3grosze Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 jak w temacie ze strony autodesk, można sobie sciagnać 30 dniowego triala nowego maxa krążą słuchy, że mają być dwie wersje - jeszcze nie zdarłem - póki co instalka jest jedna 1
tweety Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/mform?siteID=123112&id=10083915
MF Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 smutne ze to nie jest zart prima aprilisowy :/... Pobawilem sie chwile 2009 i poza proxy pod mentalka to nic wiecej wartego uwagi tam nie znalazlem.
Levus Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Spline Mapping może być niezły jak ktoś koniecznie musi w maxiu mapować. Trzeba będzie oblukać toto.
Robertus Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 przy maxie to mozna sie spokojnie przesiadac co 2-3 lata na nowa wersje zeby jakis postep szczegolny zobaczyc :)
matv Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 co za komercja, byle by tylko mieć więcej wersji wydanych... zamiast poczekać trochę i rzeczywiście dobrze ulepszyć to oni takie coś odstawiają... większość z tych nowości mogliby wydać w postaci service pack'a i byłoby ok.
chudy Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 no dobra pobawiłem się chwile "nowym" Maxem :P co do nowości to rzeczywiście pojawiło się proxy...niestety nie mogę wybrać żadnego elementu żeby przekształcić w proxy :P Pojawił się też wynalazek w postaci Steering Wheel, no to w sumie jest całkiem fajne. Rozbudowali też Render Frame Window, teraz można tu ustawiać podstawowe ustawienia rendera typu AA, jakość FG. Noooo i jak narazie to znalazłem tyle nowości...Są jeszcze ProMaterials, na pierwszy rzut oka to takie Arch&Design tylko inaczej nazwane :P Czyli nie ma nic co nie mogłoby być uznane jako service pack...
-=S3B=- Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 szczerze liczylem na to ze to tylko prima aprilisowy zart...
Shogun 3D Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Ktoś już sie bawił tym spline mappingiem? WTF is this? Ja dopiero jutro to ściągnę po pracy, bo nie zdążę wcześniej.
chudy Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Ktoś już sie bawił tym spline mappingiem? WTF is this? Ja dopiero jutro to ściągnę po pracy, bo nie zdążę wcześniej. to akurat całkiem fajna sprawa jest. Ja przykładowo robiąc wizualizacji średnio potrzebuje dodatkowych narzędzi do mapowania. A czasami trzeba zmapować bardziej skomplikowane obiekty. Przykładowo chcesz zmapować jakiś obiekt w kształcie litery S. Normalny UVW Map nie zmapujesz go prawidłowo. Korzystając z Spline Mapping nakładasz na obiekt Unwrap UVW i wyrysowujesz linie wzdłuż której obiekt ma być zmapowany. Działa całkiem fajnie musze przyznać. Aha co do absurdalnych nowych narzędzi teraz w Menu Rendering z Environment wyciągnęli Exposure Control :P I nie musimy już wchodzić przez Render>>Environment>>Exposure COntrol tylko Render>>Exposure Control !!!! Co za nowość...co za udogodnienie!! Tymbardziej, że większość tam wchodzi poprzez skrót :P
chudy Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Steering Wheel - A to co to? to takie cudo do nawigacji...troche przypomina nawigacje do wirtualnych spacerow. Jest Pan,Zoom,Look,Walk,itd...całkiem fajne i całkiem nie do końca potrzebne ;]
Master Kiełbaster Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 a unwarp nadal się wiesza przy mapowaniu pojedynczych faceów?
Orangegraphics Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Funkiel nówka nieśmigane rozumiem rozwiązanka...
muody Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 hm, za niedługo dogoni wreszcie Blendera w częstości pojawiania się nowych wersji? z tym, że tutaj trzeba płacić :)
lashco Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 słodkości_ a dopiero co 2008 wgralem_ no nic trzeba isć z duchem czasu :P
Rekomendowane odpowiedzi