Napisano 16 Luty 200421 l Jak sama nazwa wskazuje będzie to smok:). Ogolny ksztalt już jest, teraz przedemna szlifowanie detali.: [Wyedytowany dnia 12-7-2004 > ikim]
Napisano 17 Luty 200421 l Autor Kłobuc - ma 35k docelowo pewnie przekroczy setkę, chce sporo zeczy załatwic przez bump/displace zobaczymy:) Next update pewnie dopiero w weekend bo musze ogreagowac po sesji, niekoniecznie siedząc przed maxem:P Hmm co by jeszce dodac - zwierzak jest zadowolony życia i uwielbia wodorosty:)
Napisano 24 Luty 200421 l Autor update, skrzydla i przednie łapki wymagają jeszcze nieco dopracowania reszta jzu niewiele się zmieni:)
Napisano 25 Luty 200421 l Hehe, no mi się bardzo podoba, najbardziej ze smoczków które w mnogości się przewinęły przez maxika. Fajny koncept, detale jak te skrzydełka za uchem. Nic nie przesadzone i ładna siatka, troszkę chińskiego charakterku. Jedynie uszka troszkę za ośle, ale to tak aby nie przesłodzić. :> PS. Zaraz zmontuję nowinkę obrazkową :>.
Napisano 25 Luty 200421 l hehehehehehehehe, pracka super, Draco Vulgaris wyszedł świetnie, może jak skończę Gak\'a i Cohen\'a to się zastanowimy na zrobieniem animowanej wersji The Last Hero, chyba niedługo Pratchett ma być w Polsce więc można by się spytać czy by to zaakceptował ;)
Napisano 25 Luty 200421 l jaka technika modelujesz, splinami ??? bardzo przyjemna linia, lepsza od peugeot 206 :)
Napisano 25 Luty 200421 l E, mysle, ze modeluje za pomoca laczonych Booleanem Primitives. Swietny smoczek, rzeczywiscie jeden z fajniejszych modeli ever :)
Napisano 25 Luty 200421 l Autor Heh dzieki za pozytywne komentarze:) Własnie sie męcze z unwarpem, jak podolam to za kilka dni bedzie wersja oteksturowana:) Gotham - specialnie dla ciebie poprawię mu uszka:> Uzupelnienie: Hihi wyszlo przy okazji kto na forum czyta pratcheta:) Mam pomysł na krotką animkę z smokiem i lustrem w roli głownej, tylko nie wiem czy uda mi się dobrze pokazac ekspolzję:P Ale to za jaksi czas dopiero:)
Napisano 25 Luty 200421 l Pracka super... jak tylko ozbaczylem miniaturke na stronie glownej max3d.pl to pomyslalem sobie ze ktoś robi smoka bagiennego z Pratchetta niejakiego Errola. No i chyba mam rację, bo nawet jeśli się nie inspirowałeś tym pisarzem to smok jest kapka w kapke poodbny :) Gratuluję
Napisano 25 Luty 200421 l bardzo fajny super extra model jedynie przednie lapki by sie bardziej muskularne przydaly (skoro na nich stoi) a szczegolnie \"przedlapie\" :) czekam na update\'y i mam nadzieje na przynajmniej 5 sekundowa animke :) modelowanie to chyba polymodeling a wyglada na spline bo w max6 po malozeniu meshsmooth\'a i wybraniu wygladzania NURBS komp wyswietla siatke tak jakby byla spline\'ami zrobiona btw max6 jest SUPER :cool:
Napisano 26 Luty 200421 l Model COOL Jeszcze tylko texsturki i render final!!Osobiscie pracka bardzo mi sie podoba!! Mysle ze sie postarasz i zrobisz jakas animke:D Pozdrawiam Toudajew
Napisano 26 Luty 200421 l Kurde, w morde, zajebiozisty smoczek, po prostu rewelacyjny, wprost piękny i wygląda jak żywy!!! :):):) Musze sie koniecznie nauczyć tak modelować, właśnie nie powiedziałeś jak to robiłeś, bo mi to wygląda na nurbsy, ale chyba tak nie jest?? pozdr!
Napisano 27 Luty 200421 l No no piekny smoczek , przypomina mi to smoka z penwego filmu , Smocze opowiesci\", czy cos takiego , piekny modeling , no czekam na wersje z teksturkami ... tak 3maj pozdrawiam .. DreamSpell Org.- Jacek\"GrafiX\" Mroczowski 3D/2D graphic&animation co-ordinator
Napisano 28 Luty 200421 l Ponawiam swoją wielką prośbę: SIATKA, SIATKA i jeszcze raz SIATKA, jak ją robiłeś, dlaczego jest taka ładna??? pozdr
Napisano 29 Luty 200421 l Autor Giegu: To najzwyklejszy polymodeling, jak widac na 1 obrazku zacząłem od złapania ogólnych proporcji smoczka, po czym dodawalem detale poprzez zagęszczanie siatki. Wydaje się \"wygładzona\" bo w maxie 6 jest mozliwosc wyswietlania tylko głownych lini twozących postac, mimo meshsmootha. Zeby rozwiac wątpliwosci załączam siatke bez wygladzania:) Aktualnie nieco ugrzązłęm w mapowaniu/kosciach ale niebawem postaram sie załączyc wstępną wersję tekstur. Jeszcze raz Thx za pozytywne komentarze, pozdrawiam.
Napisano 1 Marzec 200421 l Hahaha, to teraz już jarze co sie stało, nie mam maxa 6 tylko wczesniejszy i stąd moje pytania i zdziwienie, niemniej jednak bardzo sie przy tym napracowałeś, niby taki ot najzwyklejszy poly, a tu można akie fajne rzeczy robić. Miłej pracy, czekam na update już z teksturakmi, bo do modelu nie ma sie co juz czepiac, NIECH KTOS SPROBUJE!!! PS: Ikim, to ja już wiem dlaczego zrobiłeś takiego fajnego smoczka. Jak się samemu jest takim smokiem to się musi umieć, a szczególnie czerwone smoki są bardzo cwane! thx za siatke, Pozdr all
Napisano 1 Marzec 200421 l Autor Oki zaczynam dłubac w teksturach, pierwsza probka - tylko mapa diffuse na razie:)
Napisano 1 Marzec 200421 l Ej no daj spokój bez fluo ;), a i jakoś za bardzo skupiłeś się na mapce koloru... Ale to tylko moje zdanie oczywiście.
Napisano 1 Marzec 200421 l Gotham ma trochę racji... po dodaniu bumpa może z tego wyjść niezła sieka... ta mapka juz jest bardzo ostra, a z bumpem stanie się jeszcze bardziej wyrazista. Może nie będzie złym pomysłem żeby tego diffusa później choć miejscami porozmywać...? zobaczymy jeszcze.... Póki co bardzo mi się podoba
Napisano 1 Marzec 200421 l He, He, Smoki, Potwory, to je ono! Podziwiamy, podziwiamy a i tak bardzo mi się podoba koncept Już patrzę. Powodzonka. Pratchetta czyta nas więcej. Zazdroszczę pomysłu (i wykonania też).
Napisano 2 Marzec 200421 l Autor Wrzucam wersje z grubsza oteksturowaną. Łapy i skrzydla są jeszcze nie dokonczone, tak jak mowiles Kris pyszczek wyszedl za ostro będe musiał uproscić teksturę na nim. Gotham - chcialem najpierw miec skonczone diffuse zanim wezme sie za inne mapy, na razie są w powijakach:) Zatanawiam sie tez czy całość nie wyszla za jasno i zbyt pastelowo, coz do poprawienie jest jeszcze duzo:)
Napisano 2 Marzec 200421 l to wyglada pieknie stary jak z jakiejs bajki dal dzieci :) tak mogli by zrobic milusia do tej adaptacji kajkai kokosza :)
Napisano 2 Marzec 200421 l Swietny smoczek. I oteksturowany :) Chociaz w sumie to widzialbym tegi smoczusia w troszke ciemniejszym zielonym. Leru, nie powinno byc \"I\'ll be damned\" ?
Napisano 2 Marzec 200421 l tak trzymaj - bumpa dałeś tylko na mordce?? Wydaje sie że na pozostałej części nie ma - a szkoda - bo na mordce wygląda bardzo dobrze:D Pozdr Giorgione
Napisano 2 Marzec 200421 l normalnie bajka. :D piekny smoczek. Myslales moze o zrobieniu tutka ?? hehe