska tablet to przeczytałem tłumaczenie szalonego i daje to co dzisiaj zrobiłem wiem ze koślawe. Które jabłko lepsze to bez kropek czy z kropkami? No i 2 starsze zdjęcia które nie miały tu trafić ale że są w klimacie owocowo warzywnym to dam Drobny prezent od mojej półtora rocznej siostry której nie umiem wytłumaczyć że węgla się nie gryzie. http://i225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/DSCN4040.jpg?t=1224360824 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Mocniej z kolorem, weź twardy brush z mocno nasyconym kolorem i nim zrób pierwszy, ogólny zarys, na którym umieścisz detale i odcienie. Od ogółu do szczegółu. Jak na pierwszą zabawę z tabletem, to zaskakująco dobrze :) Miło, że tłumaczenie się przydało. Więcej obserwuj, doszukuj się prawdziwych kolorów, a nie tych, które się "widzi". Dawaj więcej, ale nie zapominaj o ołówku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 20 Październik 2008 Autor Share Napisano 20 Październik 2008 Dzisiaj dam efekt wczorajszego tematu Na dzisiaj miał być temat drewna ale po treningu ledwo ruszam dłonią i zmieniam temat na herbate i podziwianie innych ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 29 Październik 2008 Autor Share Napisano 29 Październik 2008 (edytowane) Od najstarszych do najnowszych chyba Edytowane 5 Listopad 2008 przez Elvans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 29 Październik 2008 Share Napisano 29 Październik 2008 Powiem tak :D doradze ci zmiejsz twardosc pedzla z 100% na 70-85% , ja neistety za pozno na to wpadlem bo kilka dni temu ;/ dzieki temu przejscia stana sie plynniejsze ale nie blur'owate :) bd wygladac jakbys glaskal powierzchnie zachowujac ostrosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 29 Październik 2008 Share Napisano 29 Październik 2008 IN Flaamess gdzie Ty widzisz tam blurowatość? 0.o Coraz lepiej, widać progres, ale ciągle za mało kolorów. No i gdzie długopis i pomidor? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 W sbot iałem urodziny i tak jakoś ostatnio nic nie robiłem ale znalazła się chwila na dwie pracki z tej okazji Tutaj zgłodniałem ; p Swoją drogą nic nadzwyczajneg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 masz to co w grafice niezbędne - chęci, i zaczynasz jak najbardziej od prawidłowej strony, jak najwięcej martwej i anatomii a potem na głębokie wody i będą z ciebie ludzie ;] ps: też mam pierwszego urodzinki, zawsze mi tyyyyyle świeczek zapalają... a ja potem idę i zdmuchuje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 IN Flaamess gdzie Ty widzisz tam blurowatość? 0.o Gdzie ja napisalem ze on ma swoje prace blurowate?:> twardosc pedzla ma na 100% i napisalem ze moglby zmiejszyc to do ~80% :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 Zmniejszam twardość widocznie efekt inny. Na 100% jade podstawową formę i zaznaczam jako tako kolory potem już kolejne warstwy i twardość 70% a jak coś delikatneg to nawet 50%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 IN Flaamess spoko :P HA! Coraz lepiej :* Niby wszsytko to wiesz, ale... zacznij zarysowywać jakoś tło, połóż obiekty na czymś innym, niż papier (czy cokolwiek tam masz pod spodem) najlepiej coś o różnym stopniu odbijania światła (plastik, pomalowane farbą 'coś', talerz). Te szarpane krawędzie dalej mi nie pasują, weź pod koniec pojedz w ważniejszych momentach i wygładź co trzeba. Mam wrażenie, że rozjaśniasz bielą, niby wiem jak to robisz (a przynajmniej łudzę się, że robisz jak Ci pisałem :P) a dalej widać odbitą biel :P Nie zapominaj o ołóweczku i anatomii :D papa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 16 Listopad 2008 Autor Share Napisano 16 Listopad 2008 Jak zwykle strasznie wieje u mnie nudą więc dam dzisiejsze duperele kromka chleba na szybko bo byłem głodny potem butelka po orenżadzie bo chciało mi się pić a na koniec banan bo już się najadłem :p. Bonus którego nigdy nikomu nie życzę ; ) http://i225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/banan-2.jpg?t=1226875279 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 Misiu upraszczaj bryłki, masz bardzo szarpane te maźnięcia pędzlem, daj jakieś mocniejsze akcenty na zagięciach formy, detale, ale dużo dają :) ...o tak to widzę :P cytrynka (walała mi się na koncie to też dam, żebyś zapamiętał lepiej :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 3 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2008 Mieliście 2 tygodnie wolnego oddemnie to dam wam pare prac oczywiście no progres :P. w między czasie trenowałem jeszcze troche z bridgmana ale nie widze sensu tu tego wszystkiego pakować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 imo w tej ostatniej pracy brakuje plynnych przejsc miedzy odcieniami czerni i szarosci i ten stół ma dziwnie ostre krawędzie... [cos z tym stolem nie pasi] Czy inni sie z tym zgadzaja ? ;] Najbardziej podoba mi sie rybka choc wydaje mi sie zbyt płaska [wieksza glebia porządana, nie czuc trojwymiarowosci tej ryby] :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 11 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2008 Przez ostatnie pare dni mam manie sześcianów siedze w szkole i rysuje sześciany wszędzie sześciany :P Teraz po namowie i motywacyjnych 2 zdaniasz szalonego spróbuje jakąś większą scene z szescianami walnąć zobaczymy co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Fajnie, widac ciagly postep od poczatku watku. Szesciany spoko, fajnie jak to polaczyles z linia w przedostatnim. Ciekawa kompozycja wyszla z jakims rytmem i kontrastem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 (edytowane) Przyzwyczaiłem się do niskiej frekfencji ale to się z czasem zmieni zobaczycie ;). Jako że ostatnio mam mało czasu bo pomagam znajomym w robieniu moda do naszej chluby narodowej Wieśmaka (chętnych zapraszam do współpracy :P) to up skromny ale od serca żebyście o mnie nie zapomnieli. Wpierw mały Wip robiony w wolnym czasie No i dzisiejsze zabawy nocne na oko z półtotrej godziny z tabletem i 3 kanapkami Edytowane 19 Grudzień 2008 przez Elvans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 No nieźle Elvans :) chociaż szkoda że 3d rzuciłeś, ale jak patrzę sporo grafików z theModders rzuciło 3d, no cóż... ale powodzenia w szkicach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 19 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2008 (edytowane) Miałem dzisiaj chwile czasu i postanowiłem dokończyć moje boxy Na marginesie nie ma tu określonego miejsca z którego pada światło po prostu w boxach z jednej strony nie widać jednych ścian a z drugiej strony nie widać innych ścian i tyle. Edytowane 19 Grudzień 2008 przez Elvans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2008 Po raz enty spróbuje ożywić mój temat ; ) Same speedy Gdy jeszcze pierwszy rycerz mi się podoba nawet widze przebicia poczatkowych lini to jednak w drugim zabrałem sie troche od dupy strony linie zrobiłem na odwal potem bryły też i efekt jak widać ale ucze się dalej ; p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2009 Miałem okazje rano przelecieć wzrokiem bardzo fajny filmik Jeremy'ego Vickery mam nadzieje ze uda mi się przysiąść w najbliższym czasie i dokładnie go oglądnąć. I szybkie dwa speedy przed snem bo w końcu jutro powrót do szkoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 Powoli do przodu kolejny szybki malunek jako że nie wiem czy dzisiaj coś jeszcze zrobie to jak narazie daje tylko jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Ten art kojarzy mi się z jednym ze zbioru tutoriali "gnomon colors". Stamtąd inspiracja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 Ta oglądałem go ostatnio. Ataram się samemu próbować coś namalować co nie przychodzi mi z łatwością ale z czasem się naucze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shergar Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Elv od kiedy robisz 2d? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2009 (edytowane) Naszło mnie jakiś czas temu. Po prostu 3 proste arty w 3 prostych technikach w jednym banalnym poziomie. Edytowane 15 Luty 2009 przez Elvans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 Ferie się skończyły zaczeły treningi muay-thai i 3 szybkie miesiące nauki żeby jakoś przelecieć do kolejnej klasy a człowiek ma jeszcze znaleźć czas na rysowanie ;). Powoli wracam do rysunku nie będę dawał wszystkich kartek gdzie mam np. same kółka więc dam kilka dzisiejszych pracek. Skany nie za dobre bo jednak skaner już swoje lata świetlności miał a ja go wykopałem tylko z góry rzeczy które chomikuje na strychu. Na pierwszy front 2 prace Vilppu Po parenaście minut na jedną tylko ostatnia troche dłużej bo mi się bawić chciało. A jak by ktoś szukał refek to polecam met-arta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 (edytowane) Ostatnio powoli powracam do malowania. Zobaczyłem gdzieś ostatnio fajną pracke i stwierdziłem że chce mieć własna niebieską mordke oczywiścia moja nie wyszła : P Troche kijowo przeskalowałem te prace nastepnym razem bardziej się postaram. Edytowane 14 Kwiecień 2009 przez Elvans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Stwierdziłem ze poeksperymentuje troche dzisiaj i wyszło jak wyszło. Pierwotny pomysł na "Zapomniane Zawody" czyli potwór z szafy Myśle co by to jakoś dokończyć ale narazie nie wiem jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Te oczyska w jaskini :D zrob je tak jakby z ognia powstaly, z pyska leci slina kolory magmy :D....a sciany sa pokryte siecia ktora, wlasnie splywa lawa. ;D taka mala wizja:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 Dawno nic nie pisałem. arty idą tak jak by chronolgicznie wpierw stare ta jest z jakiejś taniej książki To mój śmieszny matte ze zdjęcia został wodspad i drzewka pod nim. a tu dla wyjaśnienia 1 praca to z tutka który tłumaczył szalony chciałem sprawdzić technike (przyswajalna) jaką robione i jak mi wyjdzie a druga już moja ze zdjęcia jakiegoś dziwneg tzw "bodybuildera' czy jak im tam. i żeby już nie zawalać totalnie to linki do zwyklejszych ćwiczonek ogółem się tego nazbeirało ale nie chcę was wszystkim zanudzać http://s225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/?action=view¤t=skanuj0010-2.jpg http://s225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/?action=view¤t=skanuj0014-2.jpg http://s225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/?action=view¤t=1-4.jpg http://s225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/?action=view¤t=skanuj0015-1.jpg http://s225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/?action=view¤t=34.jpg http://s225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/?action=view¤t=2-4.jpg http://s225.photobucket.com/albums/dd272/Elvans/?action=view¤t=3-1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 ta jest z jakiejś taniej książki Chyba raczej z muzeum :D I podejrzewam że ten szkic Cambiaso tani nie jest :] Te ostatnie nogi chyba najbardziej "przestrzennie" wyszły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Widać duże postępy, ale sam dobrze wiesz, że mogły być jeszcze większe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 Miałem dzisiaj okazje zabawić się w painterze 2 raz w mojej karierze i zrobiłem 3 luźniejsze prace. Problem pojawił się jak zapisywałem JPGi bo kolory okazały się troche inne. Dopiero jak wróciłem do siebie znalazłem rozwiązanie problemu. Co do programu naprawdę fajny. I wczorajszy speed w ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 7 Luty 2010 Autor Share Napisano 7 Luty 2010 (edytowane) Na przyszłość będę dawał mniejsze rozdzielczości Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez Elvans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Witka całkiem gęsto jak na kilka prac ;). Proponuję wstawiać mniej ew. nieco mniejsze rozmiarowo, dla łatwiejszego ogarnięcia całości. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 (edytowane) Siedem miesięcy ciszy i pora na małą odwilż w temacie, bez szału oczywiście ale chyba lepiej niż kiedyś. Jedna starsza pracka i 3 dzisiejsze inspirowane Fujitą. Drugi robot jest wstawiony w wersji z podkręconym kontrastem bo przed podkręceniem wydawał się nijaki (link pod obrazkiem). http://ifotos.pl/img/baj3ajpg_sprqaq.jpg Edytowane 12 Wrzesień 2010 przez Elvans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Z tym kontrastem wygląda lepiej :) Dobrze widzę pisuar? Świetne :P pzd. Daniel PS. Przy czerwonym oczy aż bolą ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 No, widać progres w twoich pracach :) Robot w kiblu - super pomysł :D Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 12 Listopad 2010 Autor Share Napisano 12 Listopad 2010 Dzięki za komentarze : p I kolejna porcja pseudo artów z ostatniego miesiąca. I speedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariossan Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Ja bym Ci polecil zroznicowac kolor w twoich pracach. W naturze woda to nie tylko niebieski, liscie i trawa to nie tylko zielony, a drewno to nie tylko braz. Idac sobie np na spacer przez park zwroc uwage iloma barwami potrafi sie mienic swiat. Osobiscie uważam ze swietnym sposobem by to poczuc jest obserwowanie innych artystow, wydaje mi sie ze fajnie to widac w obrazach np Moneta, ale takze przegladajac te forum mozesz to zauwazyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi