Napisano 28 Maj 200816 l Pomyślałem ze tym razem przydał by sie jakiś abstrakcyjny temat dla bardziej artystycznej części forum. Co komu leży na sercu ;] Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna * Prace umieszczamy w tym wątku * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni Nagrody: * Wybór kolejnego tematu; * Rekomendacja na stronie głównej serwisu; * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE 37 SESJI: 05.06.2008 godz. 23:59. SONDA: od 06.06 do 09.06.2008 (3 dni)
Napisano 29 Maj 200816 l Temat kurde zajefajny panie! Tylko ta miniaturka troche zbija mnie z tropu, co by tu wymyslec :D pozdro!
Napisano 29 Maj 200816 l Autor Miniaturka jest dla takich starych pryków jak ja, młode pokolenie nie załapie :P
Napisano 29 Maj 200816 l Toż to słynna platformówka z lat 90tych ;). Pamiętam jak mocno ja zapowiadali w tamtych czasach a jak już wyszła to przeszła bokiem ;)
Napisano 29 Maj 200816 l Autor Brawo Koniu, jesteś starym prykiem :P Choc nic dziwnego ze skojarzyłeś bo o ile mnie pamięć nie myli jakoś wtedy twoje prace sie przewijały przez rożne wydawnictwa giercowe :]
Napisano 29 Maj 200816 l heehe...oj Omenie nie ;), nie moje. Śledzia. Ale wybaczam ci też jesteś starym prykiem więc pamięc może zawodzić :) :) :)
Napisano 29 Maj 200816 l Autor A ty to tak w ogóle nic a nic w Secret Service nie pokazałeś? Albo kompendium którymś? Bo chyba rzeczywiście coś na głowę muszę zacząć łykać :P
Napisano 29 Maj 200816 l Niestety nie. Moje rysunki pojawiły się tylko w ostatnich wydaniach. To chyba jakiś 99 rok ? Jak długi czas SS nie było później pojawiło się NSS, a potem znów wrócili do nazwy SS chyba na 3-4 miesiące i splajtowali ;P. I w nich były moje prace. Ale nie przyznaje się do nich :)
Napisano 29 Maj 200816 l no to w takim razie jestem semi-starym prykiem ;) ale juz nastepnym razem zapostuje jak juz cos bede mial do pokazania- pozdro. ps. niech ktos przypnie temat moze ;) Edytowane 29 Maj 200816 l przez Dann.G
Napisano 29 Maj 200816 l Ej to ja tez jestem starym śmierdzącym prykiem, z czasów: duke3D, Prince of Persia i Quake'a :P
Napisano 29 Maj 200816 l Heh ;| . To ja się wypowiadał nie będę, bom jeszcze za młody ... a doom dopiero raczkował ;). ale taki cytacik znalazłem, -> Start 1993 - ostatni numerek w 2001. "Secret Service" był prekursorem w wielu dziedzinach. Jego redaktorzy jako pierwsi w Polsce wyjeżdżali do Londynu na targi ECTS oraz do USA na E3 (Electronic Entertainment Expo), przekonując "że w Europie Wschodniej naprawdę są komputery". Pierwszy w Polsce wprowadził na rynek Cover Dysk (SS 19, 12/1994), Cover CD (od SS 36, 06/1996 do SS 64, 01/1999). Secret Service także jako pierwsze pismo w Polsce publikowało artykuły o mandze, anime i japońskiej kulturze. Dział Manga Room prowadzony był przez Mr. Roota. W końcowym okresie działalności (w wyniku wznowienia dołączania Cover CD, SS 86-91) ukazywał się w dwóch wersjach o odmiennych okładkach. to były czasy. //pozdr.
Napisano 29 Maj 200816 l Ja jeszcze Młody jestem i pamiętam, ze miałem tylko jeden numer NSS z czasów które były schyłkiem tego czasopisma. A jeśli chodzi o Speed'a to myślałem po miniaturce, ze jakiś speed w pixelarcie jest a tu takie rozczarowanie ;)
Napisano 29 Maj 200816 l Ze staroci to mi przychodzi do głowy pare rzeczy: Rick Dangerous, Bruce Lee Ghost'n'Goblins, Pole Position, Hat Trick, Another World, Flash back, Moonstoone, Hired Guns, Ishtar, Lotus, itd itp. Praca chyba nie przypadła do gustu :P
Napisano 29 Maj 200816 l moje 3 gorsze :) zeby niemarnowac postow :-) FINAL ponizej Edytowane 30 Maj 200816 l przez ortheza
Napisano 29 Maj 200816 l Malo co potrafie ale trzeba jakos zaczac jak narazie przyzyczajam reke do pracy na tablecie bo po 30 min pracy odczuwam zmeczenie. Zawulon jest dowodca jednego z najbardziej wplywowych dozorow ciemnosci jego cialo wypelnia olbrzymia energia wyssana z negatywnych emocji setek tysiecy ludzi w kazdej chwili w razie potrzeby może uleczyc, zabic lub przepompowac ja do kazdego innego jako niezawodne wsparcie. By happy_angel
Napisano 1 Czerwiec 200816 l ________edit________ w wolnym czasie pomiedzy rzezba a kompozycja poprawilem mu nosa jeno...i ta wersje wystawiam do glosowania jakby co: Edytowane 1 Czerwiec 200816 l przez Dann.G
Napisano 1 Czerwiec 200816 l heh dzieki mortom ale mysle, ze jak zwykle przed koncem sesjii ktos rozwali system i bedzie lypa :D
Napisano 1 Czerwiec 200816 l "Serce Ciemności", co prawda miniaturka (jak przypomniał ortheza;) ) tygodniowego speedpaintingu odnosi się do gry... ja jednak sięgnąłem nieco bardziej wgłąb historii naszej planety i wymyśliłem takie coś: godzinka i parę minut w ps cs3, którego właśnie testuję:) Edytowane 1 Czerwiec 200816 l przez Thalion
Napisano 1 Czerwiec 200816 l wlasnie nie odnosi sie do gry. to tylko ikona ;) wybrana ze wzgledu na podobienstwo nazwy.
Napisano 1 Czerwiec 200816 l i ja coś przygotowałem zyskałem trochę czasu i przygotowałem druga wersję... Edytowane 1 Czerwiec 200816 l przez Thx
Napisano 1 Czerwiec 200816 l hehe Thalion Twoja praca to mi tak pod 300 podchodzi :D Fajny klimat ogólnie
Napisano 2 Czerwiec 200816 l THX jak zwykle ciekawie i makabrycznie... chyba lubisz takie klimaty?? :>
Napisano 2 Czerwiec 200816 l Misio znalazł serce ciemności :D Selfu ta edycja chyba należy do Ciebie ;)
Napisano 2 Czerwiec 200816 l No niezłe pracki ;) Jak za bardzo nic się nie zmieni to głos poleci dla Thaliona, mi to z kolei nie z 300, ale z Apocalypto się kojarzy, świetny klimacik ^^ Hmm Selfu, technicznie jak na ok. 1,5h jest baaardzo w porządku, ale to nie Twój własny pomysł tylko kopia filmowego Anakina i do końca nie wiadomo czy tylko patrzyłeś na oryginał czy miałeś go w spodniej warstwie i jechałeś po konturach, potem pobieranie kolorków...
Napisano 2 Czerwiec 200816 l Paster03 - lol !! nie wiem stary co ty robisz i jak robisz, ale ja wiem ze malowanie NA zdjeciach niczemu nie sluzy ;) masz tu screen i sobie porownaj kolor, linie- co chcesz ;) sorry za off-topic panowie..: to interpretacja a nie kopia Paster...
Napisano 2 Czerwiec 200816 l Thx: mi najbardziej podchodzi koles z toporem. Ale generalnie troche brakuje klimatu jak dla mnie. Te scenki wygladaja bardziej jak szkic scenografii teatralnej (chociaz w sumie nie wiedzialem nigdy szkicu scenografii teatralnej) a nie jak mroczna czy psychodeliczna scenka. Bo jak na Ciebie to tej psychodeli tez jeszcze malo. selfu: Technicznie swietnie wyszlo, skojarzenie tez bardzo celne, ale poprzednia edycja pokazala, ze takie odmalowane screeny maja sporo sceptykow. Mi sie tez wydaje, ze jako trening swietna sprawa, ale w przypadku konkursu to troche pojscie na skroty. No ale regulamin nie zabrania, pozostaje ocena glosujacych.
Napisano 3 Czerwiec 200816 l leander - moze i masz racje, przyznaje.. ale nie uwazam sie za kogos, kto moze juz operowac swobodnie ilustracja cyfrowa, dlatego JESZCZE nie robie z banki... naogladalem sie paru naprawde dobrych teczek na CA, CG, DA... i w wiekszosci owych teczek kolesie zaczynali od czego? - od kopiowania.. ze zdjec, z reprodukcji obrazow, rysunkow... ja jestem wlasnie na takim etapie chyba- staram sie, kopiujac zdjecie, dobrze je zinterpretowac, zeby to jednak byl moj wklad w ta prace... jezeli ktos uwaza, ze poszedlem na skroty- bardzo mi przykro i niech nie glosuje. pozdro.
Napisano 3 Czerwiec 200816 l Wiekszosc moich dotychczasowych prac to kopie i nie neguje tej metody nauki. To tak dla jasnosci ;)
Napisano 3 Czerwiec 200816 l omg, heart of darkness to jedna z moich ulubionych gier! i wcale nie przeszla bokiem, docenily ja wszystkie growe czasopisma , tylko wszyscy twierdzili ze za krotka... i z tym sie zgodze muzyka grana przez london symphony orchestra, bardzo ciekawa, bajkowa fabula, genialny design i swietna grafika samej gry, jak i animowane jeszcze w starym dosowym 3d studio animacje do dzis sa dla mnie jednymi z lepszych i ciekawszych animacji 3d ever :) ten rozowy ludzik sie nazywal vicious jesli mnie pamiec nie myli a tu dla fanow heart of darkness jedyny making of tej zaje@#%$ giery: http://www.youtube.com/watch?v=qw5kDu40ROw Edit: ah , no i secret service hehe to byly czasy, a jeszcze wczesiej wychodzil top secret, ale zawsze wolalem ss :) Edytowane 3 Czerwiec 200816 l przez Kalais
Napisano 3 Czerwiec 200816 l kolejna pracka i chyba ta będzie oceniana, bo wczsniejsza przeszla bez echa :)
Napisano 7 Czerwiec 200816 l Snake!: ciekawy styl, ale termin wrzucania minal przedwczoraj, wiec nie dodalem Twojej pracy do sondy. Sonda: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=50322