Napisano 6 Marzec 200421 l realistyczne wszystko oprocz listew przypodlogowych, daj na nie jakis ladny materia bo ten wyglada jak szary scanline:p
Napisano 8 Marzec 200421 l Czesc!! Pracka bardzo mi sie podoba :cool: a szczegolnie podoba mi sie podloga :D Jest bardzo realostyczna :D Kiedys tez robilem podobny samochodzik :D Ale jak zwykle nie dokonczylem :D bo stracliem wszystko z dysku i pracka przpadla :) ale coz zyje sie dalej :D hmm a moze z zrobie ja jeszcze raz :) pomysle nad tym :)
Napisano 9 Marzec 200421 l uu a mialo nie byc pseudo reklamy ktora i tak jest w temacie :>. Pracka bardzo fajna :), fajne kolory, bardzo bardzo fajny model :)
Napisano 9 Marzec 200421 l bardzo fajne... - pseudoreklamy nie ma - bo napis tak mały, że nie da si przeczytać.... (to nic , że wszystcy wiedzą o co chodzi)
Napisano 9 Marzec 200421 l marcin18pl robiles ten samochodzik z glowy?? Czy z jakiejs ksiazeczki z instrukcja??
Napisano 9 Marzec 200421 l No bardzo fajnie, ale przydało by się lekie rozjaśnienie samego pojazdu (Exclude...). Reszta otoczenia jest dobra... Pozdr
Napisano 10 Marzec 200421 l nic nie rozjaśniaj !! dzięki temu, że jest tak jak jest to trudno jest powiedzieć, czy to zdjęcie czy render :) a o to przecież właśnie chodzi :D świetna scenka :) trzymaj się [piwo]
Napisano 10 Marzec 200421 l ooo teraz lepiej ale brakuje jakis blikow (blyskow) na plastokowych elementach, ciemne elementy sa tak samo plaskie jak na renderach Loozacka :) [piwo]
Napisano 10 Marzec 200421 l Fajny naprawde bardzo fajny modelik wszystkie szczeguly dopracowane zazdroszcze[lol2] gratulacje i pozdro
Napisano 11 Marzec 200421 l Autor samochodzik jest zrobiony prze zemnie z lego bo kiedys klocki wyciagnolem i sobie go zrobilem for real.....ale i 3d max przyszedl w pare i sobie go wymodelowalem ciagle jednak zapominam zamiescic siatki .......dle niedowiarkow....bo z domu niekozystam....
Napisano 11 Marzec 200421 l Super modelik, zastanawiam się jedynie jak zrobiłeś tak realisteyczną podłogę, ja też mam braziline 1.03 i plugin HDR, ale jakoś nie moge zrobić fajnego HDRI, obiekt oświetlany staje sie przeźroczysty :(
Napisano 11 Marzec 200421 l Autor faktycznie wiekszosc jest oswietlona hrdi....a co do tutoriala odsylam do splutterfish.com :) naprawde b.dobry
Napisano 11 Marzec 200421 l Autor a co do bumpa na podlodze to poprostu ta sama mapa co do coloru uzylem :) czy to niejest proste :)
Napisano 15 Marzec 200421 l Autor ok kozystam jak narazie z caffe i czasami zapominam wziasc ze soba jakies screeny typu siatka ale moge scene przyslac tylko 29 Mb :)...obiecuje ze w koncu jak niezapomne to wysle na forum.....dla niedowiarków
Napisano 19 Marzec 200421 l Autor co do ostatniego obrazka to trzeba brightnes zwiekszyc bo niezauwazylem tego wczesniej a na moim monitorku mam brightnes zwiekszony i niewidac szczegulow tych na ciemno......:)
Napisano 9 Kwiecień 200421 l chłopie zmień w temacie z zakączony na zakończony ... bo trochę mnie pokrzywiło jak to zobaczyłem ;] . Pozdrawiam p.s scena jest super
Napisano 10 Kwiecień 200421 l Autor na zyczenie wysle pracke w 1280x960.......chyba lepiej ja ocenic po szczególach ..a tu niewiele ich widac...jak co to na gg 3522370
Napisano 11 Kwiecień 200421 l Autor athlon 2,5 @ 3,2 Ghz , Radeon 9500 (8 potocol version) , 256 DDR 400 ( :( ) ....jakoś wystarcza... :)ale render 5,23 godz czy jakos tak trwał
Napisano 11 Kwiecień 200421 l 5 godzin troche dlugo a ile to ma poly ?? ja wiem ze moj komp jedna scenke liczyl 5 godzin byl to najdluzszy rendering w moim zyciu ale komp musial przeliczac 2,2 mln poly jeszcze sky lighta dodalem :D a moj sprzet to celeron 800@ 1 ghz, gf 2 mx 400, 256 sdram :D
Napisano 11 Kwiecień 200421 l Autor heh ale tu nietylko sky light jest......sky to HDRI,klocki maja reflection Glosa i poza tym bumpa ......poly to okolo 940 tys......wiec watpie ze bys leprzy wynik uzyskał....samplowanie zreszto jest 1x1
Napisano 11 Kwiecień 200421 l Autor scenka z 5 miln poly i wlaczonym skyem i ground plane (reszta tak jak jest w defaulcie)w 1280x960 renderuje sie 7 min :) :) :) .....wiec niewnikam