Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 112
  • Wyświetleń 8,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajny modelik.

Czy mógłbyś umieścić tu siatke bo jestem bardzo początkujący

i chciałbym zobaczyć w jaki sposób są zrobione poszczególne elementy.

Pomoże mi to w modelowanu mojego samochodu.

Napisano

Inespew --> jak juz na priv\'ie wpsomnialem szalejesz jak cholerka :) modelik mi sie bardzo podoba wszystko ladnie i pikenie wyglada niemam zadnych zastrzezen jak narazie :) no moze jedna rzecz ale to drobiazg :) niemoge sie doczekac juz calej polaczone brly oraz modelu z wnetrznosciami keep working ciekawi mnie bedziesz go robil w wersji trafik :) czy taka wersja ala army barwy itp.?

Napisano

A mi sie nie podoba to miejsce. Zresztą na siatce widac czemu się brzydkie cienie robią.

Napisano

Zapowiada się ciekawie - łądny modeling!! :)

Napisano

Nie chce byc wredny bo model naprawde swietny ale trzeba przyznac ze tez jest bardzo przyjemny do modelowania (czytaj: malo plynnych przejsc miedzy elementami.

Model fajny jest :D

Napisano

jak to ktoś kiedyś pisał na forum... \"nie ma prostych obiektów do wymodelowania, są tylko prosto wymodelowane obiekty\" :)

[piwo]

Napisano
  • Autor

Bryła samochodu jest w sumie prosta, bo zawiera dużo prostych i kątów 90 stopni, ale wymodelować go wcale nie jest tak łatwo.

Zająłem sie felgą, ale narazie nie zamieszczam ( bo wstyd :D). Myśle, że w niedziele wieczorkiem powinienem ją skończyć.

Pozdro [piwo]

Napisano
  • Autor

No i koło mam zrobione (ok. 100 tys poly). Bieżnik nie wyszedł mi dokładnie tak jak w oryginale, ale myśle, że źle nie wyglada....

PROSZE O KOMENTARZE I WSZELKIE UWAGI !!!

30.jpg

Napisano
  • Autor

Juz myślałem że komp mi nie wyrobi, ale jakoś się udało. Render z samochodem i kołami- dwoma :D

31.jpg

Napisano

Felgi i opony sa dobrze zrobione i podobają mi się.

Ogulnie mówiąc to full wypas.

Napisano

Bieżnik sprawia, że cała opona wygląda jakoś plastikowo, może rzeczywiście za mało face\'ów. Do poprawy jak dla mnie.

Napisano
  • Autor

No niestety tak juz zostanie, za duzo sie męczyłem nad tym. Ja jestem zadowolony... A tu renderek z materiałami próbnymi

32.jpg

Napisano
  • Autor

Dzieki za komentarze :D .Zamieszczam raczej nie update ale nowy render. Coś nowego postaram sie zamieścic jutro ( moze lusterko ).

34a.JPG

Napisano
  • Autor

Loozak na reflektor jeszcze przyjdzie czas [lol2]

Zrobiłem szybki. Co o nich sądzicie ??

PS:No i jeszcze taka próbna tekstura na tylnych światłach.

36.jpg

Napisano

jak dla mnie za bardzo przezroczyste...

poza tym model ok, czekam na wiecej :)

tak naprawde to najbardziej czekam na pierwsze proby ze srebrnym metalikiem :)

powodzenia greets

Napisano

z przodu wyglada ok, oby nie pokaszanilo sie z perspektywy... no i jezeli to male swiatelko mialo byc okragle to wymaga malej poprawki bo jest lekko jajowate...

greets

Napisano
  • Autor

Update.. No jest pare dziur ale to wszystko sie później połara :D. Zrobiłem lusterka no i takie testowe materiały..CO SADZICIE ?????

39a.jpg

Napisano

O materiałach z wiadomych względów nie powinienem się wypowiadać, ale całość sprawia dobre wrażenie, więc jest chyba ok:]

Napisano
  • Autor

Nie wiem co sie z tym forum dzieje, moze to cos u mnie. Na stronie głównej WIP np pisze ze ktos ostatniego posta napisał a jak wejde do tego tematu ostani post jest napisany przez kogos innego....

Znalazłem w necie drugą wersje Bronco no i mam problem ktróą wybrać.. Co wy o tym sadzicie zrobić 1. czy 2. ?? A moze dwie zrobie...

ver.jpg

Napisano

Zrob dwie co bedziesz sobie zalowal :)

W pierwszej tylko jakies magiczne pałąki musisz zrobic, na renderze postawisz je obok siebie i bedzie zajebiscie wygladac.........

Napisano

niema co rob obydwa :) obydwie wersje mi sie podobaja , hehe hehe jak bedziesz sie nudzil po zrobieniu tych dwoch wersji to mialbym mala prosbe zebys zrobil cos ala jakis wojskowy pojazd z Bronki :)

Napisano

Ja też uważam, żeby zrobić obydwie.

Może to się robi nudnie, ale znowu zapytam następną osobe jakim sposobem robisz Forda??

Napisano
  • Autor

Kryhas prawie każda część to EditPoly + MeshSmooth iteration na 2 . Update dopiero bedzie jutro. Mam nadzieje z nim pokazać skonczone pozdwozie.

Napisano
  • Autor

Witam. Powoli praca nad tym modelem dobiega końca. Bede robił tylko jedną wersje ( ta która jest na renderach), ponieważ ta druga wymagała by robienia wnetrza, a wnętrza nie bedzie ( moze w następnym modelu).

CZEKAM NA KOMENTARZE!!!!!!!!

Mówcie co ewentualnie poprawic bo to juz prawie koniec......

40.jpg

41.jpg

42.jpg

Napisano

Ej... inespew nweź Ty sie zastanów. Zrobiłeś poządną karoserie i chcesz ją spie3%#^# brakiem wnętrza? :|