Napisano 13 Maj 200816 l Witam wszystkich, Mój pierwszy post i pierwsza grafika na max3d. Do tego jest to moja pierwsza praca w 3ds max, której poświęciłem ostatnie kilka dni. Rendering został wykonany w mental ray'u (wraz z liczeniem FG ok. 6-7h), a post w Photoshopie. The Operating Room Zawsze uważałem salę operacyjną za wdzięczny temat. Starałem się odnależć ciekawą perspektywę i kompozycję. Ostatecznie scena przybrała widoczną fromę. Do stworzenia modeli wykorzystałem zdjęcia ze stron producentów Dremed i Famed, a nad całością czuwał znajomy student medycyny. ;) Pozdrawiam,
Napisano 13 Maj 200816 l Jest klimat :) Shaderki i światło w niektórych miejscach nie teges ale i tak bardzo nice :) Narazie ***
Napisano 13 Maj 200816 l Bardzo ładnie. Ogólnie patrząc jest wyśmieniecie, ale jak się przyjży to jest parę rzeczy które można by poprawić.
Napisano 13 Maj 200816 l bardzo realistycznie wyszło. Szkoda tylko, że mały sampling bo ziarno wyskoczyło. Przydałoby sie jakieś 4/16 i powinno być ok. Dobra robota!
Napisano 13 Maj 200816 l Fajnie, fajnie. Tylko DOF i pozycja kamery nieco "miniaturyzują" scenkę. Poza tym bardzo przyjemnie.
Napisano 13 Maj 200816 l No no drugi plan daje rade. Czepiam sie kaloryferów i zbyt klarownych odbic w kafelkach. Ogólnie jak na pierwsza prace to bardzo sympatycznie.
Napisano 13 Maj 200816 l Dzięki wszystkim za dobre słowa. Scena kosztowała mnie sporo pracy i chciałem, żeby wyszło jak najlepiej. Co do renderingu, to jak dokupię trochę pamięci, to wtedy będę mógł pozwolić sobie na dokładniejszy FG i sampling. W tym momencie na wyższych ustawieniach zwraca mi błędy braku pamięci. Niestety :/ Także ta sprawa będzie musiała trochę poczekać (może wtedy też poprawię niedoróbki), a tymczasem biorę się za dalszą naukę i kolejny projekt :)
Napisano 13 Maj 200816 l Rozjaśniłbym centrum, jak sie nie da ustawieniami mr to w ps. Super jak na pierwszy raz.
Napisano 13 Maj 200816 l no centrum rozjaśnić by należało, ogólnie bdb ahh od razu przypominają się stare dobre czasy w szpitalu ;D
Napisano 14 Maj 200816 l Podoba mi się! Zielona szmatka po prawej nieładna, trochę w nią więcej żółci i mniej nasycenia bym dał. Coś zielonego również straszy zza okna. Albo to wywal albo daj mocniejszy (ale subtelny!) translucent na to coś. Delikatnie:)
Napisano 14 Maj 200816 l Pracka jest OK, ale wydaje mi się że Shadery i Sampling Leżą... ale wyszło dość realistycznie.