Napisano 21 Wrzesień 200816 l Tutek pokazuje podstawy tworzenia vizek i rowniez jak wyciac okno nie uzywajac booleana ;)Pozdrawiam Więcej...
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Kazdy kolejny tutek ogólnie jest dobry bo pomaga ludziom w nauce, ale ten jest kiepski i niewiele pokazujący, i nie architectural modeling a raczej game-art interior modeling bo zasady modelowania tam pokazane i których się trzymał autor są przy zwykłych wizkach nieprzydatne i często komplikujące modelowanie za to niezbędne w modelowaniu game-art gdzie face'y nie mogą na siebie zachodzić. A w ogóle to co jest strasznego w boolean'ie, ja go używam i nie narzekam. pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Tutek pokazuje jak robić mizerne okna i wstawiać defaultowe drzwi. Bardzo słaby merytorycznie. Imo ;)
Napisano 21 Wrzesień 200816 l ha spokojnie Panowie ten tutek jest dla totalnie poczatkujacych i ma pomoc w podstawach takich jak wyciananie okien czy dzwi bo wiele razy pojawia sie z ten problem a nikt tak dokladnie tego nie wytlumaczy. A uzywanie booleana do okna czy drzwi to chyba troszke przegiecie, ale to moje zdanie tylko.
Napisano 1 Październik 200816 l Myślałem, że nie dobrnę do końca ale musiałem to sprawdzić. Gość zrobił krzywą futrynę drzwi i chyba tego nie zauważył. Mam nadzieję, że początkujący to zauważą i sami sobie poprawią.
Napisano 2 Październik 200816 l ekhmmm tutek ma 18 stron, a jest o postawieniu boxa, wycięciu w nim dwóch dziur i zrobieniu pseudo okna i jeszcze bardziej pseudo drzwi. Szczerze już lepiej wyglądają drzwi i okna maxowe...kto mi zwróci 10 minut mojego życia, które spędziłem na czytanie tego :P ja rozumiem, że to tutorial dla początkujących, ale kurde miał być o modelowaniu architektury, a jest o czymśtam i uczy dziwnych nawyków.
Napisano 2 Październik 200816 l Reasumując: tutek do wywałki i lepiej zlikwidować ten wątek, by nie narażać młodziezy na skażenie takimi tutkami.