Napisano 15 Lipiec 200816 l Cześć, kolejne cukierki. Nic specjalnego, fabryczna masówka. Pozdrawiam, SWRSC
Napisano 15 Lipiec 200816 l Ja mam wrażenie jakby budynki były zbyt czyste w porównaniu z otoczeniem.
Napisano 15 Lipiec 200816 l Masz racje , ale pierwsze co to wzrok jest przyciągany przez tą biała farbę.Nie mówię że praca jest brzydka , ponieważ jest bardzo ładna ale czegoś mi tu brakuje...może właśnie trochę brudu.Aha , i według mnie chodnik na 1 renderze jest zbyt równy :)
Napisano 15 Lipiec 200816 l Autor wiesz, zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Ale to deweloperka - musi być czyściutko, cukierkowo i w ogóle utopia. Takie wymogi.
Napisano 15 Lipiec 200816 l Autor spoko. Twoj komentarz jest jak najbardziej konstruktywny - przy tworzeniu eksteriora hobbystycznie na pewno warto brać. takie rzeczy pod uwagę.
Napisano 15 Lipiec 200816 l Jak ma byc cukierkowo to jest...jakie chcieli takie dostaną. Osobiscie dałbym mniej przepalone niebo, i zmienil material lisci na prostokątnych chaszczach. Kaczany są cudowne:D
Napisano 16 Lipiec 200816 l drewno któryś raz z kolei daje ciała. Na trzecim obrazku w odbiciach szyby wiać jak kończy się świat :D Strasznie ciemno w środku.
Napisano 16 Lipiec 200816 l drewno i trawa mi sie nie podobają, reszta bardzo ładnie. żywopłot tez jakiś plastikowy:)
Napisano 16 Lipiec 200816 l eee tam sie konczy-poprostu to bezkresne pustkowie gdzies kolo Krakowa -teraz takich miejsc jest mase:P-genialnie musi to wygladac przy zachodzie slonca- a powaznie widze ze calkiem calkiem odbicia w szybach wyszly stad pytanko do autora jak udalo Ci sie uzyskac taki efekt.Bo sposobow przerobilem juz mase a zaden nie jest doskonaly
Napisano 16 Lipiec 200816 l ogólnie ok poza tym co napisali przedmówcy p.s. przeszedłeś na oświetlanie directem ?
Napisano 16 Lipiec 200816 l Jak dla mnie to praca spoko.Myślę ,że deweloper zadowolony.Podoba mi się zielenina :D pzdr.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor co mi tam drewno, takie wstawiają, też dla mnie jest ble. szyby to zwykły vRayMtl z fresnellem oświetlenie to default sun&sky. Jeszcze raz zaznaczam, że to masówka która powstaje w kilka godzin, najczęściej w opraciu o zlepek scen. Klient mało wymagający.
Napisano 16 Lipiec 200816 l zwiększyłbym size dla suna żeby krawędzie cieni trochę rozmyć, tak na mój gust
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor zwiększyłbym size dla suna żeby krawędzie cieni trochę rozmyć, tak na mój gust nooo to dobre by było. Ostatnio spodobały mi się np. interiory z dużym size gdzie slonce wpada przez okno dajać cienie od liści drzew. Miód.
Napisano 16 Lipiec 200816 l co mi tam drewno, takie wstawiają, też dla mnie jest ble. Jeszcze raz zaznaczam, że to masówka która powstaje w kilka godzin, najczęściej w opraciu o zlepek scen. Klient mało wymagający. Mimo tego dajesz to do Galeria 3D (Finished Works 3D)? Edytowane 16 Lipiec 200816 l przez Lis
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor a daje - każdy rodzaj pracy, czy for fun, czy komercyjny masowy/przyłożony chyba dozwolony? W sumie bardziej sie nadaje do speeda.
Napisano 16 Lipiec 200816 l te buro-czerwone krzaki na coś bardziej spokojnego bym zamienił. wiem jak głupio robi się coś do czego nie możesz się przyłożyć bo klient mówi: panie na jutro da pan rade ?... terminy w tej pracy to istny szał. jak to powstało w jeden roboczo-dzień to wielki szacun. siwy ma rację, rozmyte cienie zrobiły by sporo dobrego. leżaki i te wychodki z tyłu domu lewitują jakoś dziwnie.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Mi szkoda tylko, że się potencjał i talent rozdrabnia na takie mydełka. Przy takim wrsztacie to aż boli, że takie smutne coś powstaje. Rozumiem komercja, terminy, developerzy...itp, ale szkoda.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor ale co w tych wiz. jest tak naprawdę złego biorąc pod uwage że to komercha? Na tym forum często tak jest, że na ocenę BARDZO wpływa przedstawiana architektura a nie render. Neiraa - miłe słowa, ale co zrobisz...taka praca.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Święta racja z tym projektem o czym nie każdy sobie z tego zdaje sprawę. Tu niestety bajka o brzydkim kaczątku rzadko kiedy działa;) Po prostu jak ktoś zaprojektuje żyto to ma to, co chciał nie? :)
Napisano 17 Lipiec 200816 l jest wporzadku..projekt zapłacony-projekt zaliczony:) zdaje sie ze kiedys to samo ptactwo googlowe latało na moich obrazkach:) pzdr
Napisano 17 Lipiec 200816 l hmm nie podoba się niektórym czysta ściana weź może domaluj graffiti :D a tak serio myślę ze projekt do zapłaty powinien być czysty.
Napisano 17 Lipiec 200816 l Jak dla mnie średnio to wygląda i nie wiem czym tu się niektórzy zachwycają, co z tego że klient zaakceptował i zapłacił, to chyba nie jest powód do wychwalania pracy. Oczywiście mógłbym wziąć pod uwagę to że zostało to zrobione w 3h i pochwalić że tak szybko i ladnie, ale chyba nie o to w galerii 3d chodzi żeby coś oceniać pod kątem czasu wykonania / pod kątem tego jak się klientowi podobało i ile zapłacił itp. przepraszam i już wychodze
Napisano 19 Lipiec 200816 l pecet mowi ze to srednio wyglada? hmmm sredniawka... hmmm to jestem ciekaw gdzie ja sie znajduje :/ buuuuubuuu fajna praca. mi sie podoba. jest poziom wysoki, tak trrzymac. chialbym tak srednio umiec robic wizki :/ pozdrawiam
Napisano 20 Lipiec 200816 l seba, a gdzie jest to drewno co ci sie nie podoba? swierszczu... kaczki są, czyli wszystko gra :D
Napisano 20 Lipiec 200816 l wiesz, zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Ale to deweloperka - musi być czyściutko, cukierkowo i w ogóle utopia. Takie wymogi. true true... przepis na idealna "kiczi-wizke" pod klienta: -niebo-R:0 G:0 B:255 -trawa-R:0 G:255 B:0 -ludzie- duzo i plasko w psp (plaszczaki rulez!!) -ostrosc- min 2x sharpen voila ;P Zgrywam sie, ale w sumie to taki obrazek musi bic z billbordu z promienia kilometra powodujac ciezkie korki na drogach, by jego rola sie spelnila ;) Ale mimo wszystko Twoje "masowo-developerskie" wizki i tak sa fajne i maja swoj poziom. pozdrawiam Swierszczu:*
Napisano 20 Lipiec 200816 l wizka jakich wiele teraz jest, niczym się nie wyróżnia z tłumu, czyli czysto i sporo zielonego, ale jednak po pracach w twoim wykonaniu można by się spodziewać więcej,
Napisano 21 Lipiec 200816 l Autor ale jednak po pracach w twoim wykonaniu można by się spodziewać więcej, - ptaki są - karawan jest - "potrafisz lepiej" też jest Dynia - dopelniles tradycji :) dzięki wszystkim za komentarze, część z nich bardzo pomocna przy realizowaniu wiz "for fun". Dyskusja na temat tego typu prac też bardzo przydatna - dla tych którzy zaczynaja siedzieć w temacie. pozdr.
Napisano 21 Lipiec 200816 l co do ptaków, robią świetne wrażenie na klientach :] strasznie im się podobają. A co do pracy, to poprawna komercyjna wizualizacja, nic dodać nic ująć. Jakoś bardzo doświadczony może nie jestem, ale najczęściej to co podoba się nam nie podoba się klientowi ;] Tyle ode mnie pozdr.