Napisano 11 Luty 200421 l no ja to raczej sie czolgami zajmuje :) ale ogolnie fajny samochodzik i ladny model !!
Napisano 11 Luty 200421 l Fajny modelik. Czy mógłbyś umieścić tu siatke bo jestem bardzo początkujący i chciałbym zobaczyć w jaki sposób są zrobione poszczególne elementy. Pomoże mi to w modelowanu mojego samochodu.
Napisano 11 Luty 200421 l Inespew --> jak juz na priv\'ie wpsomnialem szalejesz jak cholerka :) modelik mi sie bardzo podoba wszystko ladnie i pikenie wyglada niemam zadnych zastrzezen jak narazie :) no moze jedna rzecz ale to drobiazg :) niemoge sie doczekac juz calej polaczone brly oraz modelu z wnetrznosciami keep working ciekawi mnie bedziesz go robil w wersji trafik :) czy taka wersja ala army barwy itp.?
Napisano 11 Luty 200421 l A mi sie nie podoba to miejsce. Zresztą na siatce widac czemu się brzydkie cienie robią.
Napisano 11 Luty 200421 l hehehe takie samo ujecie jak w ostatniej siateczce http://www.autointell.net/Events/naias-2004/naias-2004-daily/ford-bronco/ford-bronco-show-side-800.jpg
Napisano 14 Luty 200421 l Nie chce byc wredny bo model naprawde swietny ale trzeba przyznac ze tez jest bardzo przyjemny do modelowania (czytaj: malo plynnych przejsc miedzy elementami. Model fajny jest :D
Napisano 14 Luty 200421 l jak to ktoś kiedyś pisał na forum... \"nie ma prostych obiektów do wymodelowania, są tylko prosto wymodelowane obiekty\" :) [piwo]
Napisano 14 Luty 200421 l Autor Bryła samochodu jest w sumie prosta, bo zawiera dużo prostych i kątów 90 stopni, ale wymodelować go wcale nie jest tak łatwo. Zająłem sie felgą, ale narazie nie zamieszczam ( bo wstyd :D). Myśle, że w niedziele wieczorkiem powinienem ją skończyć. Pozdro [piwo]
Napisano 15 Luty 200421 l Autor No i koło mam zrobione (ok. 100 tys poly). Bieżnik nie wyszedł mi dokładnie tak jak w oryginale, ale myśle, że źle nie wyglada.... PROSZE O KOMENTARZE I WSZELKIE UWAGI !!!
Napisano 15 Luty 200421 l Autor Juz myślałem że komp mi nie wyrobi, ale jakoś się udało. Render z samochodem i kołami- dwoma :D
Napisano 15 Luty 200421 l Felgi i opony sa dobrze zrobione i podobają mi się. Ogulnie mówiąc to full wypas.
Napisano 15 Luty 200421 l Bieżnik sprawia, że cała opona wygląda jakoś plastikowo, może rzeczywiście za mało face\'ów. Do poprawy jak dla mnie.
Napisano 15 Luty 200421 l Autor No niestety tak juz zostanie, za duzo sie męczyłem nad tym. Ja jestem zadowolony... A tu renderek z materiałami próbnymi
Napisano 15 Luty 200421 l Autor Dzieki za komentarze :D .Zamieszczam raczej nie update ale nowy render. Coś nowego postaram sie zamieścic jutro ( moze lusterko ).
Napisano 16 Luty 200421 l jak nie poprawisz tych czworokątnych reflektorów... to nie wiem co zrobię :P
Napisano 16 Luty 200421 l Autor Loozak na reflektor jeszcze przyjdzie czas [lol2] Zrobiłem szybki. Co o nich sądzicie ?? PS:No i jeszcze taka próbna tekstura na tylnych światłach.
Napisano 16 Luty 200421 l jak dla mnie za bardzo przezroczyste... poza tym model ok, czekam na wiecej :) tak naprawde to najbardziej czekam na pierwsze proby ze srebrnym metalikiem :) powodzenia greets
Napisano 16 Luty 200421 l Autor Zrobiłem przednie światła.Są to textury i chyba na teksturach zostanie...
Napisano 17 Luty 200421 l z przodu wyglada ok, oby nie pokaszanilo sie z perspektywy... no i jezeli to male swiatelko mialo byc okragle to wymaga malej poprawki bo jest lekko jajowate... greets
Napisano 19 Luty 200421 l Autor Update.. No jest pare dziur ale to wszystko sie później połara :D. Zrobiłem lusterka no i takie testowe materiały..CO SADZICIE ?????
Napisano 19 Luty 200421 l O materiałach z wiadomych względów nie powinienem się wypowiadać, ale całość sprawia dobre wrażenie, więc jest chyba ok:]
Napisano 19 Luty 200421 l Autor Nie wiem co sie z tym forum dzieje, moze to cos u mnie. Na stronie głównej WIP np pisze ze ktos ostatniego posta napisał a jak wejde do tego tematu ostani post jest napisany przez kogos innego.... Znalazłem w necie drugą wersje Bronco no i mam problem ktróą wybrać.. Co wy o tym sadzicie zrobić 1. czy 2. ?? A moze dwie zrobie...
Napisano 19 Luty 200421 l Zrob dwie co bedziesz sobie zalowal :) W pierwszej tylko jakies magiczne pałąki musisz zrobic, na renderze postawisz je obok siebie i bedzie zajebiscie wygladac.........
Napisano 19 Luty 200421 l niema co rob obydwa :) obydwie wersje mi sie podobaja , hehe hehe jak bedziesz sie nudzil po zrobieniu tych dwoch wersji to mialbym mala prosbe zebys zrobil cos ala jakis wojskowy pojazd z Bronki :)
Napisano 19 Luty 200421 l Ja też uważam, żeby zrobić obydwie. Może to się robi nudnie, ale znowu zapytam następną osobe jakim sposobem robisz Forda??
Napisano 19 Luty 200421 l Autor Kryhas prawie każda część to EditPoly + MeshSmooth iteration na 2 . Update dopiero bedzie jutro. Mam nadzieje z nim pokazać skonczone pozdwozie.
Napisano 21 Luty 200421 l Autor Witam. Powoli praca nad tym modelem dobiega końca. Bede robił tylko jedną wersje ( ta która jest na renderach), ponieważ ta druga wymagała by robienia wnetrza, a wnętrza nie bedzie ( moze w następnym modelu). CZEKAM NA KOMENTARZE!!!!!!!! Mówcie co ewentualnie poprawic bo to juz prawie koniec......
Napisano 21 Luty 200421 l Ej... inespew nweź Ty sie zastanów. Zrobiłeś poządną karoserie i chcesz ją spie3%#^# brakiem wnętrza? :|