Loozack Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Witam !! ostatnio trochę się obijałem w Maxie, więc żeby to zmienić to zakładam WIPa zanim jeszcze zdążyłem cokolwiek wymodelować :D a wszystko po to, żeby mieć jakąś motywację do skończenia tego auta :) na początek pokaże Wam co to będzie... a rendery, mam nadzieję, że już wkrótce :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 lee taki sobie samochodzik :P. model pewno bedzie tak dopry jak p[oprzedni ale ciekawe jak sobie poradzisz z texturami :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Będe czekał, bo autko bardzo przyjemne. Będziesz robił otoczenie, czy standartowy white plane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2004 Pionier, a gdzie tu tekstury potrzebne :P Kozioo, narazie otoczenia nie planuję (standardowo ;)), ale kto wie, może coś mi do łba strzeli :) no dobra, czas się zabrać do roboty :D [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Originally posted by Loozack Pionier, a gdzie tu tekstury potrzebne [piwo] Niech pomysle, procz lakieru (ktory w Twoim poprzednim modelu nie wygladal dobrze, przez co model stracil bardzo duzo), tapicerki, opon, felgi itp to faktycznie masz racje :D gdzie tu textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 To już lepiej Peugeota 307 zrób. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Hehe...mialem to samo powiedzieć co Pussik [lol2] 307 ale w nowej wersji WRC (widzialem dzisiaj 307 WRC w akcji, na rajdzie Monte Carlo...oczywiście w TV [lol2] )...Przerobiony z cabrio wygląda świetnie !! Czy nie jest piękny ?? http://www.wrc.com/NR/rdonlyres/2E68F8B3-8174-45F5-8958-5DA7A9C403AF/26471/3072.jpg Naprawdę, model 406 nie jest ciekawy :| Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 bidny loozack...brakuje jush w morde na świecie ładniejszych samochodów?? Zgodze się z poprzednikami że mogłbyć robić 307 cc...:D ale jak zawsze your decision...i powodzenia :D pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 A wy tylko 307 i to jeszcze WRC. A mnie się bardziej podoba Peugeot, którego wybrał Loozack... Przypomina m się \"Taxi\" :D A może ktoś zrobiłby autko z \"Taxi\" ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Nuuuuda. A moze ktos zrobi samochod z poczatku wieku poprzedniego? To by bylo naprawde cos, ino z referkami byloby srednio. Albo moze cos z conceptow? Na pewno sa. W kolko meczycie to co juz jezdzi po ulicach. Nuuuuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Drug - pociesze Cie - następny projekt, ktory umieszcze to będzie na 99% autko conceptowe:] Ale na to trzeba bedzie troszke poczekać, bo teraz mam inne sprawy na głowie. Proponuje koniec OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 DruG - 406 coupe jest uwazane za jedno z najpiekniej zaprojektowane auto na swiecie, po za tym 406 coupe nie jezdzi wcale duzo. zdjecie ktore załaczyl Loozak wcale nie ukazuje jego walorow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 a po za tym kibicuje loozakowi ;) mam nadzieje, ze nie spiepszysz finalnego renderera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MorF Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 no loozack czekam na rendery. Ja jestem fanem P 406 ale nie coupe, mimo to życzę powodzenia! no nie gadam już bo w robicie przeszkadzam. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2004 :o wow, ale żeście się rozgadali ;) auta na pewno nie zmienię, ponieważ jest to według mnie jeden z najpiękniejszych Peugeotów jaki kiedykolwiek ujżał światło dzienne, a żeby się o tym przekonać to trzeba go zobaczyć na własne oczy (ja widziałem :D), a teraz coś z zupełnie innej beczki... jeszcze dobrze się nie rozpędziłem z modelowaniem a tu się zaraz zwali rodzinka na babci urodziny, więc pierwsze rendery niestety dopiero jutro :| no chyba, że pójdą wcześniej to wtedy pewnie koło północy coś zamieszczę, ale nie obiecuję :) a żeby nie było, że nic nie zamieszczam to zamieszczę jeszcze jedno zdjęcie tej piękności na kółkach :) trzymajcie się [piwo] P.S. Beeper, spróbuję nie spieprzyć :P:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 moze sie przerzucisz na vray`a? wtedy szybciej zobaczymy renderingi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 peżocik niczego sobie. miałem przyjemność jechać takim. dobierz tylko dobre koła do niego. np. jakieś OZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegiel Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Ja też go widziałem.Fajna bryka.Ale 607 bardziej mi sie podoba!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 giegiel - 607 to inna klasa aut, to jest limuzyna, a to auto pseudo sportowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Sorry. Będzie lekki, mało przyjemny OT. Ten samochód to kolejny szaraczek i przeciętniak, i absolutnie nic, poza odrobinkę ładniejszą linią nie wyróżnia go z całej reszty współczesnych aut. Stwierdzenie że jest to najładniej zaprojektowany samochód na świecie jest \"lekko\" na wyrost. Widziałem dziesiątki ładniejszych samochodów. Loozack, błagam cię. Skoro umiesz ładnie modelować auta to czemu nie zrobisz czegoś naprawdę pięknego i z charakterem. Niech to będzie ferrari, bugatti, lamborgini, albo coś starszego np dodga lub corvettę z lat 70. Może być jaguar (nie licząć ostatnich modeli), masserati, aston martin, a nawet od biedy mercedes (najlepiej starszy model). Wiem, że jest to kwestia gustu, ale naprawdę pojąć nie mogę jak można się zachwycać takim samochodem :|. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 popieram........ nierób tego zmutowanego samochodu!! nie moge się patrzeć na te beznadziejne obłe kształty i okropne małe przednie światełka :| coś okropnego!! a co do starszych samochodów z charakterem to może dodge challenger albo coś podobnego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Moim zdaniem jest to naprawde ladny peugeot a tym bardziej w żóltym kolorze poprostu miodzio w innych kolorach to wyglada tak jakos normalnie niczym nie wyrozniajace sie autko z innych jezdzacych po drogach wiec mam nadzieje ze na koncu bedzie wlasnie żółte :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 looodzie:)) nie wiem czy wiecie, ale Loozack jest taką cicha myszom i juz w miedzyczasie wydłubał \"Cwiczebnego\" koncepta:)) Poza tym obija sie jak moze i leci na dobrej opini.......:))) Batou:)) jak powiedziałeś, piekno samochodu do kwestia gustu. podonbnie jak jego chrakter:)) Dla mnie charakter mają stare terenówki:)) Loozack:)) Zobaczymy, czy dasz rade:)) Bo faktycznie co do teksturek, to Pionier ma racje:)) BYŁY SKOPANE:)) pozdro i 3mam kciuki Lookas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2004 Lookas, no to żeś mnie wydał ;););) a co do waszych bardzo różnych opinii na temat tego auta... dla mnie jest to jeden z najpiękniejszych Peugeotów i tyle, nie będe się z tego tłumaczył bo to bez sensu :| od dawna chciałem go wymodelować ale nie miałem dobrych rzutów, aż do wczoraj :) jednak ta dyskusja to moja wina... tak to jest jak się zakłada WIPa zanim jeszcze się ma jakiekolwiek rendery :( wtedy do komentowania zostaje nie model tylko oryginał, no ale cóż... szczerze mówiąc, to trochę mi to zwisa, bo model zrobię tak czy siak :P pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Ja tam czekam na updaty(tylko niech będzie w innym kolorze niż na zdjęciach). Powodzenia Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comix Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 a ja czekam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 A ja uważam ze ten peugot jest ładny. Co prawda do Dodge\'a Vipera mu daaaaleeeeekooooo, ale na zywo 406 coupe wygląda naprawde atrakcyjnie. I nie mam nic przeciwko aby został przeniesiony do świata 3d:D Loozack, do roboty!! Naprzód marsz, żołnierzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Originally posted by Batou Ten samochód to kolejny szaraczek i przeciętniak, i absolutnie nic, poza odrobinkę ładniejszą linią nie wyróżnia go z całej reszty współczesnych aut. Stwierdzenie że jest to najładniej zaprojektowany samochód na świecie jest \"lekko\" na wyrost. Widziałem dziesiątki ładniejszych samochodów. cytuje tylko ludzi z firmy ktora projektowala niejedno ferrari, neistety nie pamietam jaka jest jej nazwa, w kazdym razie projekt 406 coupe pochodzi własnie z tej firmy i z tego pojazdu ludzi w niej zatrudnieni sa dumni. zreszta kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 Daleko temu Peugeot`owi do nawet najgorszego modelu ferrari. EOT. :] Czekam na pierwsze updaty. ps. Faktycznie jest to najładniejszy współczesny (starszych nie znam) model tej firmy. Nie zmienia to jednak faktu, że jest nudny :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 31 Styczeń 2004 Share Napisano 31 Styczeń 2004 auta na pewno nie zmienię, ponieważ jest to według mnie jeden z najpiękniejszych Peugeotów jaki kiedykolwiek ujżał światło dzienne, a żeby się o tym przekonać to trzeba go zobaczyć na własne oczy (ja widziałem :D), Ja jezdzilem wersja przed face liftingiem:D Jest ladniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 1 Luty 2004 Share Napisano 1 Luty 2004 miłej zabawy bo powodzenie ci niepotrzebne [piwo] btw. Panowie i Panie chyba macie oceniać moedel Loozacka nie prace projektantów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Luty 2004 Autor Share Napisano 1 Luty 2004 no dobra, czas na pierwszy update :) oto początki zabawy ze zderzakiem... narazie nie daję renderów bo i po co, skoro nie ma za bardzo co renderować :D dzięki za posty [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 1 Luty 2004 Share Napisano 1 Luty 2004 troche krzywo w tych miejscech :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Luty 2004 Share Napisano 1 Luty 2004 A mi się wydaje że ogólnie można by odchudzić siatke. Myśle ze ze 2 pionowe linie można wyrzucić bez strat. Chyba, że są potrzebne do dalszych elementów:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Luty 2004 Autor Share Napisano 1 Luty 2004 Sikham, a nie pomyślałeś, że tam jest nadkole i dlatego to jest zaokrąglone ?? mogę się jednak zgodzić z tym co mi zaznaczyłeś na dole, chociaż pod innym kątem to lepiej wygląda :) Kozioo, został mi tam jeszcze do wycięcia otwór na lampę, więc jak go zrobię to pewnie trochę linii wywalę :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 1 Luty 2004 Share Napisano 1 Luty 2004 już nic niemówie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 1 Luty 2004 Share Napisano 1 Luty 2004 a nie przesadzacie troszke z ta dokladnoscia? niby jest wazne a jednak w stosunku do calego modelu sa to rzeczy nieistotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MorF Napisano 1 Luty 2004 Share Napisano 1 Luty 2004 powodzenia. Posluchaj Sikhama bo ja też bym tam tak wygiął. btw. ja też widzialem concepcik :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 1 Luty 2004 Share Napisano 1 Luty 2004 no loozack widze ze powrociles do samochodow :) mam nadzieje ze wyjdzie ci tak jak honda albo i lepiej :);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 1 Luty 2004 Share Napisano 1 Luty 2004 Originally posted by beeper cytuje tylko ludzi z firmy ktora projektowala niejedno ferrari, neistety nie pamietam jaka jest jej nazwa, w kazdym razie projekt 406 coupe pochodzi własnie z tej firmy i z tego pojazdu ludzi w niej zatrudnieni sa dumni. zreszta kwestia gustu. gdzies tam dzwoni beeper ale nie wiadomo w ktorym kosciele :) 406 wyszedl z pod reki pinifariny. jesli sie ktos mu dobrze przygladnie znajdzie jego symbol na blotniku. pinifarina, bertone ... projektuja jedne z najladniejszych samochodow. (sa pewne wyjatki ) ale 406 z pewnoscia do nich nalezy do tych najladniejszych. o lini tego auta nie bede sie rozpisywal bo nie ma sensu. to tak by wyjasnic bo ogolnie fury 3d mnie nudza. jeszcze jedna uwaga. jesli felgi to oryginalne a nie jekies OZ. n te z pierwszego zdjecia. swietnie pasuje. te drugie juz mniej. i wersja przed fejsliftingiem ladniejsza. to prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Luty 2004 Autor Share Napisano 1 Luty 2004 Sikham, sorki ale wcześniej byłem jakiś nie w humorze :) pisz co ci się nie podoba, krytykuj, opieprzaj :D a mi się włączył \"leniuch mode\" i dopiero przed chwilą skończyłem zabawę z przednim zderzakiem :P w tym tempie to ja jeszcze pobiję rekord Hondy ;) update jutro, jak zacznę karoserię :) trzymajcie się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Luty 2004 Share Napisano 2 Luty 2004 406 wyszedl z pod reki pinifariny. jesli sie ktos mu dobrze przygladnie znajdzie jego symbol na blotniku. pinifarina, bertone ... projektuja jedne z najladniejszych samochodow. (sa pewne wyjatki ) ale 406 z pewnoscia do nich nalezy do tych najladniejszych. o lini tego auta nie bede sie rozpisywal bo nie ma sensu. to tak by wyjasnic bo ogolnie fury 3d mnie nudza. jeszcze jedna uwaga. jesli felgi to oryginalne a nie jekies OZ. n te z pierwszego zdjecia. swietnie pasuje. te drugie juz mniej. i wersja przed fejsliftingiem ladniejsza. to prawda. Pininfarina stworzyl kilka ferrari to fakt: 1966 - Alfa Romeo 1600 Spider Duetto 1978 - JAGUAR XJ-S 1984 - FERRARI TESTAROSSA 1987 - ALFA ROMEO 164 1988 - LANCIA HIT 1989 - FERRARI MYTHOS 1997 - PEUGEOT 406 COUPÈ 2000 - FERRARI ROSSA 2000 - FERRARI 550 BARCHETTA to te co mi najbardziej sie podobaja:D no i najbrzydsza Daewoo Nubira - bosz podoba sie to komus?! Pininfarina rulez:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 2 Luty 2004 Share Napisano 2 Luty 2004 pozyjemy zobaczymy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Luty 2004 Autor Share Napisano 3 Luty 2004 taki mały render :) siatki ani rendera bez lakieru narazie nie zamieszczę bo jest za dużo bugów :P:D chociaż tutaj niestety też to pewnie widać :| pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 3 Luty 2004 Share Napisano 3 Luty 2004 Czy to otoczenie to jakaś \"hadeerka\"?? A co do bugów to maska się troszke pofalowana wydaje, ale nie wiem czy to przez otoczenie czy przez błędy w siatce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hac Napisano 3 Luty 2004 Share Napisano 3 Luty 2004 kozioo jak bys czytal to bys wiedzial... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 no dobra, oto kolejna porcja bugów :D dużo nie zrobiłem nowego, za to trochę poprawiłem stare rzeczy, ale i tak za mało bo jeszcze sporo do poprawienia zostało, naprzykład... a z resztą, nie będe Wam psuł zabawy :D:D:D trzymta się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 No to popraw te miejsca tak zeby byly ladne przejscia :) Pracuj dalej i szybciej he!! :) Yol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 te miejsca mnie właśnie gnębią, bo są dobrze wymodelowane a takie cuda się dzieją :| zwłaszcza to łączenie drzwi mnie zastanawia, bo drzwi to przeciągnięte z shiftem krawędzie karoseri, a potem chamfer na łączeniu i detach, a więc powinno być ultra dokładnie... a nie jest [hmmm] ale to się pewnie jeszcze zmieni jak pogrubię krawędzie :) pozdrawiam [piwo] P.S. zapomniałeś napisać, że maska jest pofałdowana :P;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 to twoje zdanie że są dobrze wymodelowane :) ps. uderzaj na gg to ci coś powiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi