Gradir Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Witam. To jest moj drugi post i pierwsza zamieszczona tutaj praca, wiec mozliwe ze cos schrzanie. Do rzeczy: Modeluje i renderuje w Blenderze (teraz czesciowo zintegrowanym z Yafrayem). Czasu brakuje, ubolewam na brak tabletu, choc moze wkrotce sobie kupie :) Hym, co jeszcze.. Nic, czekam na komentarze i rady :)
chveti Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 ta metalowa\"płachta \" troche wyglada jak sukienka. moze zmniejsz to troche. a reszta jest spoko
Archangel Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 hehe te raczki takie z lekka kikutowate :D dolna czesc zbroii za dluga....
Batou Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Gradir : Twój avatar jest za duży. Największy, jaki możesz umieścić to 100 na 100 pikseli. Zapoznaj się lepiej z regulaminem i popraw go.
Gradir Napisano 9 Luty 2004 Autor Napisano 9 Luty 2004 Ok, dzieki Batou, juz zmienilem avatara. Co do straznika - staram sie poprawic problemy z proporcja bo to nie jest karzel :P
Gradir Napisano 11 Luty 2004 Autor Napisano 11 Luty 2004 Poprawilem proporcje, prawie zrobilem rece... Jeszcze pare poprawek i trza by sie zabrac do animacji :) A co poprawic?
kru Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 texy sa za bardzo blyszczace - czubki butow lsnia sie jak psu jaja - tyo jakis skinhead jest? wogole te buty jakeis ahistoryczne sa - wygladaja jak martensy proporcje lepsze ale to jeszcze nie to - za male dlonie i ramiona (dodatkowo efekt poglebiaja gigantyczne nalokietniki) poloz sobie reke na udzie i porownaj proporcje a potem spojrz na twoj model najajecznik mnie rozczulil - hej wtedy jecze nie bylo sterydow!!! no - na razie tyle ps. podziwiam za samozaparcie i prace w blenderze!
Gradir Napisano 11 Luty 2004 Autor Napisano 11 Luty 2004 No wiec co do rak, dodam tam jeszcze jakies skorzane ubranko pod plyte, bo sa tam miejsca odsloniete, co powinno pogrubic jakos tam reke czy cos :P Zabieram sie do pracy w takim razie. ps skad wiesz ze nie bylo sterydow? :)
Krzysiek Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 Kru dobrze pisze. Ogolnie to od pasa w dol by pasowalo poprawic. ;) Pracuj dalej, bedzie dobrze. Pozdrowienia
Pussik Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 Nie widze zgięć w kolanach. Ciekawe jak animujesz mu nogi. :> Czy oba buty są takie same? o.O Rozumiem, że to średniowiecze, ale szewc był wtedy jednym z najpopularniejszych zawodow.
Archangel Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 koniecznie powieksz mu dlonie bo te wygladaja jak u niemowlaka a szanujacy sie sredniowieczny rycerz powinien objac palcami przecietnego czlowieka w pasie ;) :D nogi wygladaja jak 2 drewniane pale....a i jeszcze jedno to jeden z tych duza klatka maly ptaszek ?? [lol2]
Gość User190 Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 Hmm.. no a ja do tej pory myślałem, że blnderem można tylko boxy robić :P Nieźle jak na ten soft!!
darkelf Napisano 12 Luty 2004 Napisano 12 Luty 2004 heh fajne nawet, jak na poczatki mi sie podoba :)
giorgione Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 Materiał zbroji jest przepiękny - a jeśli chodzi o zbroję to buty troszkę smiesznie wyglądaja - jakby kłuca sie z reszta:) (ale to tylko moje zdanie) Pozdr Giorgione
Bacry Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 W średniowieczu to chyba właśnie oba byty (prawy i lewy) były identyczne. Reszta jak wyżej. Buty troszkę klaunowate.
MeG Napisano 18 Luty 2004 Napisano 18 Luty 2004 ladne podoba mi sie i to bardzo jedynie co razi to buciory :/ powieksz dlonie model ciekawy i piekny material na zbroii brawo !!
Gradir Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 Witam ponownie po dlugiej przerwie... Zrobilem i zrigowalem szkielet do animacji, ta peleryna i reszta dodana na szybko dla picu :)
kozioo Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Ciemność widzę:] Zarzuć czymś jaśniejszym troszke, bo teraz to nic oprocz kilku ciemnych plam nie da sie zauwarzyć.
Gradir Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 To zwieksz jasnosc monitora :) Ale moge zapodac jakis jasniejszy render.. hmm np to
zombo master Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 zapowiada si e nizźle. Al e dopracuj mieczyk bo wygląda płasko
Paul_PL Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Aha..ten ostatni render wygląda super- ma swój klimat!Gdybyś go tylko obrycił troszkę w (jego) lewo ,tak by był ustaiony bardziej w strone widza i dał tło to było by już naprawdę odlotowo-moim zdaniem:>
Chris Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Ja mam dość jasny monitor, i najbardziej mi sie podoba render przedostatni... Taki rysunkowy wyszedł :D
mkk3a Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 faktycznie niezły ostatni render bardzo mi sie podoba, przynajmniej naturalnie wygląda czego nie można powiedzieć o manekinie na początku :) fajne niebo i to żółtawo-pomaranczowe oświetlenie
kozioo Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Wydaje mi się ze mam dobrze ustawiony monitor... Ale sam model fajny, tylko wygląda na strasznie zardzewiałego - tak miało być? Tak zardzewiała zbroja, to raczej by nie chroniła przed niczym opróc komarów;)
Gradir Napisano 21 Październik 2004 Autor Napisano 21 Październik 2004 Witam. Odgrzałem starego strażnika... Wrzucam więc parę starych renderów i dwa nowe... A do animacji mi się nie spieszy jakoś...
Salvator Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 te rendery jadą stęchlizną lat 90' :D okropne oświetlenie i kiepskie materiały... popracuj troszkę nad tym, bo model niezły.
Predator Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 jak dlamnie ciemno za ciemno , jak nad tym popracujesz mysle ze uzyskasz satysfakcjonujacy efekt.
Gradir Napisano 21 Październik 2004 Autor Napisano 21 Październik 2004 Ano fakt, że rendery są jakie są ;) Jakoś się zbytnio nie przykładałem do nich, może jak będę miał czas i chęć to się pobawie w światło, choć mi to narazie zbędne, bo nie mam zamiaru z tego sceny ni obrazka robić. Nad materiałami spróbuję popracować, ale co zmienić?
Rekomendowane odpowiedzi