Napisano 25 Lipiec 200816 l A co to jest? mianowicie wypasiony silnik do proceduralnego (nomen-omen) generowania całych miast... Już dawno krążyły fajne filmiki między innymi na youtubie prezentujące fantastyczne możliwości tego softu - naprawdę robi wrażenie. Nawet nosiłem się z zamiarem kupienia tego cuda, niestety wrażenie robi też cena, dla przeciętnego freelancera raczej zaporowa. Prawie $7000 bez waty... link tu: http://www.procedural.com/
Napisano 25 Lipiec 200816 l Przeciętnemu freelancerowi raczej takie coś jest zbędne.. Dokładnie - przeciętny freelancer nie modeluje wielkich miast na potrzeby superproducji z Hollywood.
Napisano 25 Lipiec 200816 l nom całkiem fajne! :) jakoś ostatnio tych city generatorów się narobiło :) w XSI7 bodaj jeden, plugin do majki CyGen ale jeszcze nie wydany, a teraz cityengine który wygląda najlepiej ale ma mały mankament ale nie pamiętam już jaki :D
Napisano 26 Lipiec 200816 l Właśnie coś takiego mi się marzy zrobić. Nawet zacząłem (może nie takiej wielkości) ale tworzenie tego ręcznie zajmie mi wieki. No po prostu cudo.
Napisano 26 Lipiec 200816 l Dobra sprawa ale zgadzam się z Levusem i Piotrkiem . Pozatym za takie pieniądze czy warto? Przecież to około 20000 tys zł
Napisano 26 Lipiec 200816 l Na dziś jakieś 17 899zł ;) Ale jeśli na produkcję filmu idą miliony to niecałe 7tys $ to chyba żaden wydatek :)