Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak btw, to bardziej do tygryskow w UK, ale nie tylko. Dzisiaj wlasnie dostalismy w firmie numer 3DWorld, jest w nim 60 dniowa wersja XSI + jakies wstepne tutki od Digital Tutors. Jeszcze nie sprawdzalem, czekam na weekend ^^

Dzieki za newsa Gordy.

Napisano

A ja sie borykam ze zleceniem i co teraz..? 30 dniowy delay? :(

WIELKIE DZIEKI za linka - gdyby nie Ty to bym to... jutro zassal ;)

Napisano

Na razie zasysam ale licencja ulegla zmianie wiec nie sadze by jakkolwiek wplywala na ta stara.

Napisano

Z tego co zauważyłem - katalog spm jest nadpisywany. Nie odważyłem się testować na normalnym systemie, ale na virtualu zarzuciłem triala 6, potem triala 7 i 6 już nie wstał.

Napisano

No to dojpa. Coz za "wspaniale" rozwiazanie jesli nie moge sprawdzic nowej wersji nie psujac sobie poprzedniej w ktorej mam kilka robotek :/ Instalowanie i odinstalowywanie slabo mnie bawi...

Napisano

No tak, ale to był test dla triala. Może normalnej licencji nie wywali... albo można zdeaktywować ją, zainstalować nowego licmgr i aktywować ponownie - pewnie by podziałało, ale nie chce mi się użerać z tym, tym bardziej, że mam drugą partycję z vistą (a co, żeby krytykować, to trzeba znać :) ) gdzie zostało mi 29 dni i nowym xsi się już bawię :D

Napisano

Skopiować sobie ten katalog SPM i później je zamieniać, w zależności od wersji uruchamianej ;) Gdyby to działało (tzn. inne pliki nie są nadpisywane) to można się pokusić o skrypt, który po uruchomieniu podmieni te katalogi uruchomi odpowiednią wersję.

Myślałem, że sobie przetestuję, ale Softimage dba najwyraźniej o użytkowników jednego tylko systemu operacyjnego. Nie ma co, porządna firma.

Napisano

Dokladnie - nie dosyc ze sie z samym linuksem musisz nauzerac, to jeszcze doplacic ci kaza :D

Napisano

Jakiś czas temu czytałem gdzieś że kondycja finansowa Softimage nie jest najlepsza, napewno nie tak dobra jak Autode$ka :D najprawdopodobniej dlatego właśnie wywalili foundation, bo pewnie większość kupowała właśnie tą wersję i pewnie dlatego też jest dopłata dla linuxa który nie jest tak popularny jak windows,

ale z tego co widzę to jak kupujesz licencje linuxa to masz i windowsa, dlatego drożej :)

To trochę wygląda tak jakby foundation było wprowadzone żeby przyciągnąć nowych użytkowników i bardziej spopularyzować soft i chyba się udało :) wiele osób się przesiadło lub jest w trakcie i dużo więcej mówi się o XSI, chyba podobnie było z Motionbuilderem też w pewnym momencie był tani sposo osób się na niego wtedy rzuciło potem kupił go Alias i cena skoczyła (czy jakoś tak podobnie :) nie wiem tego dokładnie tylko zasłyszałem to gdzieś, kiedyś, jakoś :) )

Napisano
Skopiować sobie ten katalog SPM i później je zamieniać, w zależności od wersji uruchamianej ;)

Nie przejdzie, zapomniałeś o uruchamianej usłudze :P

Napisano

To skrypt do tego zatrzymujący usługę, podmieniający plik wykonywalny itd. :p

A jak to nie pomoże, to przywaracanie systemu. xD

Napisano

Już ciągnę, zobaczymy.

Dzięki.

Teraz czeka mnie walka z serwerem licencji... :/

Szkoda, że dokumentacja zakłada, iż wszystko idzie po myśli twórców.

Edytowane przez piotrek