Napisano 26 Październik 201113 l No kurde ładna ta wiolonczela, model, materiały i mapowanie. Dobra robota :) Właśnie sobie przypomniałem, że modelujesz w Blenderze - jak sobie radzisz z knfie tool? Z której wersji korzystasz? Edytowane 26 Październik 201113 l przez illusion
Napisano 28 Październik 201113 l Autor W zasadzie nie używam knifa bo siatkę psuje ale jeżeli już to sporadycznie. Modeluje w B 2.49 ale z drugiej strony kuszą mnie ficzersy z 2.6 i chyba się przesiądę na niego z modelingiem. stołek na którym będzie siedziało dziewczę, obicie skórzane to jeszcze nie jest to co powinno render, kolor, ao
Napisano 28 Październik 201113 l Swietne modele tu prezentujesz. Mógł bym prosić o zbliżenie i siatki żłobionych elementów pod poduchą? ;) Polecam przesiadkę na 2.6 i koniecznie wypróbuj reder Cycles. Pozdrawiam
Napisano 30 Październik 201113 l Modele są fajne, ale tekstury zupełnie mi się nie podobają. Wszystko wygląda jakby zostało oklejone tilowaną fototapetą, nie ma naprawdę na czym zawiesić oka. Nie chodzi mi o to, że obiekty muszą mieć zadrapania, zacieki i rdzę, ale interesująca faktura powierzchni jest niezbędna.
Napisano 30 Październik 201113 l Autor dzięki mookie jeszcze raz przebadam te tekstury, a jeżeli chodzi o kolor wiolonczeli to nie jest za ciemna? ----------------------------- wiolonczelistka : -głowa i łapki moje -reszta ciała z Makehuman zmixowane razem ( na renderze będzie widać właśnie tylko głowę i ręce, nadgarstki) :) od razu uprzedzam że wiolonczela nie jest za duża, wyskalowana odpowiednio do wzrostu wiolonczelistki i jej wieku .................................................................. Edytowane 30 Październik 201113 l przez kellyq
Napisano 30 Październik 201113 l Kellyq, to nie kwestia koloru, ale samej tekstury. Wiolonczela jest nawet ok (choć dodałbym kilka "smaczków", jakieś niedoskonałości w stylu http://www.vivaceviolin.com/pp/Fine_Instruments/Cello/images/Fine%20Instruments/lowres/CelloC197/CelloC197FR.jpg lub http://www.darntonhersh.com/up/hires/strad_lgVC-tb_web.jpg), ale drewniany stołeczek wymaga przeróbki (skóra nie jest tak istotna, akurat niewiele będzie jej widać spod bohaterki obrazka).
Napisano 13 Listopad 201113 l Autor Kellyq, to nie kwestia koloru, ale samej tekstury. Wiolonczela jest nawet ok (choć dodałbym kilka "smaczków", jakieś niedoskonałości w stylu http://www.vivaceviolin.com/pp/Fine_Instruments/Cello/images/Fine%20Instruments/lowres/CelloC197/CelloC197FR.jpg lub http://www.darntonhersh.com/up/hires/strad_lgVC-tb_web.jpg), ale drewniany stołeczek wymaga przeróbki (skóra nie jest tak istotna, akurat niewiele będzie jej widać spod bohaterki obrazka). OK .............................................. progress
Napisano 13 Listopad 201113 l super to wygląda szczególnie ubranko, modelowałeś, sculptowałeś, czy jakiś skrypt albo oddzielny program ? salut.
Napisano 13 Listopad 201113 l Autor Marvelous designer ;) ....................................... ............... kolejny test, tym razem z hdr, cycles "cycek" render ;) już go lubię brak bump mapek spec itp. same podstawy Edytowane 17 Listopad 201113 l przez kellyq
Napisano 3 Grudzień 201113 l Super to twoje porshe, który to już twój samochód ? Pamiętasz może z jakiego tutka korzystałeś jak się uczyłeś ?
Napisano 7 Październik 201212 l Autor ------- 07-10-2012----------------------------------------------- Wraca po prawie roku przerwy ;) ------------------------------------------------------------------ Na warsztat wziąłem radziecką samobieżną haubicoarmatę 2S19 MSTA-S
Napisano 9 Październik 201212 l Super że wybrałeś taki temat !! Polskiej pancerki nigdy za mało!! Tak sobie patrzę na te rendery i myślę że gąsienicę można by z lekka poprawić ,bo o ile się orientuję to jest ten wzór : poza tym niuansem jest super i czekam na z niecierpliwością na postępy :)
Napisano 9 Październik 201212 l Autor HEJ Dzięki za screen bo ogólnie to ciężko z refkami do tego ustrojstwa wszystko z fotek robiłem, gąski mam w instancjach więc żaden problem poprawić to. ps. byłbym wdzięczny jeśli byś miał jakieś rysunki techniczne na zbyciu ;)
Napisano 9 Październik 201212 l to ogniwo powyżej było robione na podstawie tej sesji : http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/index.php?Page=1
Napisano 9 Październik 201212 l Autor poprawiłem gąski, pewnie dalej nie jest 100% jak w oryginale ale niech już tak zostanie dzięki za te foty
Napisano 10 Październik 201212 l Teraz wygląda duuużo lepiej :) A nie masz może czegoś o Rosomakach ?
Napisano 10 Październik 201212 l MODELARZ NR 8 i 9 Z 2010r. niestety zachował mi się tylko nr 8, mogę przesłać bo i tak jest mi już niepotrzebny?
Napisano 17 Październik 201212 l Bardzo mi się podoba, ja bym poprawił strunociąg, tak żeby był zaokrąglony, nadał strunom odpowiednią grubość i poprawił trzymanie smyczka. Mam też wrażenie, że struny przy progu nie są równo rozmieszczone. No i może trochę twarz pani zmienił :P Pozdrawiam ;)
Napisano 9 Grudzień 201212 l Autor taki tam nowy stuff.... w ramach odprężenia ferrari 312p berlinetta ....lol już 43 strony, jak ten czas leci
Napisano 30 Grudzień 201212 l wszystko jest super, fajnie to wygląda na tym etapie, moją propozycją było by wywalenie butów i zostawienie jej o gołych stopach :)
Napisano 6 Styczeń 201312 l Hej, już faktycznie dużo lepiej, jakbyś mógł poprawić jeszcze kilka szczegółów to według mnie byłoby niemal idealnie ;)
Napisano 29 Lipiec 201311 l Fajnie że 'wróciłeś' ;) zawsze lubiłem twoje modele. Te też bardzo fajne. Zmarszczki na fotelu prawie jak u Indiana ;)
Napisano 6 Sierpień 201311 l Modele ładne, ale szkoda, że skaczesz tak od jednego WIPa do drugiego, jak żaba. Oj, brakuje młodemu pokoleniu cierpliwości, żeby doprowadzić jakiś projekt do końca.
Napisano 26 Luty 201411 l Autor ehh ... co ja poradzę na to że uwielbiam modelowanie...... ................... wrzucam fotel skórzany, taki tam pierwszy skulpt oparcia, jeszcze wip upload
Napisano 30 Kwiecień 201410 l Nogi bym zrobił drewniane, jakoś ta jednolitość mi nie pasuje :) ale to tylko moje zdanie :)
Napisano 30 Kwiecień 201410 l Autor wiem że taki trochę jednolity ale zlecenie takie było tylko z tą różnicą że w oryginale jest wściekle różowy ;)