Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy kto mógł by mi wytłumaczyć różnice między wersjami Foundation, Essentials, Advanced? Głównie chodzi mi o to czego brak XSI Foundation. Jeśli to pytanie i odpowiedz już gdzieś padło to przepraszam że zaśmiecam i proszę tylko o linka.

Dzięki

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Robił ktoś ju z upgrade z FND do ESS? właśnie przyszła do mnie płytka z XSI 6.5 i nie wiem czy mam odinstalować foundation 6.02, zainstalowac na nowo Ess 6.5 a potem ściagnąć XSI 7 czy może nie instal

Napisano

z tego co mi wiadomo FND skończyło swój żywot i nie będzie można go już kupić :( natomiast dla posiadaczy jest bardzo fajny upgrade do najnowszego XSI Essentials v.7

Napisano

Mógłbyś jakiegoś linka podrzucić ? Bo ja właśnie myśle nad takim upgradem/updatem - a nic na ten temat jeszcze nie znalazłem.

Napisano

800euro * 3,27 = 2616zł - biorę :)

W poniedziałek postaram się dowiedzieć czegoś u źródła (no prawie :P ) - czyli napisze/zadzwonie do dystrybutora.

Edytowane przez streaker

Napisano
800euro * 3,27 = 2616zł - biorę :)

W poniedziałek postaram się dowiedzieć czegoś u źródła (no prawie :P ) - czyli napisze/zadzwonie do dystrybutora.

Ja też czekam na odpowiedź polskiego dystrybutora, porównajmy cenniki, może się to nam opłaci :) Chciałbym zamówić wersję Win 64 bit lub Dual Os 64 bit, nie wiem tylko czy w ogóle istnieje wersja 64 na Linuxa

Napisano

Mam takie info:

1. XSI Foundation Win (any version) to XSI Essentials Windows 32bit or 64bit v7.x - 630 euro netto

2. Foundation Win (any version) to XSI Essentials Windows 32bit or 64bit v7.x with 1 year of maintenance - 950 euro netto

3. Foundation Win (any version) to XSI Essentials Windows 32bit or 64bit v7.x with 2 years of maintenance - 1250 euro netto

4. XSI Foundation Win (any version) to XSI Advanced All OS 32bit v7.x - 1600 euro netto

5. XSI Foundation Win (any version) to XSI Advanced All OS 32bit v7.x with 1 year of maintenance - 2200 euro netto

6. XSI Foundation Win (any version) to XSI Advanced All OS 32bit v7.x with 2 years of maintenance - 2850 euro netto

Napisano

a w Japonii ten sam super upgrade z FND do ESS 7 with 1 year of maintenance to 3200 $ !!

Szok, myślałem że my w Europie mamy najgorzej ale taka cena to przegięcie.

Napisano

Chyba dziś dopiero cenniki dostali, bo dopiero wieczorem (po 19.00) dostałem odpowiedź z takim właśnie cennikiem. A jest jeszcze lepiej niż myślałem, biorąc pod uwagę mocny złoty szykuje się bardzo apetyczna oferta :)

Taki promocyjny cennik jak powyżej obowiązuje do 30 września.

Napisano

a dostałeś cenę za upgrade FND do Dual OS WIn/Linux Ess? bo ja nie, czyżby nie było tej wersji? All OS to tylko Advanced?

Napisano

No właśnie nie, dostałem litera w litere to samo co wcześniej napisałeś. Wnioskuje, że nie ma takiej opcji (choć jeszcze się dopytam) - szkoda, bo też się nad tym zastanawiałem.

Napisano

Mniej więcej coś jak subskrypcja autodesku - tj. dostajesz pełny support/pomoc techniczną ze strony softimage'a, tylko nie wiem, czy w to wchodzi (tak jak w autodesku) upgrade do nowszej wersji, i takie tam...

Napisano

No i dowiedziałem się w końcu. Wszystkie inne opcje poza wyżej wymienionymi nie są objęte promocją i mają ceny jak przy normalnym upgrade

Napisano

Levus, wchodzi w to też upgrade do wyższej wersji, inaczej nie miałoby to sensu - zwykłe upgrady związane z poprawkami do bugów są w standardowym suporcie, natomiast jeśli panowie z xsi zrobia jakaś nową wersję z nowymi bajerami to wtedy tylko wykupienie "maintenance" umożliwi bezpłatny upgrade

Napisano

witam, podłącze sie tu

to opis Essentials

XSI Essentials comes complete with all the tools artists need for a full scale 3D production - 3D modeling, animation, texturing, rendering, hair, cloth, dynamics and more.

XSI 7 Essentials comes with all new features including ICE.

a to opis ADV

XSI Advanced includes everything studios need to set up and run a creative animation facility. XSI Advanced includes everything in Essentials plus 5 XSI Batch rendering licenses and XSI Behaviour crowd simulation.

If you need a quick and easy way to set up a render farm with XSI, this is it.

Czy ktoś mogłby my wytłumaczyć to właśnie "5 XSI Batch rendering licenses and XSI Behaviour crowd simulation. " w praktyce?

Napisano

A co tu jest do tłumaczenia, w adv dostajesz 5 dodatkowych licencji rendera i narzędzie do symulacji tłumów (do scen bitewnych itp.)

Napisano
A co tu jest do tłumaczenia, w adv dostajesz 5 dodatkowych licencji rendera i narzędzie do symulacji tłumów (do scen bitewnych itp.)

wielkie dzięki, już wiem ocb

Napisano

Robił ktoś ju z upgrade z FND do ESS? właśnie przyszła do mnie płytka z XSI 6.5 i nie wiem czy mam odinstalować foundation 6.02, zainstalowac na nowo Ess 6.5 a potem ściagnąć XSI 7 czy może nie instalować 6.5 i od razu ściągnąć XSI 7 i zainstalować i próbować zarejestrowac przy użyciu klucza- mam wersję 6.5 z kluczem usb, XSI miał być bez wersji dongle, chyba że ktoś miał już dongle, wychodzi na to że ja mam :).

Napisano

Tzn. jak zrobiłeś ? Zamówiłeś miesiąc przed premierą i należy ci się darmowy upgrade ? W takim wypadku pisz na [email protected] - prawdopodobnie dostaniesz nowe pudełko, a do tego czasu tymczasowy klucz pozwalający na korzystanie z wersji ściągniętej z strony

Napisano

no zakupiłem przed premierą, dostałem v. 6.5 i dongle, ale płytka z XSI 7 nie przyjdzie, tylko download, można tez ściągnąć The Artist's Guide to XSI 7, polecam.

Pisałem do suportu ale chyba mają tam teraz niezły sajgon bo odpowiedzi są zwięzłe i krótkie :)

Wysłałem request code z formularza na stronie xsi i czekam od piątku, jutro zacznę się niepokoić jak nie przyjdzie mój klucz :)