Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

To jest moj drugi post i pierwsza zamieszczona tutaj praca, wiec mozliwe ze cos schrzanie.

Do rzeczy: Modeluje i renderuje w Blenderze (teraz czesciowo zintegrowanym z Yafrayem).

Czasu brakuje, ubolewam na brak tabletu, choc moze wkrotce sobie kupie :)

Hym, co jeszcze.. Nic, czekam na komentarze i rady :)

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ta metalowa\"płachta \" troche wyglada jak sukienka.

moze zmniejsz to troche. a reszta jest spoko

Napisano

Gradir : Twój avatar jest za duży. Największy, jaki możesz umieścić to 100 na 100 pikseli. Zapoznaj się lepiej z regulaminem i popraw go.

Napisano
  • Autor

Ok, dzieki Batou, juz zmienilem avatara.

Co do straznika - staram sie poprawic problemy z proporcja bo to nie jest karzel :P

Napisano
  • Autor

Poprawilem proporcje, prawie zrobilem rece... Jeszcze pare poprawek i trza by sie zabrac do animacji :) A co poprawic?

Napisano

texy sa za bardzo blyszczace - czubki butow lsnia sie jak psu jaja - tyo jakis skinhead jest?

wogole te buty jakeis ahistoryczne sa - wygladaja jak martensy

proporcje lepsze ale to jeszcze nie to - za male dlonie i ramiona (dodatkowo efekt poglebiaja gigantyczne nalokietniki) poloz sobie reke na udzie i porownaj proporcje a potem spojrz na twoj model

najajecznik mnie rozczulil - hej wtedy jecze nie bylo sterydow!!!

no - na razie tyle

ps. podziwiam za samozaparcie i prace w blenderze!

Napisano
  • Autor

No wiec co do rak, dodam tam jeszcze jakies skorzane ubranko pod plyte, bo sa tam miejsca odsloniete, co powinno pogrubic jakos tam reke czy cos :P

Zabieram sie do pracy w takim razie.

ps skad wiesz ze nie bylo sterydow? :)

Napisano

Kru dobrze pisze. Ogolnie to od pasa w dol by pasowalo poprawic. ;)

Pracuj dalej, bedzie dobrze.

Pozdrowienia

Napisano

Nie widze zgięć w kolanach. Ciekawe jak animujesz mu nogi. :>

Czy oba buty są takie same? o.O

Rozumiem, że to średniowiecze, ale szewc był wtedy jednym z najpopularniejszych zawodow.

Napisano

koniecznie powieksz mu dlonie bo te wygladaja jak u niemowlaka a szanujacy sie sredniowieczny rycerz powinien objac palcami przecietnego czlowieka w pasie ;) :D nogi wygladaja jak 2 drewniane pale....a i jeszcze jedno to jeden z tych duza klatka maly ptaszek ?? [lol2]

Napisano

Hmm.. no a ja do tej pory myślałem, że blnderem można tylko boxy robić :P Nieźle jak na ten soft!!

Napisano

Materiał zbroji jest przepiękny - a jeśli chodzi o zbroję to buty troszkę smiesznie wyglądaja - jakby kłuca sie z reszta:) (ale to tylko moje zdanie)

Pozdr

Giorgione

Napisano

ladne podoba mi sie i to bardzo jedynie co razi to buciory :/ powieksz dlonie model ciekawy i piekny material na zbroii brawo !!

Napisano
  • Autor

Witam ponownie po dlugiej przerwie...

Zrobilem i zrigowalem szkielet do animacji, ta peleryna i reszta dodana na szybko dla picu :)

Napisano

Ciemność widzę:] Zarzuć czymś jaśniejszym troszke, bo teraz to nic oprocz kilku ciemnych plam nie da sie zauwarzyć.

Napisano
  • Autor

To zwieksz jasnosc monitora :) Ale moge zapodac jakis jasniejszy render.. hmm np to

Napisano

Aha..ten ostatni render wygląda super- ma swój klimat!Gdybyś go tylko obrycił troszkę w (jego) lewo ,tak by był ustaiony bardziej w strone widza i dał tło to było by już naprawdę odlotowo-moim zdaniem:>

Napisano

Ja mam dość jasny monitor, i najbardziej mi sie podoba render przedostatni... Taki rysunkowy wyszedł :D

Napisano

faktycznie niezły

ostatni render bardzo mi sie podoba, przynajmniej naturalnie wygląda czego nie można powiedzieć o manekinie na początku :)

fajne niebo i to żółtawo-pomaranczowe oświetlenie

Napisano

Wydaje mi się ze mam dobrze ustawiony monitor... Ale sam model fajny, tylko wygląda na strasznie zardzewiałego - tak miało być? Tak zardzewiała zbroja, to raczej by nie chroniła przed niczym opróc komarów;)

Napisano
  • Autor

Witam.

Odgrzałem starego strażnika... Wrzucam więc parę starych renderów i dwa nowe... A do animacji mi się nie spieszy jakoś...

Napisano

te rendery jadą stęchlizną lat 90' :D

okropne oświetlenie i kiepskie materiały... popracuj troszkę nad tym, bo model niezły.

Napisano

jak dlamnie ciemno za ciemno , jak nad tym popracujesz mysle ze uzyskasz satysfakcjonujacy efekt.

Napisano
  • Autor

Ano fakt, że rendery są jakie są ;) Jakoś się zbytnio nie przykładałem do nich, może jak będę miał czas i chęć to się pobawie w światło, choć mi to narazie zbędne, bo nie mam zamiaru z tego sceny ni obrazka robić. Nad materiałami spróbuję popracować, ale co zmienić?