Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tytulem wstepu: zgodnie z ostatnio panujaca moda nie jest to moja pierwsz praca ani tez nie jestem poczatkujacy ;) Jest to natomiast moja pierwsza scenka, ktora nie zostala zrenderowana do przyslowiowej szuflady ale wystawina na publiczna krytyke :D Prace nad nia zaczalem (ehhh kiedy to bylo:) jakis rok temu i tak ostatnio postanowilem ja dokonczyc w przerwie od mojego Abramsa....

zegarek.jpg

mam nadzieje ze sie wam spodoba :)

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

myslalem czy by go troche kontrastem nie podjechac ale zrezygnowalem.......oczywiscie to jest kwestia gustu.....przemysle czy jeszcze troche tego nie przyciemnic w PS (pewnie tak zrobie).....wiekszy glow i niebieskawe barwy odpadaja bo mi sie poprostu nie podobaja (cyferblat wyglada jakby sie sweicil) po drugie to moja praca i nie chce kopiowac niczyjej tworczosci ....tak czy inaczej rewolucyjnych zmian nie bedzie to galeria Finished Works a nie WIP....

P.S. rysy probowalem ale za dobrze sie nie prezentowaly....

Napisano

i prosze ostateczna wersja przyciemniona i z poprawionym kontrastem. Nie moge juz na ten zegarek patrzec a patrzac na opinie i tak nie ma to sensu poprostu to chyb lekki nie wypal na szczescie moja szuflada wszystko przyjmie :D wiecej zmian nie bedzie i to nie dlatego ze ne chce sie uczyc na bledach ale po prostu nie mam czasu a render trwa cholernie dlugo .... prosze o jak najwiecej komentarzy i ocen przede wszystkim tego co ja stworzylem bo dzieki temu moze w przyszlosci bede madrzejszy....

zegarek2.jpg

Napisano

Dobra robota!

Ale jeszcze kilka malych szczegolow brakuje do perfekcji :)

W photoshopie poprawilbym podloze tak bynie odbijala sie w niej mapa hdri (czy to co tam jest) ale tylko sam zegarek.

Minimalna poprawka pokretla, wyszlo jakos nienauralnie ciemne ze slabszymi refleksami niz reszta.

Ogolnie super.

ps. w ramach wprawy do komercji moglbys jeszcze pobawic sie w kadr pionowy, przewazajacy w calostronnicowych reklamach dobrych zegarkow.

Napisano

bardzo ladna pracka, bez rewelacji ale wykonanie jest takie ze chce sie popatrzec. druga wersja duuuzo lepsza od pierwszej.

przychylam sie do zmiany bokow bransolety.

a i jeszcze jeden BIG BUG a mianowicie wskazywana data jest nie prawdziwa [lol2]

p.s. napisz jak zrobiles odbicie tzn. takie rozmyte bo zwykle to umiem :D

Napisano

Ogolne dzieki za komenty [piwo] !!

akdsn - tak to mapa hdri ale chyba tak zostawie to odbica bo tak calkiem szaro to tez nie najlepiej wygladalo, niestety pokretlo wyszlo za ciemne i sam to zauwazylem co do kadru pionowego to rewelacyjny pomysl mysle ze pomusle kiedys o takiej mini reklamce :D

t0m3k - zmiana boku branzolety chyba kiedys zostanie zrobiona :) co do daty to na czesc mojej dziewczyny !!

Co do tego odbicia to Brazilowski Basic Mtl z mapa Falloff jako Reflect (30) i Noise jako Bump (8) i to wzsystko !!

Jeszce raz dzieki i czekam na nastepne :D

Napisano

Czyzby to juz wszystkie komentarze ?? napiszcie cos jeszcze ludziska :D Napisze Wam w tajemnicy :P ze pracuje nad jeszce jedna wersja i moze wrzuce w najblizszym casie renderek ;)

Napisano

Mi się bardzo podoba Twój zegarek...

Może nie jest to 100%, ale co z tego...;)

Chyba też zacznę robic jakieś mniejsze projekty...Ciągle robię jakieś duże sceny..i albo ich nie kończę, albo jestem w trakcie ich tworzenia...:| Siędzę nad Maxem już od 2 lat (jak się nie mylę :?), a dalej nie mam czym się \"pochwalić\" :(

Pozdr

Napisano

Kawał dobrej roboty.... widać że masz niezły warsztat. Podoba mi się. O poziomie pracy przy tak dużym zblizeniu często decydują detale... to może miejscami trochę ich zabrakło, tak jak z tymi nieszczęsnymi bokami bransolety, czy rysami których nie ma...

ogólnie pracka jest jak najbardziej na poziomie. Gratuluję!

Napisano

Falcrum & Kris_R ogromne dzieki :D [piwo] ja sam podzielam wasze opinie i wiem ze to jeszcze nie 100% ale bede sie staral aby nastepnym razem bylo :) Mam nadzieje ze macie jeszcze cos do powiedzenia na temat tej pracy !!

Pozdrawiam

Archangel

Napisano

hmm ... bardzo ladna praca ... nie wiem o co wam chodzi ... bok bransolety ? hmm ... oprocz tego ze orginal ma nie widoczne praktycznie golym okiem szparki (gora i dol) to wyglada identycznie :)

ps .. co tak dlugo trwa w tym renderze :) ?

sam robilem 360 spin do .avi-ka swojego zegarka ... w sumie podobny ... ale twoj ladniej wyglada przez te zlote elementy :) jeszcze na starym kompie ... i ... hmm ... z tego co pamietam to starczyla jedna nocka na to ;))

pozdrawiam ... jest naprawde ladnie....

Napisano

1

Mam zegarek podbny, tzn branzoleta podobna,- na bokach tych segmentów są jeszcze takie cięcia - to są takie kluczyki i to wszystko na wcisk wchdzi...przypatrz się dokładnie jak u kogos zobaczysz. Te boki u Cibie są nienaturalne i sbyt sterylny obraz zegarka to tworzy...

2

zrób mape na odbicia która symulowalaby pewne zabrudzenia, matowości , odciski palców - jeżeli oczywiście zależy Ci na realiźmie.

powodzenia, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności