Napisano 18 Luty 200421 l Autor Bzyku, no przecież jest poprawiona :P:D co jest jeszcze nie tak ?? [hmmm] Inespew, ja to robię trochę perfidnie, po prostu żeby nie było szpary to daję za nią jakiegoś plane\'a :D wtedy nic nie prześwituje :) Kozioo, dzięki :) [piwo] P.S. teraz czas się zabrać za te nieszczęsne krawędzie... P.S.2 ten post powinien być za updatem :] coś jest jeszcze nie tak z forum :D a poza tym dzisiaj jest 17 luty a nie 18 :D
Napisano 18 Luty 200421 l Oj Loozack dzisiaj jest 18 (wy w tym Zgierzu jakoś inaczej dni liczycie :D) po porstu zmiana serwera była i kilka błędów wystąpiło z datą, więc nie płacz tylko zabieraj się do roboty, bo na razie świetnie ci idzie.
Napisano 18 Luty 200421 l Autor Kłobuc, po prostu my w Zgierzu jesteśmy do przodu w czasie [cfaniak]:P EDIT o kuna, no rzeczywiście coś mi się dni porąbały :D 18 jak nic :)
Napisano 18 Luty 200421 l Autor zbliża się koniec modelowania karoserii [jupi]:D a oto renderki... poprawiłem linię biegnącą przez całe auto, ale na drzwiach nie będzie ona niestety zbyt dobrze widoczna, bo zrobiłem tam za mały kąt, a żeby to poprawić musiałbym zbyt wiele przemodelować :( zmniejszyłem też kółka i chyba teraz lepiej to wygląda :) pozdrawiam [piwo] kolejny mój post jest NAD tym postem a nie POD :) Bzyku, Inespew i Kozioo, tam szukajcie odpowiedzi :D
Napisano 19 Luty 200421 l no teraz to wyglada zajebiscie :) , teraz jeszcze popraw wneke na rejestracje i ja juz nic nie mówie :D
Napisano 19 Luty 200421 l Loozak jak teraz zamieżasz zrobić rowki pomiędzy częściami karoserii, tzn jak zamierzasz je załatać żeby nie było przelotu. Bo ja mam taki problem w swoim fordzie. A pozatym model idealnie wykonany jak narazie, no i bardzo szybko to robisz pozdro
Napisano 19 Luty 200421 l Loozaak :> ty to masz hyper speda z modelingiem :) super umiejetnosc :) furka bez zarzutu jest superandzka co tu duzo pisac ogladajac twoje pracki az z niecierpliwoscia sie czeka na finalny render. Felgi sa w deske niezle. pozdrawiam
Napisano 19 Luty 200421 l Hm mam pytanie, jak zalatasz te dziurki na rowkach, masz na to jakis patent? jeszcze chyba nie widzialem zeby ktos takie dziury zostawial sobie na koniec
Napisano 20 Luty 200421 l Autor Tomek, a no tak, że dam za nimi plane\'a :) Kryhas... bo ja wiem :D [piwo] P.S. pomęczyłem trochę te krawędzie ale po dwóch godzinach mi się odechciało :P zostało mi jeszcze drugie tyle co zrobiłem, ale to dopiero jutro :)
Napisano 21 Luty 200421 l Kolor lakieru najlepiej ROSA (czerwony, of kors i z napisem pininfarina na blachcach)
Napisano 22 Luty 200421 l naprawde masz zamiar łatać dziury plane\'ami czy se jaja robisz??przecierz to amatorszczyzna :| a drzwi się nie będą otwierały?? zrób to tak jak powinno być chyba że strasznie ci się nie chce :P
Napisano 22 Luty 200421 l Autor no w sumie to mi się odechciewa ostatnio robić takie rzeczy, czyli takie techniczne :) dlatego właśnie dałem ten model do WIPa, żebyście mnie poganiali :D bo jak robiłem wcześniej inny model \"po cichu\", to go nie skończyłem :( po drugie to zmieniłem zdanie co do tej \"amatorszczyzny\" :) kiedyś też tak myślałem, choćby modelując Hondę, ale powiedzcie... czy ktoś na tych ostatnich jej renderach widział te wszystkie szczegóły ?? na pewno nie :) choćby głośniki w drzwiach czy uszczelki... kto to dojży :D więc po co sobie utrudniać życie :) a propo, zrobiłem ostatnio te nieszczęsne szpary... ale jeszcze ich do końca nie załatałem :) drzwi prawdopodobnie nie będą się otwierać, a kolejny update nie wiem kiedy, bo mam ostatnio ciężkie dni :) no dobra, idę spać... sorki, jeżeli jakieś głupoty powypisywałem ale jestem trochę padnięty :) pozdrawiam [piwo] P.S. Skilo, z tym lakierem to na prawdę nie wiem :)
Napisano 22 Luty 200421 l Na tylnej szybie jakoś cień brzydko idzie. Ale to moze wina późnej godziny i zmęczenia mojego narządu wzroku:]
Napisano 22 Luty 200421 l Jest, jest Panie Kozioo :) masz dobry wzork. Popraw Looozack a bedzie ok. Mowilem Ci juz ze samochody masz opanowane :>?. Tylko jeszcze opanuj robienie lakieru tak samo pieknie jak modele :) 3maj sie :)
Napisano 22 Luty 200421 l Co do skomplikowania modelu, zgadam się z tobą Loozack...w 100% Bardzo dobrze Ci idzie... Tak oglądami i oglądam...zaczyna mi się podobać 406tka :D Pozdr
Napisano 22 Luty 200421 l Autor hehe, ale żeście wypatrzyli ;) ale zauważcie, że ta szyba jest tam wgłebiona, jakby schowana trochę :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 22 Luty 200421 l Jak ja lubie oglądać modele samochodów tak fajnie płynnie i równo wymodelowanych:).Piekna robota, a ta szyba rzeczywiscie tutaj nie pasi, co do innych bledow jezeli takowe są to sie nie wypowiem bo nieznam sie wogole na samochodach i tych wszystkich pierdołach i szczegolach ktore wy,samochodziarze lubicie u siebie wypatrywać.., napisze tylko ze jest naprawde cool:D
Napisano 22 Luty 200421 l Samochodzik jest superowy. Pozatym mam pytanie. Jak sie otwiera drzwi w modelach ?? To mnie zastanawia od dłuższego czasu i bede wdzięczy jak ktoś mi odpowie na to pytanie. :) :)
Napisano 22 Luty 200421 l kryhas: nie probowalem jeszcze, ale chyba trzeba zrobic cale drzwi oddzielnym obiektem, srodek ciezkosci przesunac w miejsce zawiasow i rotate :) i drzwi otwarte
Napisano 22 Luty 200421 l Mi prawy tylny slupek za chiny nie odpowiada, pokaz druga strone i z bliska
Napisano 22 Luty 200421 l dlamnie ten samochód ma za duże koła :| pozatym koła musza być wsuniete bardziej pod samochód bo u Ciebie tylne chyba wystają :|
Napisano 23 Luty 200421 l Autor Skilo, dam jutro jakiś render tego miejsca z bliska i zdjęcia oryginału, bo to jest akurat takie trochę dziwne miejsce :) Sikham, wsunąć mogę, ale w życiu nie zmniejszę :P:D ALL, dzięki za miłe słowa :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 23 Luty 200421 l Wg mnie koła mają dobry rozmiar. A wsunąć trzeba minimalnie. Tak troszke. Ciuteńke:]
Napisano 23 Luty 200421 l Sikham czepiasz się, mi też się podobają. Loozackowi głowe zawracasz, a on powinien siedzieć i robić dalej.
Napisano 23 Luty 200421 l Po pierwsze sikham felgi są ok jedynie opona ma troszke za wysoki profil no ale loozack napewno to zmieni wiec niema sie do czego czepiac. ps. Bardzo lubie monster truck-i
Napisano 23 Luty 200421 l Autor Originally posted by bzyku (...) opona ma troszke za wysoki profil no ale loozack napewno to zmieni (...) eee, no jak muszę :D;) tak sobie myślę, że na końcu wywalę tą oponę i wymodeluję nowy bieżnik, bo ten jest \"Suurlandowski\" i wtedy zobaczymy czy będzie lepiej :) pozdrawiam i dzięki za posty [piwo] P.S. przydałby się jakiś update, co ?? :D postaram się coś dzisiaj wrzucić :)
Napisano 23 Luty 200421 l Jeszcze pare takich ladnych updatow i zmienie zdanie co do tego samochodu :)
Napisano 23 Luty 200421 l o co wam chodzi :| czy gdzieś napisałem że te koła są źle wymodelowane :| ehhhhhhhhhhhhh
Napisano 23 Luty 200421 l Originally posted by sikham dlamnie ten samochód ma za duże koła :| Sikham: bardziej o to chodzi!!!!
Napisano 24 Luty 200421 l Autor Pionier, masz na myśli, że przestanie ci się podobać ?? ;) Skilo, prosiłbym, żebyś nie klikał tyle razy w przycisk \"Wyślij\" no i jak możesz to wejdź w \"Edycję\" tych powielonych postów i je pokasuj, z góry dzięki :) jednak chyba nic nie będzie z update\'a dzisiaj :( ostatnio straciłem chęci do wszystkiego, a powodem jest... no cóż, zgadnijcie :) podpowiem, że nie ma to nic wspólnego z grafiką :) mam nadzieję, że jutro będe miał lepszy humor i wezmę się porządnie za ten model, w końcu już tak niewiele zostało z samej karoserii :) pozdrawiam [piwo] P.S. zostawcie biednego Sikhama :D;)
Napisano 24 Luty 200421 l Ja do samochodu nie mam nic i uważam że jest zrobiony w 100% OK. Dzięki shampan za rozjaśnienie mi tej sprawy i zobacze czy to działa tak jak pisałeś. :)
Napisano 24 Luty 200421 l Originally posted by Loozack Skilo, prosiłbym, żebyś nie klikał tyle razy w przycisk \"Wyślij\" no i jak możesz to wejdź w \"Edycję\" tych powielonych postów i je pokasuj, z góry dzięki :) Sorry jakos cos mi sie wiechlo, i pozniej dopiero pomyslalem ze bedzie flood, sorrki Skilo - była też prośba, abyś to usunął, więc dlaczego robiłem to za Ciebie...
Napisano 25 Luty 200421 l czyzby kobieta? loozack dawaj dawaj, jutro czy pojutrze niewazne kiedy updat, ale przed wielkanoca ma byc gotowy :) !! jka narazie jest git i nie spodziewam sie zeby nagle cos sie zmienilo na gorsze :) greets
Napisano 25 Luty 200421 l Wow, piekne! (u nas mowia outstanding na takie praca) ;) Chciala bym tak umiec u nas w szkole raczej nikt nie robi auta. Tszymam kciucki. [uścisk]
Napisano 25 Luty 200421 l Skilo - była też prośba, abyś to usunął, więc dlaczego robiłem to za Ciebie... Bo zrobiles to szybciej odemnie, ja zanim zrozumialem to juz tego nie bylo. Sorry ze OT i za floody...
Napisano 25 Luty 200421 l Autor Quadysz, brawo, wygrałeś darmowe wejścia na ten topic :D Sandra, miło mi :) Pionier, no ja myślę [cfaniak] a z tymi update\'ami to nie wiem kiedy, na pewno przed Wielkanocą ;) ale kiedy dokładnie to nie wiem... narazie dogorywam, powód już znacie :) jak się jakoś ogarnę, to powrócę do pracy, ale narazie to nic tylko się pochlastać :( hmmm, może sobie żyletkę wymodeluję [hmmm] trzymajcie się [piwo]
Napisano 26 Luty 200421 l Loozack - masz piękny modelik już, ciekawi mnie jak będziesz robił światła tylne bo mnie to też niedługo czeka, muszę się nauczyć.
Napisano 27 Luty 200421 l Autor dobra, ogarnąłem się trochę więc maluteńki update :) narazie światła przednie (tylne jutro... a może jeszcze dzisiaj :))... jakoś nie do końca mi się podobają, ale nie wiem w sumie co z nimi nie tak :D pozdrawiam [piwo]
Napisano 27 Luty 200421 l no no...huhu...bardzo siemniesie podobają :) a i co do tylnych to może by tak dzisiaj :D my poczekam :) a kroi się świetny kawałek roboty :D a widze że Peugeot trafił nawet do lakiernika :P pozdrawiam...
Napisano 27 Luty 200421 l Autor eee, ten lakiernik to tak dla picu tylko :P aż się boję myśleć o lakierze :| [piwo]