Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość novorod
Napisano

Witam wszystkich,

Mój pierwszy post i pierwsza grafika na max3d. Do tego jest to moja pierwsza praca w 3ds max, której poświęciłem ostatnie kilka dni. Rendering został wykonany w mental ray'u (wraz z liczeniem FG ok. 6-7h), a post w Photoshopie.

The Operating Room

81e5275e74778f89.jpg

Zawsze uważałem salę operacyjną za wdzięczny temat. Starałem się odnależć ciekawą perspektywę i kompozycję. Ostatecznie scena przybrała widoczną fromę.

Do stworzenia modeli wykorzystałem zdjęcia ze stron producentów Dremed i Famed, a nad całością czuwał znajomy student medycyny. ;)

Pozdrawiam,

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo ładnie. Ogólnie patrząc jest wyśmieniecie, ale jak się przyjży to jest parę rzeczy które można by poprawić.

Napisano

bardzo realistycznie wyszło. Szkoda tylko, że mały sampling bo ziarno wyskoczyło. Przydałoby sie jakieś 4/16 i powinno być ok.

Dobra robota!

Napisano

No no drugi plan daje rade. Czepiam sie kaloryferów i zbyt klarownych odbic w kafelkach. Ogólnie jak na pierwsza prace to bardzo sympatycznie.

Gość novorod
Napisano

Dzięki wszystkim za dobre słowa. Scena kosztowała mnie sporo pracy i chciałem, żeby wyszło jak najlepiej.

Co do renderingu, to jak dokupię trochę pamięci, to wtedy będę mógł pozwolić sobie na dokładniejszy FG i sampling. W tym momencie na wyższych ustawieniach zwraca mi błędy braku pamięci. Niestety :/ Także ta sprawa będzie musiała trochę poczekać (może wtedy też poprawię niedoróbki), a tymczasem biorę się za dalszą naukę i kolejny projekt :)

Napisano

Podoba mi się!

Zielona szmatka po prawej nieładna, trochę w nią więcej żółci i mniej nasycenia bym dał.

Coś zielonego również straszy zza okna. Albo to wywal albo daj mocniejszy (ale subtelny!) translucent na to coś. Delikatnie:)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności