Gość Grievous Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 (edytowane) An alien shoots in fury at the damaged TV with his Plasma gun. Unfortunately, his neighbor was just behind the wall... Only his shoes survived (opis po angielsku, gdyż tak każe regulamin) - dołączam prymitywny koncept narysowany w paincie:D : Polska wersja językowa: Kosmita w furii spowodowanej awarią swego telewizora, strzela w niego ze swojego działka plazmowego. Niestety, okazuje się że tuż za ścianą był jego sąsiad:) Przetrwały tylko buty... Edytowane 26 Lipiec 2008 przez Grievous Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Oto pierwszy wstepny render siatki wytopionej "jopy" w scianie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Nie widze specjalnego zainteresowania tematem, ale będe kontynuował pracę bez względu na wszystko:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 całkiem fajny pomysł z tym alienem ;) a nie tylko ludzie i ludzie z tymi telewizorami już wszystko robią :D a przecież alien też człowiek :D sądząc po avatarze to w takich klikamtach "siedzisz" :) powodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Jedziesz dalej fajnie się zapowiada :) Tylko nie pisz 3 post pod postem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Fajny pomysł ale przed tą dziurą w ścianie postaw jeszcze resztki telewizora też z dziurą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 postawie, ale na rysunku o nim zapomnialem, i nie chcialo mi sie od nowa rysowac... ale będzie, w końcu o ten nieszczęsny telewizor głównie chodzi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Dobra, tyle tego... wrzucam co zdążyłem zrobić pod względem działka dziurotwórcy i ide spać:D hehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 (wiem 3 posty pod postem, ale co mam zrobic jak tylko ja je tu pisze?)...:P koncept "TValiena". Ostateczna wersja jednak nie będzie chyba tak szczegółowa, mój komputer odmawia współpracy przy takiej ilości poligonów (głowa ma prawie pół miliona trisów). Będe miał poważny problem z porządnym wykonaniem tej postaci...: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Dosyc ladnie, dziwne ze malo osob pisze. Glowa troche za obla. Powodzonka zycze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 (edytowane) Nikogo to nie interere zapewno, ale oto siatka na poziomie WIP plasma guna, z nalozonymi kolorkami i lekkim reflectem...: Rendering narazie taki sobie, tylna czesc guna w trakcie pracy (siatka) A! i Kr3tz, co to znaczy że głowa troche za "obla" :D:P Edytowane 17 Lipiec 2008 przez Grievous Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Nikogo to nie interere zapewno, ale oto siatka na poziomie WIP plasma guna, z nalozonymi kolorkami i lekkim reflectem...: Nie płakaj, że nikt nie pisze, tylko działaj :P nie ma na razie co oceniać :P A! i Kr3tz, co to znaczy że głowa troche za "obla" :D:P http://www.sjp.pl/co/ob%B3y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheCapo Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Grievous ja mam tak samo:) Też nikt na mój post nie piszę ale robię dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 spoko, co do tego "obły" to z polskiego nigdy za dobry nie bylem... hahaha:P Nie pekam, tylko zwracam uwage na zaistniałą sytuacje. Jak pisałem już, nie odpuszcze choćby nie wiem co... Skończe tą prace:D (Choć wielu konkurentom skillem do piet nie dorastam). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 jest co oceniać... jest.. tylko tak szybko piszesz że nikt nie nadąża.. fajny pomysł, trzymam kciuki... alien będzie nagi..? co oglądał..? jadł coś podczas oglądania..? jak wygląda jego mieszkanie..? są jakieś kosmiczne gadżety jeszcze.? czy mieszka sam czy z żoną alienową..? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 A przyznam nad żoną alienową myślałem, aby ją umieścić po prawo w tle z przerażoną miną... mieszkanie będzie (prawdopodobnie) zardzewiałym podziemiem kosmicznej "kamienicy", ponura sceneria gdzie alien gbur siedzi z z puszką piwa Zdzichu o 14% vol zubożonego uranu i ogląda(ł) powiedzmy mecz w piłkę kraterową, na żywo z mistrzostw Drogi Mlecznej na Marsie...:D... heh Sceneria powstaje, ale narazie nie chce jej zdradzac;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Dorzucam lewitujący magnetyczny stolik, głównego bohatera noszącego brzemie tytułowego telewizora na swych barkach. Siatka: No i render (bez tekstur narazie wszystko, to zostawiam sobie na koniec): Dojdzie jeszcze pare szczegółów powierzchni i detali w mechanizmie lewitacyjnym... ale conajmniej tak to będzie wyglądać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Dobra - krótka piłka z mojej strony: TADAM!;): I to by było na tyle dziś, jutro biere sie za aliena od nowa, bo tamten został zdyskwalifikowany:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzyQ Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Nalepka pozamiatała! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Zgadzam się z przedmówcą xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Eno, wy macie stolik ocenić, a nie Pierdonke:D:D:D hehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberto257 Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Idziesz jak burza:) nalepka - jak wyżej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Dzięki... staram sie jak moge:) Myśle nad wymodelowaniem zamiast naklejki blaszki połyskującej, dokręconej śrubkami... Będzie sie bardziej wyróżniać i lepiej wyglądać (tak mi sie zdaje...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Co wam powiem to wam powiem ale wam powiem: Taky alien, to byle czego pić nie bedzie;p a więc: W obrazku nr.3 Napis zasłoniony odblaskiem od Vray light'a to "Nigdy nie...". Wie ktoś jak to wyłączyć żeby V-ray light sie nie wyświetlał na renderingu jako świecąca płaszczyzna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 zaznacz invisible w modify Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 hehe fajne piwko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberto257 Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Nie no ten browarek to zrobiłeś całkiem całkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Pewnie duzo refek ma :) Grievous skoro taki smakosz to moze w butelce? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Wiesz co chcialem zrobić w szklance, ale po pierwsze bylo by to mało "chamskie" jak na kosmicznego gbura (chce zrobić chmary pogniecionych puszek rozrzuconych po podłodze), a po drugie mam cienki komputer i refrakcje i caustic w Vrayu mi srednio trawi:P A zrobiłbym je żeby realistycznie wyglądało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Ok. Zaczątki "miejsca zbrodni";p. Po prawo otwór w scianie (planowane "okno" z którego będzie widać skrawek skalnej powierzchni planety i baner z reklamą mistrzostw, oglądanych w telewizorze przez naszego bohatera). W dziurce chwilowo skasowałem ten wytopiony materiał, zrobie go od nowa... W wersji ostatecznej będzie wyglądać to wszystko mniej przytulnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Ok, update, dodałem do scenki troche detali. Conajmniej tak to będzie wyglądać (pod względem modeli). Zabieram sie teraz za paskude, potem zrobie tu jeszcze powierzchnie planety (za oknem), ten wytopiony materiał w ścianie i zabiore sie za mapowanie. Na końcu zrobie i zmerguje infrastrukture itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Narzekałeś, a Twój temat jest w czołówce jeśli chodzi o odpowiedzi :P Model coraz lepszy, lokacja bardzo ładnie się prezentuje, tylko te pionowe rury nie za bardzo wchodzą w ziemię, że wywal tą kratkę pod nimi i puść je dalej, albo daj jakaś skrzyneczkę, w którą będą wchodzić :D PRzydałoby się też coś nad oknem i na pierwszym planie, może coś z sufitu, może jakaś skrzyneczka w prawym rogu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Narzekałeś, a Twój temat jest w czołówce jeśli chodzi o odpowiedzi :P Heh. 3/4tych odpowiedzi to moje posty:D:D:D:D nie no spoko, daje rady, od Pierdonki sie rozkręciło troche:P Wezme pod uwage uwagi, te rury to sie domyslalem w sumie że ktoś sie ich doczepi...:) pozdro A! i prrszalony, na pierwszym planie będzie jeszcze infrastruktura, którą tworze w osobnych plikach, żeby mi nie brakło slotów w edytorze materiałów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Dobra, pan alien dorwal pilke do metalu i problem rur zostal rozwiazany w ten sposob: :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Ok. po krotkiej przerwie w pracach z powodow roznistych, zamieszczam maly tescik kolorystyczno - klimatowy sceny:P coby nie zaginal temat na pincetnej stronie gdzies hen...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzyQ Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Jak dla mnie kolory przyjemne. Gdyby sie czepiać, to ściana która jest przetopiona to chyba jest z cementu, a wtedy powinny wystawać resztki zbrojenia, a nie deski, czy co to tam jest. Jeszcze widać prześwity na krawędzi tych kratek w podłodze, zabudowałbym ich boki, żeby się lepiej wpasowały w płytki. Ale te sprawy to chyba kwestia gustu. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Sciana jest metalowa, a to co wystaje to nie deski, tylko niedomodelowane i nieoteksturowane elementy stelażu (zwylke boxy narazie) na którym sie trzymają dwa stalowe platy sciany (sa dwie warstwy jak widac)... Kwestia wykonczenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi