Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam:)

Na poczatek wrzucam modelik ciuchci;) gdy poprawie pare bledow i dorzuce jeszcze kilka szczegolow mam zamiar zabrac sie za otoczenie. tory, jakis mostek, domki, chwasty i kto wie co jeszcze mi przyjdzie do glowy;) ale poki co pierwszy render..

1.jpg

pozdrawiam:)

[Wyedytowany dnia 11-7-2004 > mt]

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 8,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jestem pod wielkim wrażeniem :o Niesamowity model, chyba nie się czego uczepić, czekam na następne rendery.

Napisano
Originally posted by Master Kiełbaster

W orginale też ma kanciata kółka?? Trochę bez senu było robić wszystkie nity jak kola są tak mało szczeółowe...

miałes tez się czego przyczepić

Napisano

Fajnie, narobiles sie z tymi szczegolami kolka rzeczywiscie zaokraglic trzeba! A to caly pociag planujesz ? Jak z takim samym stopniem szczegolowosci to zycze powodzenia :)

Napisano

..... i cierpliowsci

Napisano

Barrrrdzo przyjemny modelik, kolka zeczywiscie troche kanciaste ale pewno je jeszcze poprawisz:) a wagoniki jakies beda??

Napisano
  • Autor

dzieki za komentarze;)

nom kolka rzeczywiscie troche kanciate, ale zmienic to, to zaden problem;)

wagonik mam w planie jeden, potem chce sie zajac otoczeniem..jak dzisiaj uda mi sie znalezc chwilke to pojawia sie nastepne rendery:)

pozdrawiam!

Napisano

węglarke zrobisz? czy po prostu zwykły wagonik?

Napisano

Suuuper !! A kanciastych kol i tak nie byloby widac :P

Napisano

Genialny model, jeszcze wagionik i będzie super a kół aż tak bardzo nie widać

Ogólnie modelik jest very nice

Życze wytrwałości w tworzeniu takiej pracy ;)

Napisano

calkiem przyjemny modelik, daj widoczek z innej perspektywy, moze z tylnego boku, wraz z widokiem na kokpit... a tak w ogole zrobiles go?? jezeli tak to bym prosil :D

Napisano
  • Autor

niestety dopiero teraz znalazlem chwile wolnego. ale chyba czas isc spac;) poprawilem kolka i zaczalem robic wagonik/weglarke. jak sie zwloke z lozka to wrzuce jakis render.

kulexy - kokpitu niestety nie ma i raczej nie bedzie, poniewaz w finalowej scenie i tak ten model ma byc widoczny od przodu. ciuchcia ma byc glownym motywem, ale nie jedynym i nie chce sobie zawracac glowy tym, czego i tak nie bedzie widac;) i dlatego tez raczej nie zrobie \"calego\" pociagu;)

jeszcze raz bardzo dziekuje za komentarze:))

milych snow:)

Napisano

No niezłe, mi sie podoba :P

Bardzo fajne ale tego wagonika za bardzo nie widać ale jeśli ma tak być to ja nie mam nic do gadania:D

Napisano

No jeszcze węgiel w węglarce, podkłady pod szyny, tłuczeń, no i oczywiście bardziej urozmaicony teren; i masz już modeling za sobą...:P

Pozdr

Napisano

bravo! lubie rendery w kilatach tego typu - czekam na otoczenie:)

Napisano

Elo czesc MT , jaki to dokladnie model jest z ktorego roku jakas konkretna marka czy ogolnie twoj koncept ?

Model jest piekny bede czekal na texturki i koncowy render. Super

Napisano

kto sie dzis fajowo czuje niech wagonik dorysuje

__ __ __

oo - oo - oo - .....

hehe, łel dan maj boj, kip modlin end bi pejszent.

czirs

Napisano

Bardzo ładny modelik - ogólnie niezły początek!!

Keep on working!! :D

Napisano
  • Autor

:))

no, posiedzialem kawalek dnia i zrobilem mostek.. od razu zaznaczam ze dopiero po renderowaniu zauwazylem pare bledow (jak na przyklad przy lukach na gornej czesci mostku) ale poprawki nastepnym razem;) troche tez obrazki stracily na jakosci przez ustawienia renderera.. no ale przeciez to nie final;)

3.jpg

4.jpg

5.jpg

hehe, swoja droga, jak sie przeglada te 3 po kolei to wychodzi animacja;)

Napisano
  • Autor

kingwins - nie pamietam jak dlugo bo po drodze mialem format i spora przerwe, ale w sumie zajelo mi to duzo mniej niz myslalem ze mi zajmie;)

Predator - nie mam pojecia co to za model;) moze dlatego ze nie robilem go wg zadnych planow tylko popatrzylem sobie na pare zdjec, wybralem z nich to co mi sie najbardziej podobalo i uzupelnilem paroma wlasnymi detalami;)

hehe, troszke zmienia mi sie koncepcja tej scenki, wychodzi na to ze bedzie duzo wieksza niz zakladalem, wiec moze pokusze sie o zrobienie paru dodatkowych wagonikow.. kto wie;) poki co wyjezdzam na pare dni, wiec update\'y pojawia sie nie wczesniej niz w poniedzialek..

pozdrawiam!

Napisano

Oooo w mordę !! Świetny mostek !!

Ile to ma już face\'ów ?? Nie boisz się o sprzęt ??:D

Obowiązkowo powinny byś co najmniej 2 wagoniki ( najlepiej 4 :D)

Pozdr

Napisano
  • Autor

facow w tej chwili okolo 300k, ale wszystko tak pogrupowane ze jakby co, szybko mozna poupraszczac obiekty, ktore w wyniku rozwoju scenki znajda sie dalej;)

Napisano

Jak dla mnie bomba, zapowiada sie swietna scenka! Zgadzam sie z Falcrumem odnosnie liczby wagonikow:)

Napisano

Wypasiona pracka poprostu bomba

Zgadzam sie z przedmówcami odnoście wagonikw powinno ich być troszke więcej

Napisano

Niezle niezle. Jak zrobisz dobre teksturki to pracka moze byc bardzo realistyczna.

Napisano
  • Autor

huhu, minelo troche czasu. ale prosze, nowe renderki:

6.jpg

i troche inne ujecie

7.jpg

Napisano

okej! to jest to, tylko wagoników jeszcze pare by sie przydalo.

Napisano
  • Autor

hehe:) wagoniki pojawia sie (tak jeszcze ze 2, moze 3) wraz z kolejnymi updatami:)

Napisano

a co sie dzieje z torami i podkladami?? takie jakies poszarpane...

Napisano

ciuf ciuf

ale zajefajna ciufcia tylko jeszcze jakieś otoczenie np. kanion na pustynie ( coś jak dziki zachód) i bedzie zejesuper

Napisano

Ostatnie ujęcie kamery mi zupełnie nie pasuje. Przed ostatnie jest chyba najlepsze, brakuje tylko trochę wolnej przestrzeni przed lokomotywą. A praca super. Bardzo ładne modele.

Napisano

te kropki na torach to prawdopodobnie dwa nakładające się obiekty, pewnie zapomniałeś czegoś usunąć przy kopiowaniu :)

poza tym nic tylko piać z zachwytu... aż chyba jajko zniosę :>

pozdrawiam [piwo]

Napisano
  • Autor

Loozack - dzieki za podpowiedz - mnie tez zastanawialy te kropki;)

Batou - z tego drugiego ujecia chyba zrezygnuje;)

jak dobrze pojdzie to za pare godzinek wrzuce jakis update..

Napisano

O Kaczka!!

PIKNIE!! No to czekamy , bo ciekawe otoczenie jest...

Powodzenia z TeXtUrAmI!!