Napisano 17 Kwiecień 200816 l 2 ujecia osiedla mieszkaniowego niedawno skończone, mile widziane sugestie ;] wiem ze malowane budynki wygladają średnio ale to nie moja wina :P 3d max vray i photoshopa troche
Napisano 17 Kwiecień 200816 l ogólnie bardzo dobrze, ale mam wrażenie jakby proporcje ludków co do całości poległy. Pzdr.
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Dla mnie bardzo wporzo wizka. Przydałoby się zdesaturować kolory na budynku i dodać jakiś bump na tynk. Ja jestem na TAK :)
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Szkoda, że nie dałeś minimalnego bumpa na tynk. Trawka na pierwszym planie trochę źle ci się przycięła. Osobiście wolę wstawiać ją ze zdjęć ale ta i tak daje radę. Te krzewy trochę dziwnie wyglądają. Ogólnie można by ją trochę jeszcze podrasować ale z wizkami tak jest, że trzeba je robić szybko i nie ma czasu na poprawki.
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Te liście kłują w oczy na pierwszym planie, to w narozniku górnym, te igły zamiast gałązek, lepiej jak już, chyba wstawic w szopie orginalne drzewko. kolory istotnie zbyt nasycone jak dla mnie. Ogólnie poza tym OK :)
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Ladna wiza. Dla mnie psuja ludzie, ale ja nigdy nie lubie ludzi w wizkach, wiec ta opinia sie nie przejmuj :) Jedyne co bym zmienil to ten kawalek drzewka na pierwszym planie wrzucil bym poprostu w photoshopie, bardzo na nim widac ze 3d.
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Autor no z tym bumpem na budynku to rzeczywiście by było lepiej - człowiek uczy sie na błedach ;] wielkośc ludzików ogólnie była dobierana przez wstawienie na terenie boxów wysokosci 1,8 m i szybki render a potem w photoshopie skalowane do tego ale zawsze coś sie mogło źle wyskalować dlatego nie jestem pewny co do 100% poprawnych ich proporcji do reszty ale wydaje mi sie ok Tores - z trawa cały czas eksperymentuje, podrasować np ?? z tym drzewem w rogu w sumie racja
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Chodziło mi aby podrasować cały render a nie trawę. Tynk możesz np. zrobić w photoshopie. Selekcjonujesz scianę, dajesz noisa i oczywiście uwzględniasz odległość ściany od budynku żeby nie wyszło wszędzie tak samo.
Napisano 17 Kwiecień 200816 l co do projektu -bez sensu te balkony na wysokosci 60cm-brakuje tylko kilku stopni aby jeszcze bardziej ulatwic zlodziejowi.Troszke wyolbrzymiam bo przy chronionych osiedlach teorie sprzed kilku lat nie funkcjonuja ale mimo wszystko ten balkon mnie przynajmniej drazni a wizka ladna:) pzdr
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Swietne bardzo podoba mi sie swiatlo na elewacji, zachowanie koloru. gorzej z zielenia - ja bym mzoe zorbil bardize soczysta i troche inna 3d dzrewka, no i moze kapke wiecej drzew w tle. Ale ogolnie bardzo dobre, jakie tam masz ustawienia? na dircie to masz? ;) ai jeszce jedno, w ktorej wersji vraya robione?
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Autor lukasz3d to z balkonami nisko to racja ale widziałem gorsze rozwiazania na niestrzezonych osiedlach zreszta jak sie maja włamac to niewazne gdzie itak sie włamia Morphe - vray 1.5 rc3 ustawienia raczej standard - irradiace map high, i w pierwszym light cache a drugim qmc, jeszcze nie bawiłem sie z ustawianiem czegokolwiek zeby czas skrócić, bez dirta
Napisano 17 Kwiecień 200816 l No tak Rc3 hmm moze by to cos tlumaczylo :) ja mialem wrazenie ze wpoprzednich wersjach lepij mi sie operuje :/ no chyba ze to tylko mi sie wydaje... qmc tlumaczy fajny cien w naroznikach mysle :). ok spoko very good.
Napisano 20 Kwiecień 200816 l oswietlenie za slabe.masz czyste niebo a wyglada jakby burza nadciagala.daj wiecej tego slonca